FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Piţurcă a dirijat achiziţiile la primul amical

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2010 00:00

La primul meci de la revenirea la Steaua, antrenorul a stat aproape nonstop în picioare şi a avut ceva de comentat la fiecare fază.


Lui Piţurcă nu i-a convenit amicalul cu APOEL, de duminică, dar pînă la urmă s-a bucurat de prima lui victorie în noul mandat pe banca Stelei, după 90 de minute în care şi el a făcut spectacol, nu doar marcatorii Tănase şi Surdu. Piţi a fost nemulţumit că trebuie să joace cu ciprioţii, după un program pe care îl făcuse Stoichiţă încă de acum două luni.

De ce? S-a temut de accidentări şi de un eşec, toate din cauza programului intens pe care l-a impus în zilele dinaintea jocului, cu cîte trei antrenamente. Inclusiv gazonul l-a enervat, cînd a ajuns la teren, deşi suprafaţa de joc arăta chiar bine, mai bine decît pe majoritatea stadioanelor din România.

Fostul selecţioner a văzut meciul stînd în picioare în faţa tribunei în care se aflau vreo 20 de suporteri ai Stelei, români stabiliţi în Austria. Fanii reacţionau de multe ori în contradicţie cu ce vedea antrenorul. Cînd micuţa galerie striga "Bine, Bănele", Piţi o contrazicea: "Eee, bine...". Antrenorul a căutat să-şi aşeze pe teren din mers noile achiziţii şi a vorbit aproape nonstop.

Găuri mari pe benzi
La amicalul de duminică, 2-0 cu APOEL Nicosia, Piţurcă a putut vedea clar două posturi pe care are nevoie urgentă de întăriri: fundaş dreapta şi stînga. Todorov şi Emeghara au început în primul "11", înlocuiţi după aceea cu neexperimentaţii Mustaţă şi Lucian Filip. Nici titularii n-au fost fantastici. Todorov a fost depăşit aproape la fiecare atac purtat de ciprioţi pe partea lui, iar Emeghara continuă să-şi bandajeze zilnic genunchii operaţi.

Ce indicaţii a dat Piţurcă:
> "Răduţ, participă şi tu la joc, fă ceva! Vezi că blondu' ăla e advesarul tău şi nu l-ai oprit niciodată!"
> "Dorele, lasă-i în pace pe Gardoş şi pe Abrudan, pleacă de acolo!"
> "Vă uitaţi şi voi la Stancu, să-i daţi vreo minge în spatele fundaşilor? Ce am vorbit?"
> "Păcurar, vezi că tu îţi faci marcaj singur!"
> "Mustaţă, ai văzut cum şi-a atacat adversarul Todorov? Tu nu trebuie să faci aşa!"
> "Gardoş, nu mai urca întruna, că nu acolo e locul tău!"

Zi de cumpărături
Nicoliţă şi colegii lui au avut prima zi fără program impus de cînd au ajuns în Austria, după 9 zile care s-au desfăşurat identic: somn, antrenament, masă şi odihnă. Majoritatea fotbaliştilor au mers la cumpărături într-un mall din Salzburg. Aveau de gînd să facă asta de miercurea trecută, cînd au fost, de asemenea, liberi, numai că atunci Piţurcă le-a atras atenţia: "E mai bine să profitaţi şi să vă odihniţi, decît să faceţi trei ore pe drum şi să veniţi şi mai obosiţi!".

Mîine e ultimul meci
Stagiul de la Bad Gastein se apropie de final. Steaua joacă mîine ultimul meci amical, cu Viktoria Plzen, locul 5 din Cehia. Partida se va disputa de la ora 19:00, chiar în localitatea în care sînt cazaţi roş-albaştrii.

Ţiţi îi vede campioni
Fostul antrenor al roş-albaştrilor, Ţiţi Dumitriu, spune că venirea lui Victor Piţurcă e principalul atu al Stelei în lupta pentru titlu. "S-au schimbat mulţi jucători, dar cel mai important transfer e venirea lui Piţi. Dacă echipa va avea linişte, sînt sigur că poate fi campioană la finalul sezonului", a declarat Dumitriu.

"Steaua va juca fotbal-spectacol"
Emeric Ienei speră că stilul de joc al Stelei se va apropia de cel al formaţiile importante din Europa. "Piţi este ca Ferguson la Manchester. A început un nou capitol cu el şi o să vedeţi că Steaua va juca precum echipele bune din Europa. Este un antrenor capabil, iar eu cred foarte mult în el", spune Ienei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
liviuemil
liviuemil  •  29 Iunie 2010, 20:14
Postat de louvre pe 29 Iunie 2010, 09:42

Tot analizati un rahat puturos.. Sunteti penibili, jalnici.. Va rupem gura aia sppurccata dupa ce incepe campionatu.. Atunci veti tacea din nou.. Nu va mai suportam.. Trebuie sa facem un ziar de sport in Transilvania, zona care da campioana!

@louvre: ce-ar fi sa te duci in aia a mamicutii tale si sa comentezi numai despre echipa ta. Bai tincule ,dispari cu comentariile tale din articolele care nu sint destinate CFR-ului!

corneliu90
corneliu90  •  29 Iunie 2010, 12:47

@louvre, Oare cine e mai penibil,GSP ca isi face meseria sau tu ca postezi din frustrare la un articol despre Steaua. De altfel doar la articolele despre Steaua ai postat,esti platit de cineva de faci asta sau e pur si simplu prostia ta ? Da dovada de civilizatie,asa cum va laudati acolo in Transilvania si lasa frustrarile,vezi de echipa ta,comenteaza echipa ta.

louvre
louvre  •  29 Iunie 2010, 09:42

Tot analizati un rahat puturos.. Sunteti penibili, jalnici.. Va rupem gura aia sppurccata dupa ce incepe campionatu.. Atunci veti tacea din nou.. Nu va mai suportam.. Trebuie sa facem un ziar de sport in Transilvania, zona care da campioana!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează