FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Pîrvulescu, acum şase luni: ”Promit să joc doar la Dinamo!” IERI: "Îmi dau viaţa pentru Steaua"

Fotografie făcută ieri în tricoul Stelei,
în timp ce semna contractul care îl
leagă pe 5 ani de clubul din Ghencea. FOTO: steauafc.com
Fotografie făcută ieri în tricoul Stelei, în timp ce semna contractul care îl leagă pe 5 ani de clubul din Ghencea. FOTO: steauafc.com

Articol de , - Publicat joi, 05 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2012 10:01

Pîrvulescu a spus de multe ori că e suporterul ”cîinilor” şi a pozat în echipamentul alb-roşu şi într-un tricou de ultras din Peluza ”Cătălin Hîldan”


Dinamo a negociat de un an şi jumătate cu Pîrvulescu, o afacere alimentată şi de comentariile pe care jucătorul le-a făcut în tot acest timp. "Sînt dinamovist de mic şi visez să joc acolo!", a anunţat Paul. Şi nu a ezitat să se fotografieze în tricoul "cîinilor" la sfîrşitul unei partide disputate în Ştefan cel Mare. A urmat încă o fotografie, într-un tricou de ultras, cu emblema Peluzei Cătălin Hîldan şi cu numărul 11 pe umăr, simbolul roş-albilor.

Apoi a postat pe contul lui de facebook imnuri ale clubului din Ştefan cel Mare şi a interacţionat cu suporterii "cîinilor". În toamnă, cînd transferul lui în "Groapă" nu s-a realizat, dar părea doar amînat pentru iarna asta, Pîrvulescu le-a transmis fanilor: "Vă promit că Dinamo e singurul club pentru care voi juca în momentul în care o să-mi expire contractul cu Gaz Metan! Regret că nu s-a făcut transferul acum!". Înainte de finalul anului trecut, îşi imagina ce va face în retur: "Mi-ar plăcea să vin cu Eric la Dinamo şi să cîştigăm campionatul!".

EXCLUSIV
INTERVIU cu Paul Pîrvulescu: "Îmi dau viaţa pentru Steaua!"
Paul recunoaşte pasiunea lui pentru Dinamo, dar le cere steliştilor să uite de ea şi să-l aprecieze pentru jocul lui

- Paul, cum de ai ajuns la Steaua?
- A fost clubul care a făcut cea mai bună ofertă pentru mine şi pentru Gaz Metan Mediaş, asta a fost tot! Habar n-am care a fost preţul meu. Sincer să fiu, nici nu m-a interesat. Mai important e că voi juca la Steaua şi asta mă face fericit.

- Ai apucat să anunţi că eşti dinamovist şi că vrei să joci acolo...
- Şi ce? Pasiunea e pasiune, profesia e profesie!

- Dar ai putea avea probleme cu suporterii Stelei?
- Le promit fanilor stelişti că vor ajunge să mă aprecieze pentru devotamentul pe care-l voi demonstra pe teren. O să-mi dau viaţa pe teren pentru echipă!

- Regreţi totuşi declaraţiile de dragoste pentru Dinamo?
- Nu, fiindcă ei au făcut prima ofertă pentru mine şi îmi doream din tot sufletul să joc pentru Dinamo. V-am zis, Steaua a venit şi a plătit mai mult. Asta a fost tot. Eu mi-am dorit foarte mult să joc la un club mai bun decît Gaz Metan Mediaş, să demonstrez că sînt un fotbalist foarte bun. Şi mai am un vis: să fac parte din lotul României la Campionatul Mondial din Brazilia.

- Te gîndeşti că ai putea ajunge la un moment dat să fii criticat?
- Te referi la criticile pe care Gigi Becali le are faţă de jucători. E adevărat că la Mediaş nu m-am întîlnit cu aşa ceva, dar nu cred că mă va afecta dacă se va întîmpla asta. Pînă la urmă, toată lumea are dreptul să te critice cînd joci prost. Ar fi culmea ca tocmai patronul clubului să nu aibă voie să-şi dea cu părerea! Şi nici să fii lăudat nu prea e bine, să ştii! Că ajungi să te crezi alt om, să îţi închipui că eşti prea bun.

- Probabil că vei juca fundaş stînga la Steaua, un post pe care nu prea ai evoluat la Mediaş, unde ai fost folosit mai des ca mijlocaş. Te încurcă asta?
- Deloc! Eu am început fotbalul ca fundaş stînga, abia după aceea am fost urcat ca mijlocaş. Nu am nici o problemă, pot să joc fundaş, deşi postul de mijlocaş a devenit favoritul meu. Mai ales că idolul meu din fotbalul mondial e Ryan Giggs, cu care am visat dintotdeauna să fac o dată un schimb de tricouri. Sper că voi ajunge să joc împotriva lui.

"Nu puteam aştepta toată viaţa să se înţeleagă Dinamo cu Gaz Metan! Nici nu-mi trecea prin cap că voi semna cu Steaua, dar sînt fericit, m-am gîndit la viitorul meu"
Paul Pîrvulescu, fundaş Steaua

"I-am dat gol lui Dinamo în Ştefan cel Mare şi Gazul a bătut cu 2-1, cu reuşita mea din finalul acelei partide. Rămîne meciul meu favorit, fiindcă i-am bătut pe "cîini""
Paul Pîrvulescu, fundaş Steaua

"Îi mulţumesc domnului Pustai! M-a felicitat şi mi-a transmis să am încredere. Se bucură pentru mine"
Paul Pîrvulescu, fundaş Steaua

"Pîrvulescu e stelist, din moment ce a semnat cu Steaua! Nu e dinamovist, el a zis aşa doar fiindcă avea o ofertă de acolo"
Gigi Becali, patron Steaua

"Pîrvulescu, eşti o ruşine!"
Florin Răducioiu a avut o reacţie extrem de agresivă pe contul lui de facebook: "Pîrvulescu, eşti o ruşine!". Fostul internaţional a comentat astfel după ce majoritatea suporterilor dinamovişti au procedat la fel. "Să-i fie ruşine lui, lui Răducioiu, că poate face asemenea comentarii!", a răspuns Becali.

S-a negociat şi ieri cu Dănănae
Chiar dacă a fost ocupată cu transferul lui Pîrvulescu, Steaua s-a relansat ieri şi pe pista Dănănae. S-a discutat cu jucătorul, care şi-a schimbat opinia referitor la contractul propus de Becali: 6 luni de probă, plus încă 3 ani începînd din vară dacă va confirma şi dacă problemele lui medicale nu vor recidiva.

Test medical înainte de Poiana Braşov
Steaua se va reuni luni, după 3 săptămîni de vacanţă, iar începînd din 12 ianuarie se va merge în Poiana Braşov pentru un stagiu exclusiv de pregătire fizică. Înainte ca fraţii Costea şi ceilalţi stelişti să plece la munte, vor fi testaţi medical, tocmai pentru a vedea la ce nivel fizic e fiecare dintre ei şi cît au de lucrat sub Tîmpa.

Sînmărtean: "De ce mă vrea Steaua acum?"
Mijlocaşul lui FC Vaslui a comentat ieri faptul că Gigi Becali îl doreşte la Steaua. "N-am fost căutat de nimeni de la Steaua pînă în momentul în care mi-am prelungit înţelegerea cu Vaslui. Cum am semnat prelungirea, cum am trezit interesul lor! Faptul că mă doresc mă flatează, mă onorează, dar acum e cam tîrziu deoarece eu mă simt bine la Vaslui", a declarat Sînmărtean, care în martie va împlini 32 de ani.

Stancu, gol cu Fenerbahce
Fostul atacant al Stelei a marcat aseară golul cu care echipa sa, Orduspor, a ţinut-o în şah pe Fenerbahce, scor final 1-1. Stancu a deschis scorul în minutul 19 şi a stat pe teren tot meciul. Este a 5-a reuşită a lui Stancu, care a bifat 18 meciuri pentru Orduspor în acest sezon.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
haideusicfr
haideusicfr  •  06 Ianuarie 2012, 23:07
Postat de haideusicfr pe 06 Ianuarie 2012, 23:00

Eu stiam ca * cea mai iubita echipa din tara* e Rapidul.Sau cel putin de bucuresteni. Ma surprinde faptul ca Sandoi recomanda ,hai Lacatus ( dat afara de Becali !!!) mai inteleg ... mai lasati-ne cu Steaua. A fost Craiova ,Timisoara ,U Cluj echipe respectate si intr-adevar iubite. Nu am nimica cu Steaua ,dar parca se exagereaza . Steaua a distrus fotbalul romanesc pe vremea *impuscatului * . Tot ce era mai bun pleca la Bucuresti.Si la Dinamo ( dar aia parca mai si * dadeau * )dar in special la Steaua. *Finala * din *86 a fost jenanta .Nici un sut pe poarta n-a tras *campioana *.Cand au ajuns la 11 metri spaniolii erau demoralizati.Nu mai vorbesc de finala cu Milan .Jenant.

Nu mai vorbesc de Becali.Un mic idiot ce se crede ..*D * zeu * . Un om pus mereu pe harta *prototipul * imbogatitului de dupa Revolutie. Imbogatit din furaciune .Aidoma majoritatii romanilor smecheri. Si-a batut joc de armata pe care a furat-o la drumul mare isi bate joc de amicii sai . Un tembel .Va plati la randu-i nesimtirea . Un ciocoi din cel nou ( vechi ??). Un lucru e sigur : ndiferent ce transferuri orgolioase va face Steaua nu va lua Campionatul. Si nu numai anul acesta : pana cand Becali va fi la carma .

haideusicfr
haideusicfr  •  06 Ianuarie 2012, 23:00

Eu stiam ca * cea mai iubita echipa din tara* e Rapidul.Sau cel putin de bucuresteni. Ma surprinde faptul ca Sandoi recomanda ,hai Lacatus ( dat afara de Becali !!!) mai inteleg ... mai lasati-ne cu Steaua. A fost Craiova ,Timisoara ,U Cluj echipe respectate si intr-adevar iubite. Nu am nimica cu Steaua ,dar parca se exagereaza . Steaua a distrus fotbalul romanesc pe vremea *impuscatului * . Tot ce era mai bun pleca la Bucuresti.Si la Dinamo ( dar aia parca mai si * dadeau * )dar in special la Steaua. *Finala * din *86 a fost jenanta .Nici un sut pe poarta n-a tras *campioana *.Cand au ajuns la 11 metri spaniolii erau demoralizati.Nu mai vorbesc de finala cu Milan .Jenant.

dacius26
dacius26  •  05 Ianuarie 2012, 19:03

sa de-a Dumnezeu sa ai soarta tradatorilor micule Iuda

Vezi toate comentariile (52)
Comentează