FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piţi îl vrea pe Wesley, Porumboiu acceptă numai un schimb cu Stancu » Cine cîştigă, cine pierde?

Articol de , - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Patronul Vasluiului a confirmat, la GSP TV, informaţia oferită de Gazetă şi anume că discută cu Piţurcă despre un schimb de jucători.

Adrian Porumboiu a comentat ieri pe marginea dezvăluirii făcute în exclusivitate de Gazeta Sporturilor, şi anume că Victor Piţurcă l-a sunat să se intereseze în ce condiţii îl poate lua pe Wesley Lopes.

"E adevărat că am avut o discuţie cu Piţurcă. Am vorbit cu el despre Laurenţiu Roşu, dar şi despre jucători. El vrea vasluieni, eu m-am gîndit la stelişti, însă nu am discutat nimic concret pe marginea unui schimb Wesley - Bogdan Stancu", a explicat Porumboiu la GSP TV. În cazul în care schimbul s-ar realiza în această vară, care ar fi echipa care ar ieşi în avantaj şi care ar fi cea care ar pierde?

De ce ar cîştiga Steaua
1. Ar lua, probabil, cel mai bun fotbalist din Liga I.
Roş-albaştrii ar da o mare lovitură, aducînd în Ghencea cel mai valoros jucător în acest moment din campionatul intern, brazilianul Vasluiului făcînd un sezon trecut realmente senzaţional.

2. Ar face un cuplu senzaţional Wesley - Kapetanos.
Tandemul greco-brazilian s-ar potrivi mult mai bine decît cuplul Stancu - Kapetanos, Wesley fiind superior lui Stancu în rol de al doilea atacant.

3. I-ar putea creşte nivelul lui Wesley printr-o motivaţie suplimentară.
Steaua i-ar crea o motivaţie în plus sud-americanului, care a declarat că nu mai vrea să continue în Moldova.

De ce ar cîştiga Vaslui
1. Ar lua un fotbalist mai tînăr cu 6 ani.
Stancu e un fotbalist mai de viitor decît Wesley pentru simplul fapt că are doar 23 de ani, spre deosebire de brazilian, care merge pe 30 de ani.

2. S-ar alege cu ceva în schimbul unui jucător care oricum vrea să plece.
Relaţia Porumboiu - Wesley e foarte tensionată şi sînt şanse mari ca patronul Vasluiului să-l piardă oricum pe sud-american. Dacă schimbul s-ar realiza, măcar ar primi în schimb un jucător de valoare.

3. Stancu e mult mai ieftin.
Wesley îl costă pe Porumboiu 300.000 de euro anual, în vreme ce Stancu cîştigă în Ghencea doar 10.000 de euro pe lună şi chiar dacă ar primi un contract mărit la Vaslui, tot ar fi o economie consistentă pe care ar face-o omul de afaceri moldovean.

Cifrele sezonului trecut
Brazilianul, mai bun
Parametri    Wesley    B. Stancu
Şuturi pe poartă *    0,9    0,9
Şuturi la poartă *    3,1    2,3
Driblinguri *    1,1    0,8
Pasă decisivă *    0,8    0,9
Note gsp    6,45    6,04
* medii la 90 de minute

Ambii, marcatori şi pasatori pursînge
În ceea ce priveşte realizările personale, cei doi stau foarte bine în meciurile din sezonul trecut, în toate competiţiile.

B. Stancu
- a jucat 25 de meciuri în Liga I, unul singur în Cupa României şi 9 în Europa League, în total 35 de partide
- a marcat de 8 ori în campionat şi de 6 ori în Europa League
- a dat 5 pase de gol în tot sezonul

Wesley
- a jucat 31 de meciuri în Liga I, 6 în Cupa României şi 4 în Europa League, în total 41 de meciuri
- a marcat de 12 ori în campionat, de două ori în Cupa României şi de 3 ori în Europa League
- a oferit 5 pase de gol în tot sezonul

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (39)
andreifan
andreifan  •  22 Iunie 2010, 00:25

1. Porumboiu este nascut in Barlad, la 53 de Km de Vaslui. 2. Wesley este cu mult peste Steaua si peste Stancu. Daca tot comentati, mai urmariti meciurile Vasluiului cu Wesley pe teren sa vedeti spectacol, nu ciobanie by Stancu. 3. Porumboiu vrea sa scape de Wesley ca s-au certat, si tocmai am auzit ca Porumboiu nu-l vrea pe Stancu pentru Wesley. 4. Daca vrei titlul chiar si parcurs bun in cupe, varianta perfecta: Wesley, Moraes, Cesinha, Gerlem. (ma refer la mijloc si atac)

ray51
ray51  •  14 Iunie 2010, 12:21

Adriane, doar daca ai ceva cu capul sa-l dai pe W. Ce sa-ti faca Bogdan S. in Vaslui? Ala de-abia s-a miscat la Steaua un pic si vorba aia Bucurestiul nu-i Vaslui. Doar daca esti in buda cu euroii, altfel... Asta-i una la mana. Doi: ai de gand sa-ntaresti Steaua?

demonyo
demonyo  •  14 Iunie 2010, 11:34

forta steaua

Vezi toate comentariile (39)
Comentează