FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență din Olanda Pintilii sau Charalambous: cine e adevăratul A1 la FCSB? GSP a urmărit antrenamentele „roș-albaștrilor” din Olanda și a obținut răspunsul

Cine e de fapt antrenor principal la FCSB: Mihai Pintilii sau Elias Charalambous? +39   FOTO
Cine e de fapt antrenor principal la FCSB: Mihai Pintilii sau Elias Charalambous?

Articol de , , - Publicat vineri, 30 iunie 2023 21:12 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 21:21

Cine e de fapt antrenor principal la FCSB: Mihai Pintilii sau Elias Charalambous? Cei doi tehnicieni lucrează împreună, după modelul suedez, și își împart lotul și activitatea. Românul a coordonat exerciții pentru finalizare pe un teren, cipriotul a lucrat cu cealaltă jumătate a echipei, pe un alt teren, niște trasee pentru atac

  • Gazeta Sporturilor e prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează

Care dintre ei este, cu adevărat, la conducere și care e rolul cipriotului pe care Becali l-a angajat la mijlocul sezonului trecut, în afara faptului că Elias deține licența Pro, o diplomă pe care FCSB trebuie s-o aibă în staff fiindcă e obligat de regulament?

Antrenorii participă împreună la ședințele de pregătire, uneori își împart lotul și comandă fiecare exerciții diferite pentru jumătatea pe care o gestionează.

+35 FOTO

FCSB are la dispoziție în Apeldoorn baza de pregătire a unei formații din liga a patra, un club care deține un teren principal cu iarbă naturală, încă două terenuri cu gazon normal și "un sintetic" de dimensiuni STAS.

Pintilii a rămas pe terenul numărul unu cu jucători cu care a exersat faze pentru finalizare. Un fotbalist îi așeza mingea altuia pentru șut, apoi "finalizatorul" continua să alerge și primea și o centrare pe care trebuia să o transforme în gol.

Încă se mai pricepe să paseze

Pe un teren secundar, Charalambous lucra cu cealaltă jumătate a lotului niște trasee ofensive, un antrenament tactic care urmărea să le ofere jucătorilor soluții pentru faza de atac.

Pe parcursul ședinței de pregătire, românul și cipriotul aveau să facă schimb de loturi, pentru ca toți fotbaliștii să fi trecut prin tot programul.

Elias s-a și implicat ca un "jolly joker" în exersarea acțiunilor, pentru a le exemplifica fotbaliștilor cum își imagina el continuarea unor faze.

Rezolvarea acțiunilor nu a fost una standard, Charalambous le-a oferit mai multe opțiuni: construirea jocului de la fundașii centrali continuată cu un fundaș lateral, apoi cu un mijlocaș central sau cu extrema, "o diagonală" de la un stoper direct către o extremă sau către un inter.

+35 FOTO

Fost internațional cipriot, Elias s-a descurcat fără probleme atunci când a trebuit să "taie" terenul cu pase lungi pentru a duce mingea din apărare direct către atacanți.

"Extremele sunt armele noastre!"

El a insistat, în indicațiile pe care le-a transmis fotbaliștilor, mai ales pe talentul atacanților laterali: "Știm că avem extreme care sunt foarte bune în duelurile unu la unu. Trebuie să facem tot posibilul ca să le ajutăm să ajungă unu la unu cu fundașii laterali ai adversarilor!".

Coman, Octavian Popescu, Cordea, Miculescu, chiar Băluță pot acoperi aceste roluri de extreme în meciurile care vor urma.

Pe Charalambous l-a ajutat pe teren Lucian Filip, secundul care i-a impulsionat pe jucătorii din atac să trateze foarte serios momentele în care ajungeau în poziții pentru finalizare.

Elias a venit la FCSB după ce o condusese ca "principal" pe Ethnikos Achna, din Cipru.

Marius Șumudică l-a adus pe Charalambous în România ca jucător, la FC Vaslui, și a povestit că a insistat să-l atragă și ca secund al lui în anii aceștia de când Elias a devenit antrenor: "E un băiat inteligent, dintr-o familie bună, e un tip care știe fotbal și mi-ar fi plăcut să colaborăm, dar mi-a spus că preferă să continue ca «principal»".

Citește și:

A Bola anunță: FCSB se bate cu 3 echipe din Portugalia pentru un fundaș: „Marea descoperire din România, seamănă cu vedeta de la Porto”
MERCATO
A Bola anunță: FCSB se bate cu 3 echipe din Portugalia pentru un fundaș: „Marea descoperire din România, seamănă cu vedeta de la Porto”
FCSB, on fire! Fotbalistul care a fost în rol de Gladiator și a jucat plin de sânge la un antrenament cu scântei!
FCSB
FCSB, on fire! Fotbalistul care a fost în rol de Gladiator și a jucat plin de sânge la un antrenament cu scântei!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
John.Wick
John.Wick  •  04 Iulie 2023, 18:47
Postat de Moshu pe 03 Iulie 2023, 21:55

Trecind peste lipsa de cunostinte in alcatuirea unei propozitii, este absolut incintator vocabularul bogat pe care l-ai "cumparat" pentru bac !!Esti chiar mai penibil si mai prost decit toti prostii de pe forumul asta !

Probabil nici nu știi ce înseamnă expresia aia. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Moshu
Moshu  •  03 Iulie 2023, 21:55
Postat de John.Wick pe 03 Iulie 2023, 20:46

Meri cu cercu, că nu stau să explic la proști

Trecind peste lipsa de cunostinte in alcatuirea unei propozitii, este absolut incintator vocabularul bogat pe care l-ai "cumparat" pentru bac !!Esti chiar mai penibil si mai prost decit toti prostii de pe forumul asta !

John.Wick
John.Wick  •  03 Iulie 2023, 20:46
Postat de Moshu pe 03 Iulie 2023, 11:22

Mai pui prost,se pare ca "bac-ul" tau nu te-a invatat nici macar notiunea de "ironie",necum sa si faci o ironie....esti un...d'ala care dupa ce injura spune :"am glumit frate"...vai de capul tau de semialfabetizat !

Meri cu cercu, că nu stau să explic la proști

Vezi toate comentariile (31)
Comentează