FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

VIDEO Pintilii și Bourceanu, amintiri din Derby de România: „Nu mai țineam cont de nimic. Uitam de familie, de tot!” + „Nici cu nevasta nu m-am înțeles așa”

Mihai Pintilii și Alexandru Bourceanu // foto: captură Facebook @ FCSB
Mihai Pintilii și Alexandru Bourceanu // foto: captură Facebook @ FCSB

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 21:52 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 22:54

Înainte de meciul cu Dinamo, FCSB a publicat un interviu cu doi dintre fotbaliștii marcanți ai clubului din ultimul deceniu, Mihai Pintilii și Alexandru Bourceanu, ambii în vârstă de 36 de ani.

  • FCSB - Dinamo se joacă duminică, 12 septembrie, de la ora 21:00. 

Aceștia au rememorat cum era să joace împreună în „Derby de România”: „Era liniște, era plăcut să jucăm împreună. Ne-am înțeles foarte bine, și acum suntem prieteni, avem o relație extraordinară. Nici cu nevasta acasă nu m-am înțeles așa cum am făcut-o cu el. Ne înțelegeam din priviri”, a spus Pintilii, care în prezent ocupă postul de delegat la FCSB. 

Alexandru Bourceanu și Mihai Pintilii, înainte de FCSB - Dinamo: „E cel mai important meci din România”

„Motivația vine natural, e cel mai important meci din România. Unul în care ne implicăm mai mult decât putem, atât la antrenament, cât și în meci”, a spus și Bourceanu, care a fost completat de către fostul său coleg: „Când intrai în săptămâna meciului cu Dinamo, deja intrai într-o transă, nu mai țineai cont de nimic. Uitai de familie, de tot. Și lumea de pe stradă îți dădea imbold, era un sentiment greu de descris”.

Cel mai bun jucător cu care au jucat vreodată? Pintilii l-a lăudat pe Bourceanu: „Cu el m-am înțeles foarte bine, am câștigat trofee, am jucat în Champions League. Sunt foarte mulți, dar cu Alex am avut cele mai bune rezultate și m-am înțeles cel mai bine”. Bourceanu a întors cuvintele frumoase, dar a spus că cel mai bun jucător cu care a jucat este Florent Malouda, care i-a fost coleg în Turcia, la Trabzonspor.

Întrebat ce sfat are pentru un copil care dorește să devină lider în vestiar, Bourceanu a spus: „În acea echipă din 2012, 2013, erau foarte mulți jucători care aveau dreptul de a vorbi, care-și exprimau opinia și aveau un cuvânt de spus în organizarea echipei. Tătărușanu, cu personalitate, Chiricheș, Szukala, Gardoș, era o echipă care avea jucători cu maturitate, cu familii. Nu exista un lider absolut, nu văd în absolutism o soluție, să existe un singur lider”. 

7 trofeea câștigat Bourceanu la FCSB: 3 campionate, Cupa Ligii de două ori, Supercupa și Cupa României. Pintilii a adunat 4: două titluri, Cupa Ligii și Supercupa României

Citește mai multe știri despre FCSB - Dinamo:

LPF demarează un nou proiect la derby-ul FCSB - Dinamo » Premieră în Liga 1: ce se întâmplă înainte de meci

MM Stoica anunță câte bilete s-au vândut înainte de FCSB - Dinamo + Ce așteaptă de la nou-veniții Keșeru și Budescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează