FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Petrolul și-a luat portar cotat la 600.000 de euro

Andreas Leitner. Foto: Facebook Petrolul Ploiești
Andreas Leitner. Foto: Facebook Petrolul Ploiești

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 13:30 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 13:39

Petrolul Ploiești, ocupanta poziției a patra în SuperLiga, l-a transferat pe Andreas Leitner (28 de ani), un portar cu 213 apariții în Osterreich Bundesliga (Bundesliga Austriacă).

„Lupii galbeni” au anunțat, pe site-ul oficial al clubului, transferul portarului austriac Andreas Leitner, în vârstă de 28 de ani: „Formația noastră continuă să-și consolideze lotul de jucători, ultimul venit în tabăra „lupilor” fiind portarul austriac Andreas Leitner (28 ani, 1.84). Acesta a semnat, astăzi, un acord cu FC Petrolul Ploiești, angajamentul urmând să se întindă până la finalul sezonului 2023-2024”.

Andreas Leitner transferat de Petrolul

Austriacul a povestit pentru site-ul oficial al Petrolului cum a ajuns în Liga 1: „Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs. Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”.

Leitner are în CV echipe precum Austria Viena și Admira Wacker

Goalkeeper-ul născut la Leoben și-a făcut junioratul la Breitenau, de unde a plecat în iulie 2007 la Sturm Graz, formație la care a evoluat pentru echipa a doua a clubului. După numai junătate de an a revenit la Breitenau.

A părăsit din nou gruparea care l-a format în iulie 2008, ajungând la Austria Viena, unde a evoluat tot la nivel de juniori.

În iulie 2009 a ajuns la Admira Wacker, pentru care a jucat, inițial, la echipele U19 și U21 ale clubului. A debutat în tricoul echipei mari a „orășenilor din sud” în sezonul 2011-2012. Între iulie 2015 și iulie 2016 a fost împrumutat la Austria Klagenfurt, pentru care a bifat 5 apariții.

A plecat de la Admira Wacker în vara acestui an, după ce echipa a retrogradat în eșalonul secund. Are 226 de meciuri jucate pentru Admira.

Andreas Leitner a evoluat pentru toate naționalele de juniori ale Austriei, fără să bifeze însă niciun minut în tricoul selecționatei de seniori.

Goalkeeper-ul numărul 1 la Petrolul este Octavian Vâlceanu (25 de ani). În lotul „lupilor” mai este pe acest post și Raul Avram (29). 

600.000 de euroeste cota de piață a lui Andreas Leitner, potrivit transfermarkt.com

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO „L-au curățat și pe ăsta!” » Dumitru Dragomir a analizat la sânge ultimele mutări de la FCSB

Omrani devine cel mai bine plătit jucător din Liga 1! Câștigă o sumă FABULOASĂ în 10 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gheorghe
gheorghe  •  15 Septembrie 2022, 16:53
Postat de dacia_berlina pe 15 Septembrie 2022, 15:58

Cv-ul e bunicel, are o varsta buna pt portari, a jucat meciuri titular; nu stim daca e un gafeur sau nu.. dar, daca nu vine la noi... E putin suspect, poate i-a placut ca e prima liga, echipa de mijlocul clasamentului, ajunge repede cu avionul in austriac. Hai sa fiu si rau .. un alt strain de valoare medie care ocupa locul unui portar roman

....Alt portar român mai slab decât Avram nu am văzut de la Haralambie încoace(1-5 cu Rapid, in Ghencea....). Vâlceanul nu e împrumutat ca sa se mențină în formă daca pleacă Popa....?

dacia_berlina
dacia_berlina  •  15 Septembrie 2022, 15:58

Cv-ul e bunicel, are o varsta buna pt portari, a jucat meciuri titular; nu stim daca e un gafeur sau nu.. dar, daca nu vine la noi... E putin suspect, poate i-a placut ca e prima liga, echipa de mijlocul clasamentului, ajunge repede cu avionul in austriac. Hai sa fiu si rau .. un alt strain de valoare medie care ocupa locul unui portar roman

Vezi toate comentariile (2)
Comentează