FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Pedepsiţi pe plan internaţional » Insolvenţa îi exclude pe rapidişti din cupele europene!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 decembrie 2012 11:35

Deşi excludea în urmă cu o lună această măsură, George Copos a băgat Rapid în insolvenţă, "singura variantă prin care clubul poate fi salvat", după cum spune patronul giuleştenilor.

Dar această situaţie aduce multe riscuri. În afară de pierderea mai multor jucători, care ar putea pleca gratis, intrarea în insolvenţă nu-i garantează nici primirea licenţei pentru Liga 1. Dar e cert că procedura de insolvenţă nu le va permite giuleştenilor să participe în cupele europene în sezonul viitor, indiferent de locul pe care îl vor ocupa în campionat.

Citeşte şi: Rapidiştii şi-au depus memorii la LPF pentru a deveni liberi de contract şi aseară au refuzat să se antreneze

"Un club care intră în acest sezon în insolvenţă nu va putea participa în ediţia 2013/2014 a cupelor europene. Pe plan naţional, prevederea nu se aplică deocamdată, ea va intra în vigoare abia la anul.

Totuşi, dacă respectivul club nu va putea prezenta pînă pe 31 martie 2013 un plan de redresare, în care datoriile să fie reeşalonate, nu va primi licenţa pentru Liga 1 şi va fi retrogradat direct în Liga a 3-a! Din sezonul viitor, şi cluburile din eşalonul secund vor avea nevoie de licenţă pentru a fi înscrise în campionat”,a explicat pentru EVZ, Viorel Duru, directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  05 Decembrie 2012, 18:36

rapid poate sa joace la darea sentintei definitive,cind savarina primeste ce merita!in rest sper sa ramana in prima liga si sa se reorganizeze.

alexandru_p
alexandru_p  •  05 Decembrie 2012, 17:27

ce cupe europene? rapidul are noroc daca termina sezonul asta si nu retrogradeaza!

saviola2_8
saviola2_8  •  05 Decembrie 2012, 13:48
Postat de criticul89 pe 05 Decembrie 2012, 13:29

probabil ca da ! dar pe principiul tau pot sa pun si eu o intrebare: daca steaua era in situatia rapidului, pe locul 9, afara din europa, afara din cupa, in insolventa si cu mari sanse de a juca returul cu pusti de 18-19 ani de la juniori si a incerca sa evite retrogradarea, cati stelisti mai veneau la stadion ? sunt chestii ipotetice care nu pot fi decat anticipate !

erau mult mai putini, eu am puterea sa recunosc, ceea ce voiam sa zic ca e toate echipele au suporteri de rezultat, nu doar steaua! asa ca afirmatia `suporterteri penrtu cupe si flori` e de fapt o scuza penibila, sau o aberatie. Q.E.D.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează