FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRIŢA - STEAUA 0-1

Pe 7 mai s-a născut copilul-portar! » Tînărul Cojocaru a impresionat la Bistriţa

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 08 mai 2013 21:07

Pe Cojocaru, titularul de la Bistriţa, Steaua l-a crescut la propriu, cu manualele şcolare prin cantonamente şi cu antrenamente făcute cu seniorii de la 15 ani


Valentin Alexandru Cojocaru şi-a pregătit debutul la Steaua ca pe un reality-show. Portarul debutant cu care roş-albaştrii au bătut-o pe Gloria Bistriţa, 1-0, a încetat să mai fie junior şi se pregătea cu echipa mare încă de acum doi ani, de pe vremea lui Ronny Levy. Avea 15 ani şi-şi luase manualele şcolare în cantonamentul din Austria, printre colegi mai mari decît el cu 10-15 ani! Fizicul l-a ajutat pe Alex să se remarce, fiind de atunci suficient de înalt cît să se descurce la antrenamentele seniorilor. Acum a ajuns să măsoare 1,95 metri la 17 ani şi jumătate! Cît Szukala, cel mai înalt jucător de cîmp al lui Reghecampf, şi cu numai trei centimetri sub Tătăruşanu, goalkeeperul titular al roş-albaştrilor!

MM Stoica a căutat să-l încurajeze pe portarul-copil. "Obişnuiţi-vă cu acest nume: Alex Cojocaru", a transmis public managerul înaintea jocului din Ardeal. Tînărul are deja o poveste spectaculoasă: a ajuns la Steaua transferîndu-se de la Dinamo, a prins pentru prima oară echipa Stelei în mandatul lui Cîrţu într-un amical cu Dacia Chişinău pe cînd avea doar 16 ani, apoi a ratat un transfer la Liverpool în urma unor probe printre "cormorani". MM a descris cum îl influenţaseră pe copil experienţele numeroase şi extreme: "Cînd m-am întors la Steaua şi l-am regăsit, Cojocaru era sub nivelul pe care-l ştiam, era dezorientat şi nefericit. Antrenorul de portari Eugen Nae i-a redat însă plăcerea să se antreneze, iar Reghecampf, ocazia să debuteze în Liga 1".

17 ani şi 7 luni are Alex Cojocaru, cel mai tînăr fotbalist pe care l-a utilizat Steaua de-a lungul acestui sezon

5 şuturi pe poarta lui Cojocaru a trimis Bistriţa marţi seară, toate salvate de goalkeeperul Stelei. Alex a fost omul meciului, conform InStat

"Cojocaru s-a descurcat excelent, dar a zis că şi-ar fi dorit să fi jucat mai mult, ceea ce nu mi-a plăcut. E prea mic, să mai stea pe lîngă Tătăruşanu şi să fie atent!"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
timarhac
timarhac  •  09 Mai 2013, 15:53

Apppaaaraaa Taattaaruuusanuuu!!!!! asteptati sa vedem ce zice jiji dupa prima gafa. Cand va gafa intr-un meci cu o idee mai importanta decat a fost asta. Sa auziti voi atunci cuvinte de lauda de la razboinicul iluminat...:))))

kilimanjaro
kilimanjaro  •  09 Mai 2013, 13:49
Postat de lucell pe 09 Mai 2013, 07:10

Alta era ideea dar nu te=ai prins.Faza e ca pentru un portar de inaltimea lui si mai ales varsta a avut niste reflexe foarte bune care il recomanda pe viitor.Nu a spus nimeni mai mult decat ce scrie in articol.Asa ca ciocu` mic si nu va mai smiorcaiti atat.

Cine a spus că e vorba de ceva mai mult decât scrie în articol ? :)))) Nu te-ai trezit încă ?

lucell
lucell  •  09 Mai 2013, 07:10
Postat de kilimanjaro pe 09 Mai 2013, 07:01

Iar ridicați în slăvi pe cineva care de fapt n-a arătat, deocamdată, nimic ? Veniți și ne spuneți portarul ăsta a făcut un ”meci mare” cu...FC nimeni bistrița. Sunteți penibili rău. Lăudați-l după ce face meciuri bune la oechipă de top ten din Europa, nu la stelemeaua .

Alta era ideea dar nu te=ai prins.Faza e ca pentru un portar de inaltimea lui si mai ales varsta a avut niste reflexe foarte bune care il recomanda pe viitor.Nu a spus nimeni mai mult decat ce scrie in articol.Asa ca ciocu` mic si nu va mai smiorcaiti atat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close