FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA - CRAIOVA 2-1

Piţurcă a reuşit iar să întoarcă un meci de la 0-1 » Stancu + Surdu + Onicaş

Articol de - Publicat duminica, 01 august 2010 00:00

Roş-albaştrii au întors rezultatul prin Stancu şi Surdu, dar au profitat şi de gafa de proporţii a asistentului din Zalău, care i-a anulat un gol valabil lui Mihai Costea.

Multe promisiuni, orgolii olteneşti şi de-o parte, şi de alta, un stadion plin cum n-a mai fost de mult promiteau un război total ieri în Ghencea. Şi meciul începe tare: în minutul 3, Dorel, craioveanul cu buletin proaspăt roş-albastru, n-a reuşit "să dea cu ascuţitu'" în inima Craiovei. E doar o flamă. Subit, asediul Stelei se stinge un sfert de oră, în plasa întinsă de juveţi la mijlocul terenului.

Tiki-taka nervos al lui Piţi
Bănel pierde vreo 5 mingi în primele 10 minute. Dorel, mijlocaş la închidere, nu bagă nici o alunecare, joacă doar la siguranţă. Singurul care vrea s-o "calce" e Răduţ. Dar e prea entuziast şi nici lui nu-i ies combinaţiile. La margine, Piţurcă se agită. Dă din picioare, parcă arătîndu-i lui Tănase unde să paseze. Loveşte cu capul în aer la o intervenţie ratată a lui Stancu. Parcă le zice: "Uite aşa, tiki-taka".

Obstacolul Ciucă
Tănase înţelege, dă o "scăriţă", Stancu (19) îl driblează din fentă pe Ivanov. E singur, dar trage pe lîngă..Iar "pauză". Oltenii nu ies din schemă: pase lungi spre Costea cel mic sau spre Dina. S-or descurca ei. Gargunov e singurul care se agită să lege mijlocul. Steaua zvîcneşte iar.  Abrudan (31) trimite cu capul, Lung e spectator, dar Ciucă scoate mingea din drumul spre plasă. Iar Găman îl opreşte şi el la 4 metri pe Stancu (39).

Gafa sezonului: Onicaş
La 6 minute după pauză, Costea bate un corner, Iliev intră ca o bombă în careul stelist, îl azvîrle pe Geraldo şi face linişte în Ghencea. 0-1. Lovit sub linia de plutire, "cuirasatul" lui Piţi se clatină. Mihai Costea (57) îl întoarce pe masivul Abrudan şi face 2-0. Olteanul provoacă tot stadionul. Ţicleanu îl opreşte, cu mîinile în cap: "A dat ofsaid!". Onicaş a semalizat un ofsaid aiurea la Bărboianu, care se aruncase să împingă mingea mai adînc în plasă. Oltenii sînt la pămînt. Nu mai înţeleg nimic.

Forcing roş-albastru
Steaua s-a repezit ca o fiară care simte miros de sînge. A egalat după 10 minute prin Stancu (67). Lung a oprit dezastrul în faţa "torpilei" lui Bănel (74). Un oltean cade lîngă poartă, juveţii cer oprirea jocului, dar Latovlevici trage cu sete de la 35 de metri, bară! şi Surdu, pe fază, a făcut 2-1, aruncînd stadionul în aer. Cu ultimele rezerve de orgoliu, craiovenii au mai dat cîteva emoţii în Ghencea. Dar numai atît. Aseară, Steaua a fost prea puternică. A avut nu numai un al 12-lea jucător de vis, publicul, dar şi pe cel de-al 13-lea, unul total neaşteptat: asistentul Ioan Onicaş.

După 5 ani
La o săptămînă după ce a întors rezultatul la Cluj, Steaua a reuşit din nou acelaşi lucru aseară. Ultima oară cînd s-a întîmplat acest lucru a fost în noiembrie 2005, cînd steliştii le-au bătut pe Sportul (4-1) şi pe Jiul (2-1) după ce acestea au deschis scorul. La finalul acelui sezon, roş-albaştrii au cîştigat ultimul lor titlu de campioană.

Răduţ a cucerit tribunele
Mijlocaşul Mihai Răduţ (20 de ani) a avut parte de o primire specială în momentul în care şi-a făcut apariţia pe gazon. Suporterii i-au strigat numele şi au afişat un banner pe care scria "Născut pentru culorile roş-albastre: Mihai Răduţ". Fotbalistul i-a cucerit pe suporteri după ce la finalul meciului cu U Cluj a scandat, alături de galerie, împotriva rivalilor de la Dinamo, apoi cu declaraţiile din interviul acordat în exclusivitate pentru Gazetă, în care a mărturisit "sînt stelist de mic şi cel mai mult vreau să marchez împotriva lui Dinamo".

Zapata susţinut de suporteri
Fanii Stelei au afişat un banner de susţinere pentru portarul Robinson Zapata (31 de ani). "Pentru noi numărul 1 este tot Rufay!" a fost mesajul scris de suporteri. Goalkeeperul columbian a fost trecut pe linie moartă şi pus pe lista de transferări după trei ani în care a fost titular în poarta Stelei.

Safta, noul crainic
Aşa cum Gazeta a anunţat, Gabi Safta este noul crainic al stadionului din Ghencea. Acesta revine după trei ani, la dorinţa conducerii roş-albastre, care vrea ca pe arena Stelei să fie o persoană care să facă atmosferă şi să păstreze spectacolul în tribune. În ultimii ani, Safta a lucrat la Unirea Urziceni.

Kapetanos la masa presei
Atacantul Pantelis Kapetanos este refăcut după accidentarea care l-a ţinut pe bară în startul sezonului, dar Victor Piţurcă nu l-a oprit nici măcar în lot deoarece grecul încă nu este pus la punct cu pregătirea fizică. Kapetanos a venit la meci cu băieţelul său, care era îmbrăcat într-un tricou al Stelei, şi au urmărit partida de la masa presei. Kape va fi apt pentru întîlnirea din runda următoare, cu Braşov.

Ienei ovaţionat
Noul preşedinte al Stelei, Emeric Ienei, a avut parte de o primire extraordinară în Ghencea. Deşi acesta a venit cu 30 de minute înainte de startul partidei, fosta mare glorie a roş-albaştrilor a fost aplaudată de întreg stadionul. "Ienei, simbol stelist de primă clasă, te întîmpinăm cu un călduros <Bine ai venit acasă!>", au scris fanii pe un banner.

Piţi încurajat de foşti elevi
Managerul general Victor Piţurcă a avut suporteri de lux la partida de aseară. Piţi a fost încurajat de foştii jucători ai Stelei Florentin Dumitru, Iulian Miu şi Adrian Pitu. Cei trei fotbalişti l-au avut ca antrenor pe Piţurcă în vechiul mandat al tehnicianului în Ghencea. Fanii au afişat un banner prin care îşi anunţă susţinerea faţă de Piţurcă: "31.07.2010 - casă de piatră!".

Argăseală şi Becali ironizaţi
Gigi Becali şi Valeriu Argăseală au scăpat de furia fanilor faţă de sezonul trecut. Totuşi, cei doi n-au fost uitaţi complet de suporteri, care le-au afişat bannere prin care îşi exprimau antipatia pentru cei doi. "Argăseală... pe partea economică" şi "În continuare împotriva creditorului, mereu alături de echipă" au fost mesajele ultraşilor roş-albaştrii.

Păcurar a încurcat băncile :)
Schimbat în minutul 64, după o evoluţie ştearsă, mijlocaşul Alex Păcurar a fost la un pas să ajungă pe banca de rezervă a Craiovei. După ce a ieşit de pe teren, stelistul a plecat decis spre banca oltenilor, deşi cei de la Universitatea îi făceau semn că a luat-o în direcţia greşită. Păcurar a fost luat în cele din urmă de un oficial al Stelei şi dus pe banca de rezerve corectă.

Mihai Costea gol anulat dedicat lui Florin Costea
Atacantul Mihai Costea i-a dedicat fratelui său, Florin, reuşita din minutul 58, anulată eronat pe motiv de ofsaid. Vîrful oltenilor şi-a scos echipamentul de joc pentru a face loc unui tricou pe care scria Cioră şi numărul 10. Costea junior s-a bucurat mai bine de un minut pentru golul său, deşi ceilalţi coeachipieri şi antrenorul Aurică Ţicleanu încercau să-i explice că reuşita a fost anulată.

Playtech: BOMBĂ! Mihai Bobonete, BĂTUT într-un taxi din București! Halucinant ce s-a întâmplat


Comentarii (233)
petrusm
petrusm  •  02 August 2010, 23:12

Bravo MARIUS ,tii cu STEAUA de mic , dar comentariul a fost corect ,obiectiv.Onicas a distrus ideea de competitie corecta , i-a terminat pe olteni si probabil mult timp de acum incolo va fi pe buzele si in ghidul cu cele mai injurate personaje din ROMANIA. Daca si la urmatoarele meciuri STEAUA SI CFR CLUJ VOR FI AJUTATE PE FATA JUR CA NU MA MAI UIT LA MECIURILE ACESTOR ECHIPE. CATE ETAPE MERITA ONICAS? VA PATI PROBABIL PRECUM AUGUSTUS CONSTANTIN LA MECIUL DINAMO CRAIOVA , VAI DE FOTBALUL AS

petrusm
petrusm  •  02 August 2010, 23:12

Bravo MARIUS ,tii cu STEAUA de mic , dar comentariul a fost corect ,obiectiv.Onicas a distrus ideea de competitie corecta , i-a terminat pe olteni si probabil mult timp de acum incolo va fi pe buzele si in ghidul cu cele mai injurate personaje din ROMANIA. Daca si la urmatoarele meciuri STEAUA SI CFR CLUJ VOR FI AJUTATE PE FATA JUR CA NU MA MAI UIT LA MECIURILE ACESTOR ECHIPE. CATE ETAPE MERITA ONICAS? VA PATI PROBABIL PRECUM AUGUSTUS CONSTANTIN LA MECIUL DINAMO CRAIOVA , VAI DE FOTBALUL AS

pillgrim
pillgrim  •  02 August 2010, 16:37

Cu asa arbitraje ca cel din acest meci ar trebui sa le fie rusine.Dar de unde rusine la beeecali si piturca asta.Atat il ridicati in slavi pe piturca ca ce echipa a facut el,sa fim seriosi de parca ar fi Barcelona te pomenesti.

Vezi toate comentariile (233)
Comentează