FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali jubilează » Paulo Vinicius, mai bun decât la CFR Cluj! Cifrele au fost senzaționale

Articol de , , - Publicat luni, 09 august 2021 16:23 / Actualizat luni, 09 august 2021 19:38

Paulo Vinicius, stoperul brazilian, a avut cifre mai bune la debutul în tricoul FCSB-ului decât media evoluțiilor lui din precedentul an, în care a evoluat pentru campioana din Gruia

Aprind Arena Națională! Câți fani se preconizează că vor fi prezenți la Rapid - FCSB
RAPID - FCSB
Aprind Arena Națională! Câți fani se preconizează că vor fi prezenți la Rapid - FCSB

La mai puțin de două săptămâni din momentul în care l-a prezentat, FCSB a decis să-l și folosească pe stoperul sud-american, în meciul cu Gaz Metan Mediaș, de duminică seara. Iar randamentul lui a fost unul aproape perfect. 

Nu doar că a dat siguranță defensivei, dar cifrele firmei InStat arată un Vinicius chiar peste ceea ce a fost în sezonul precedent, atunci când a îmbrăcat tricoul CFR-ului și a câștigat al 4-lea titlu consecutiv. 

Comparația prestației de duminică versus media evoluțiilor din 2020-2021 arată un fundaș central chiar mai bun, deși are două mari dezavantaje: a mai trecut un an peste el și nici n-a prins pregătirea sută la sută cu noua lui echipă.

În primul rând, Vinicius a arătat mult mai bine în dueluri, poate cel mai important parametru pentru un stoper. A câștigat aproape 90% dintre acestea, în vreme ce media de la CFR era cu circa 20 de procente mai mică. 

De asemenea, procentajul paselor e mai ridicat, însă jumătate din sezonul precedent, Vinicius a evoluat sub comanda lui Dan Petrescu, care avea ca tactică preferată mingea lungă trimisă de fundașii centrali pentru oamenii de atac.

+16 FOTO

Brazilianul se remarcase în Gruia și la fazele fixe, mai ales cele ofensive. Și-a păstrat această calitate și a arătat-o din plin în roș-albastru. A avut 3 mingi trimise periculos, toate la cornere de care a beneficiat vicecampioana.

Concluzia meciului cu Gaz Metan e dată de indexul InStat, media tuturor reușitelor și nereușitelor unui fotbalist cât timp se află pe teren. A atins un nivel ridicat, de 275, peste el fiind doar Tănase (313), Cordea (297) și V. Crețu (285). Și la acest capitol e peste media de anul trecut. De fapt, la CFR, în 2021 au fost destul de puține jocuri în care Vinicius a jucat atât de bine încât să primească 275 index.

Debutul a fost la înălțime

Vinicius în meciul FCSB - MediașParametruVinicius, media la CFR în sezonul trecut
275Index InStat261
3Șuturi la poartă0,66
45Pase36
96%Pase precise88%
1Mingi pierdute2
8Dueluri9
88%Dueluri câștigate71%

36 de meciuriare Vinicius în cupele europene, cu Braga și CFR, primul meci fiind fix acum un deceniu, împotriva lui Young Boys, scor 0-0, în Europa League

15 mii de europe lună e salariul pentru care brazilianul a semnat la FCSB

M-a încântat Vincius. E calm, nu se hazardează! Nu înțeleg cum de CFR Cluj a renunțat la jucătorul ăsta! Eu l-am dorit de când a plecat, dar a spus că vrea în Brazilia. Mereu am fost cu gândul la el și până la urmă a zis că vine.
Gigi Becali

Jucătorii de la Gaz Metan nu au reușit să treacă de el în nicio acțiune, în duel unu la unu. Și la fazele fixe, el lovea fiecare minge.
Ilie Dumitrescu, la Digi Sport

Al 5-lea cel mai bătrân din Liga 1

Vinicius va împlini miercuri 37 de ani. E, de departe, cel mai în vârstă fotbalist de la FCSB, dar și unul dintre veteranii actualei Ligi 1. Peste el sunt doar A. Cristea, Săpunaru, Tamaș și Hoban. Mijlocașul CFR-ului va ajunge la 39 de ani în luna decembrie.

Topul vârstnicilor din campionat

JucătorVârstă
Hoban (CFR)38 ani și 8 luni
Tamaș (Voluntari)37 ani și 9 luni
Săpunaru (Rapid)37 ani și 4 luni
A. Cristea (Mioveni)37 ani și 3 luni
Vinicius (FCSB)37 ani
M. Roman (Botoșani)36 ani și 10 luni 

Al 20-lea fotbalist în lume născut în 1984

Vinicius e evaluat în momentul de față, de transfermarkt, la 650 de mii de euro. Cota e una foarte mare pentru un fotbalist ajuns la 37 de ani. Cel mai înalt nivel l-a atins în vara lui 2013, 4 milioane de euro, când era la Braga. 

Acum, între toți fotbaliștii din lume născuți în 1984, noul stoper al FCSB-ului e pe locul 20 ca valoare. Primii 5 sunt numele grele: Thiago Silva (Chelsea) - 3 milioane de euro, Handanovici (Inter) - 2,5 milioane, Iniesta (Kobe) - 2,3 milioane, Cazorla (Al Sadd) - 2,25 milioane și Chiellini (Juventus) - 1,5 milioane.

7 trofeea câștigat Vinicius în România: 4 titluri și două Supercupe, la care se adaugă trofeul de cel mai bun fotbalist străin din Liga 1, în Ancheta Gazetei Sporturilor

3 jucătoridin lotul actual al FCSB-ului sunt trecuți de 30 de ani: Vinicius, 37 de ani, Valentin Crețu, 32 de ani, și Straton, 30 de ani

Andrei Cordea, declarații după victoria cu Gaz Metan: „Am întâlnit o echipă care s-a apărat bine”

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali nu l-a iertat! Pe cine a criticat după victoria cu Gaz Metan: „Nu l-aș fi luat nici gratis”

Săvulescu a fost arestat în Grecia! Fostul acționar de la Dinamo, dat de gol de iubită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
870797579666969
Ernest Pap  •  10 August 2021, 09:42

Ce glumeți sunt autorii articolului !!! ADICĂ VINICIUS ERA CAM PROSTUȚ LA CFR Cluj ȘI S-A DEȘTEPTAT LA FCSB !!! Hai măi fiți serioși ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

poker
poker  •  10 August 2021, 07:58
Postat de contrabas3 pe 09 August 2021, 23:08

Vinicius e bun de tot! Bine ai venit la Steaua, Paulo!

:))) Ce prost e ăsta. Bă, Vinicius a semnat cu FC FCSB, nu cu Steaua București. Cine și-a bătut joc de tine? :))

contrabas3
contrabas3  •  09 August 2021, 23:08

Vinicius e bun de tot! Bine ai venit la Steaua, Paulo!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează