FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - BOTOȘANI

Petrolul - FC Botoșani 2-1 » Serie de 7 meciuri fără eșec pentru ploieșteni, care ocupă loc de podium în Liga 1!

Petrolul - FC Botoșani
Petrolul - FC Botoșani

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 23:27 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2022 23:39

Petrolul a învins-o pe FC Botoșani, scor 2-0, și a ajuns astfel la 7 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga 1.

Programul și rezultatele etapei #9

Nu e de glumit cu „lupii galbeni”! Petrolul a prins gustul succesului și din nou promovată s-a prins de podium și nu-i mai dă drumul, deși a început cu două eșecuri la zero.

Echipa lui Nae Constantin are echilibru. Ministru al apărării este Tamaș, remarcabil cât de mult trăiește din experiență fotbalistul ce va împlini 39 de ani peste două luni. 

Pe lângă el crește Huja, care se evidențiază tot mai mult și pe faza ofensivă, portughezul cu părinți români care vrea să reprezinte echipa tricoloră dezvăluind în Gazeta Sporturilor că fredonează „Deșteaptă-te, române!” în gând. 

În linia de mijloc e experiență și devotament, Takayuki, dar și un jucător în formă, Dumitriu. În atac, Irobiso s-a pus pe goluri, drept dovadă reacția de atacant pe care a avut-o la reușita din minutul 22 care a dus Petrolul în avantaj în prima repriză. 

„Găzarii” ar fi putut avea o parte secundă mai liniștită, dacă Jair (36) nu ar fi ratat uluitor după pasa lui Irobiso.

Victorioasă cu FC Botoșani, Petrolul urcă pe podium în Liga 1 

Botoșaniul resimte schimbările frecvente din ultima perioadă, Mihai Teja fiind obligat să renoveze toată echipa. Practic, doar Eduard Pap a rămas din echipa clădită de Marius Croitoru cu Valeriu Iftime, Țigănașu, Roman I și Șeroni fiind când rezerve, când în primul 11. 

Și se resimte situația, cu toate că moldovenii au o echipă echilibrată, ce poate face seri amare oricărui oponent. Dar în repriza secundă Botoșaniul a fost modest tare, a lăsat adversarului și timp, și spațiu, și mingea! S-a trezit în prelungiri, prea târziu.

Pap (54) a făcut minuni în fața lui Dumitriu și Grozav. Nu a mai avut ce face în minutul 64 când Gicu nu a reușit un gol prea grozav, dar a punctat pe tabelă: a vrut să dea cu pieptul, a reluat cu coapsa, intrând cu mingea în plasă, după faza inițiată de Țicu și centrarea lui Irobiso. 

La 2-0, gazdele au dat-o în show, cu pase cu călcâiul, spre deliciul suporterilor, susținând ideea că cea mai bună apărare e atacul. „Găzarii” și-au făcut viața ușoară și liniștită cu fiecare minut al părții secunde. 

Degeaba s-au trezit după minutul 90, reușita lui Sno a provocat mai multe frustrare în cadrul unei echipe prea somnolente. Și încă un semnal de alarmă pentru „găzarii” care s-au jucat iar cu focul, prea multă lejeritate la 2-0, așa cum s-a întâmplat cu o etapă înainte, cu Chindia (3-2).

5 victoriia adunat Petrolul la revenirea în Liga 1, toate la un gol diferență

Petrolul ajunge la un total de 17 puncte și ocupă locul 3 în Liga 1, sub Rapid (21 de puncte) și Farul (18). FC Botoșani este pe 7, cu 12 puncte. Moldovenii nu au mai câștigat de 3 etape.

FINAL » Petrolul Ploiești - FC Botoșani 2-1

Echipele de start la Petrolul Ploiești - FC Botoșani:

PETROLUL (3-5-2): Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Huja - Borța, Seto, Dumitriu, Jair, Țicu - Grozav, Irobiso
REZERVE: Moroz, Cebotaru, Pashov, A. Olaru, M. Bratu, Cioiu, Manzala, Tucaliuc, Măzărache
ABSENȚI: Ivanovski (suspendat), Budescu (accidentat)
ANTRENOR: Nicolae Constantin

BOTOȘANI (4-3-3): Pap - Sno, Dican, Boli, Dragu - Ivanov, Perianu, Mussis - Mateus, Camara, Mailat
REZERVE: Ureche, Patache, Țigănașu, Șeroni, Petkovski, Tîrcoveanu, M. Roman, Shahaf, Sylla
ABSENȚI: M. Roman II (accidentat), Ed. Florescu (incert)
ANTRENOR: Mihai Teja

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / A1: Slabu Stelian (Braşov), A2: Vornicu Adrian (Iaşi) / Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti), Arbitru AVAR: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

Gabi Tamaș, titular în Petrolul - FC Botoșani

Fundașul central Gabriel Tamaș (38 de ani) a fost titular în meciul dintre Petrolul și FC Botoșani, deși amenințase după victoria cu Chindia din etapa trecută că „mă gândesc să plec”, iar mai multe echipe din Liga 1 au intrat pe fir pentru semnătura sa.

Între timp, conducerea Petrolului a achitat un salariu restant către fotbaliști, gest care pare să-l fi înduplecat pe Tamaș să rămână la Ploiești.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
id45
id45  •  04 Septembrie 2022, 23:12

Wou ! Ce este ... fotbalul ! Distruge ... o echipă mai bună din oraș ... pe care o face să se mute ”afară” la Giurgiu ! E vorba de ... ASTRA !!! Dar pe noi ne interesează ... BET și ” Nicolae ... nu boss ??? Te-am ... citit ?

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  04 Septembrie 2022, 23:10

Fc fcsb tot pe 13???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close