FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

UPDATE Clubul lui Rotaru ripostează dur, în fața pasului în retragere făcut de echipa lui Mititelu: „Mincinoși și trădători! Vă ascundeți de Ziua Judecății”

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 12:45 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 15:43

Tensiunea este tot mai mare între conducerile celor de la FCU Craiova și CSU Craiova înaintea meciului direct.  Clubul lui Mititelu trebuie să comunice autorităților locale în ce scenariu se va disputa derby-ul Băniei, cu sau fără spectatori, în condițiile în care azi rata de infectare din Dolj a depășit 6 la mie. În replică, formația lui Mihai Rotaru acuză dur faptul că rivala din oraș nu vrea să permită accesul fanilor pe stadion.

  • FCU Craiova – CSU Craiova se joacă pe 3 octombrie, de la 21:00. Partida va fi liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport și LookSport+.

UPDATE 14:20 » CJCCI Craiova: „FCU Craiova decide”

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din Craiova precizează că organizatorul, FCU Craiova, decide modul în care partida va fi organizată.

Clubul lui Rotaru ripostează dur, în fața pasului în retragere făcut de echipa lui Mititelu: „Mincinoși și trădători! Vă ascundeți de Ziua Judecății”
Răspunsul CJCCI Craiova

Legea permite organizarea evenimentelor la capacitate maximă doar cu persoane vaccinate, iar decizia aparține organizatorului.

Clubul lui Rotaru ripostează dur, în fața pasului în retragere făcut de echipa lui Mititelu: „Mincinoși și trădători! Vă ascundeți de Ziua Judecății”

UPDATE 13:50 » CSU Craiova contraatacă: „Mincinoși și trădători! Vă e teamă de «Ziua judecății»”

CSU Craiova contestă dur, printr-un comunicat emis azi, scuzele oferite de oficialii echipei lui Mititelu privind problemele de organizare ale meciului. Mihai Rotaru se oferă să achite toate cheltuielie de organizare, cu o condiție: accesul fanilor să fie permis pe tot stadionul.  

Frica de suporteri. 

Întotdeauna v-a fost frică de suporteri, indiferent câte societăți comerciale ați schimbat sau cum s-au numit ele. De frica suporterilor, ați început prin a muta echipa la Severin, apoi ați declarat sus și tare că orașul Craiova nu merită să aibă echipă de fotbal şi, imediat, aţi venit cu bomba că este „echipa familiei voastre și a copiilor copiilor voștri” și noi toți, ceilalți, trebuie să ne facem echipă de fotbal.

De când v-ați înființat prima societate în anul 2005 și până la ultima, „inaugurată“ în anul 2017, ați mințit, manipulat și trădat.

Și, cu toate că „Ziua Judecății” se apropie cu pași repezi, voi încă vreți să vă ascundeți. Vreți ca lumea să nu vadă că, în tot acest timp, ați fost o minciună. Că sunteți puțini și că tot ceea ce vă leagă este patronul. Și atunci ați hotărât să fugiți de judecată, să nu vadă o țară întreagă că pentru orașul Craiova, pentru regiune, SRL-ul din 2017 nu există.

Vă ascundeți în spatele unor minciuni: că jandarmeria nu vă lasă să organizați meciul, că nu aveți firmă de pază ca să vă asigure siguranța.

Pentru a termina cu aceste minciuni, vă propunem să plătim noi toate costurile pentru buna desfășurare a evenimentului şi să asigurăm necesarul de stewarzi pe care susțineți sus și tare că nu-i aveți.

Cu o singură condiție:

Lăsați suporterii să vină la stadion!

Lăsați oamenii să se bucure de fotbal!

Puneți biletele în vânzare pe tot stadionul!

Nu vă mai ascundeți!

Și țineți minte că, dacă veți juca fără spectatori așa cum vreți să o faceți, loviți nu doar în suporterii Universității Craiova, ci și în propriii voștri suporteri. Pentru că, dacă Peluza Nord nu va fi duminică în stadion, nici Peluza Sud nu va avea acces la meciul retur. Dar, poate, ca de obicei, nu vă interesează asta.
-comunicat CSU Craiova

Peluza Sud nu vine la FCU Craiova - CSU Craiova, dacă arena va fi deschisă doar pentru vaccinați

DSP Dolj a anunțat astăzi, la ora 11.00, că rata de infectare în municipiul Craiova a ajuns la 6,22/1.000 de locuitori. În acest context, dacă incidența se menține și mâine peste 6 la mie, clubul FCU Craiova, în calitate de gazdă, trebuie să comunice autorităților locale în ce scenariu se va disputa derby-ul Băniei cu CSU Craiova, programat duminică, de la ora 21:00. Cu sau fără spectatori.

Conform legislației în vigoare, FCU Craiova poate organiza partida cu stadionul deschis la capacitate maximă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Ultrașii din Peluza Sud, galeria nou-promovatei, amenință că nu vin la meci. 

Opriți discriminarea!

Conform ultimelor zvonuri apărute, la competițiile sportive vor putea intra pe stadion doar persoane vaccinate. 

Peluza Sud transmite public că nu se va prezenta pe niciun stadion pe care se va îngrădi libertatea unei persoane pe baza vaccinului. Conform articolelor 4(1), 16(1), 23(1), 53(2) din Constituția României, dar și a paragrafelor 7.3.1, 7.3.2 și 7.5.2 din Rezoluția 2361/2021 a Adunării Parlamentare a Consiliului European, consideră abuziv, discriminatoriu și neconstituțional îngrădirea accesului pe stadion, leagăn al libertății, unor persoane care au dreptul de a decide dacă vor sau nu să se vaccineze. 

Nu credem în conspirații, nu dorim să intrăm în subiecte legate de virusologie sau alte aspecte de ordin medical, ci doar ne anunțam poziția fermă în fața acestei decizii. Din momentul în care vor putea intra pe stadion atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate, vom fi prezenți, așa cum am fost și până acum. 

Speram ca acestea să fie doar zvonuri și să ne putem susține echipa de pe stadion, duminică, în meciul cu utopiile. Rămâne cum am stabilit, toți în negru la ora 18:00 în Centrul Vechi, INDIFERENT DE SITUAȚIE!
- comunicat Peluza Sud

Marcel Pușcaș, înainte de FCU Craiova - CSU Craiova „Legislația este tâmpită”

Suporterii din Peluza Sud au transmis conducerii clubului FCU Craiova că nu vin la meci, considerând că fanii nevaccinați sunt discriminați. Și președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, consideră măsura ca fiind discriminatorie.

 „Legislația este tâmpită, dar asta e, trebuie să ne conformăm. Conform unei Ordonanțe de Guvern din septembrie dacă incidența depășește 6 la mie evenimentele publice pot fi organizate la capacitate maximă a spațiului doar cu persoane vaccinate. Ceea ce este o utopie, o discriminare, pentru că pot să intre, în mod normal, cei cu certificat verde. Care nu înseamnă doar vaccinare, ci și testați sau trecuți prin boală.

Spun că este discriminare accesul pe stadion doar pentru vaccinați deoarece noi avem suporteri și vaccinați și nevaccinați. Rata de vaccinare la nivel național nu depășește 30 la sută. Mai este o problemă cu CJSU Dolj, care trebuie să ia o decizie astăzi, cel târziu mâine, la nivel de Prefectură. Probabil, nici ei nu știu cum să rezolve o situație de genul ăsta. Asta se răsfrânge și asupra organizatorului. Toată lumea vrea să jucăm cu spectatori. Mâine vom putea lua o decizie", declarat Marcel Pușcaș pentru GSP.ro.

Oficialul FCU Craiova spune că organizarea meciului cu stadionul deschis la capacitate maximă doar cu suporteri vaccinați implică mai multe resurse umane și forțe de ordine. 

„În acest caz trebuie ca toate persoanele implicate să fie vaccinate. Inclusiv, jandarmii sau firma de pază. Nu știm dacă aceștia au personal vaccinat pentru a acoperi dispozitivele necesare la un meci cu stadionul plin. Orice abatere înseamnă încălcarea legii. Stăm într-o situație deloc convenabilă, să nu știm cu trei zile înainte de meci câți stewarzi luăm, câți oameni de ordine", a precizat Marcel Pușcaș.

Confuzia este maximă la Craiova. Potrivit hotărârii CJSU Dolj din 24 septembrie "activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt interzise pentru localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori".

"Nu cred că vor fi 30.000 de spectatori la meci dacă se va permite doar accesul vaccinaților. În Craiova sunt circa 100.000 de persoane vaccinate, dintre care nu toți sunt microbiști. Mai sunt bătrâni și copii", a mai declarat Marcel Pușcaș.

Potrivit statisticilor, rata vaccinării în municipiul Craiova este 33,69%, conform site-ului vaccinare-covid.gov.ro. Craiova are o populație de circa 300.000 de locuitori.

VIDEO Emilian Hulubei: „Îi sfătuiesc pe jucători să ne contacteze înainte de a semna orice”

Citește și: 

Se încinge atmosfera înainte de derby! Acte de vandalism ale ultrașilor CSU lângă stadion

FCU Craiova și-a inaugurat baza de 12 milioane de euro » Imagini din noua casă: „Mai tare decât a lui Bayern!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (95)
george.br
george.br  •  01 Octombrie 2021, 11:53
Postat de houri.10 pe 01 Octombrie 2021, 09:13

Aceșt George. Br ce e pe aici?? Moderator? Sau purtător de cuvânt pentru fcu? vad ca are numai sfaturi pentru toți... Oricum sunt 2.. 3 cu fcu restul cu Universitatea Craiova din ce vad

Aici sunt, Clonache! Sunt acelasi si mereu cu Stiinta! Voi, in schimb, sunteti mereu "altii", va schimbati mastile aproape zilnic si dati buzna peste Stiinta. De ce faceti asta? E simplu de raspuns... Pentru ca va e dor de Stiinta (nu de Mititelu, inteleg asta!) si chiar daca nu recunoasteti, va bucurati ca s-a intors. Stiti si voi ca aia a voastra nu e decat, cel mult, o "fotografie miscata", un fals, care mai poarta si povara unei inscrieri abuzive in fotbalul romanesc! Ati fugit atunci, ati ales calea neteda! N-ati crezut niciodata ca "brutarul" ala se va intoarce. L-ati "vazut" mort si ingropat definitiv. V-ati incolonat degraba dupa savanta care va ademenea cu miere, fara sa vedeti ca zambetele ei mieroase erau de fapt ranjete. Acum va inchipuiti, in naivitatea voastra, ca daca faceti praf si galagie, lumea va uita cum a luat nastere toata cacealmaua asta. N-aveti nicio sansa, flacai! Mai devreme sau mai tarziu va veni si ziua in care sandramaua voastra va fi luata de vant. Stiu ca acum va hliziti ca prostii, dar veti ramane cu hlizitul! Tot asa va hlizeati cand anunta ala ca urmeaza sa ridice baza aia. Pe margine, prostii radeau si-si dadeau coate. Rad in continuare, dar nu mai e rasul lor!

houri.10
houri.10  •  01 Octombrie 2021, 09:13

Aceșt George. Br ce e pe aici?? Moderator? Sau purtător de cuvânt pentru fcu? vad ca are numai sfaturi pentru toți... Oricum sunt 2.. 3 cu fcu restul cu Universitatea Craiova din ce vad

suporterucv
suporterucv  •  01 Octombrie 2021, 01:41

Pai, e logic sa NU doreasca sa vina toti microbistii vaccinati la meci. Fanii lor fiind putini la numar oricum, iar procentul de vaccinati in Romanica fiind foarte mic....le mai raman vreo 247 de oameni care sa vina in tribune :)))

Vezi toate comentariile (95)
Comentează