FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Plan de avarie la Poli Iași, dacă Liga 1 nu se reia: 4 soluții pentru salvarea clubului

Ieșenii au pus la punct planul pentru salvarea clubului
Ieșenii au pus la punct planul pentru salvarea clubului

Articol de - Publicat duminica, 03 mai 2020 11:54

Poli Iași contează pe rămânerea lui Mircea Rednic, iar moldovenii vor să reducă bugetul de salarii cu 30 la sută. Se va miza tot mai mult pe jucători crescuți la Academie.

La Iași se speră ca sezonul 2019-2020 să fie dus la bun sfârșit. Dar clubul s-a pregătit și pentru cazul în care pandemia de coronavirus va obliga Federația să "înghețe" campionatul. 

Președintele Ciprian Paraschiv a creionat pentru Gazeta Sporturilor planul de avarie la care vor apela moldovenii în cazul unui "cutremur". Iar acesta îl are în prim-plan pe antrenorul Mircea Rednic. 

„Încă nu și-a pus semnătura pe un nou contract, dar îl simt că își dorește să rămână, e tentat de ideea de a construi împreună ceva durabil. Îi place orașul, iar orașul îl place. De altfel, în ultimele două zile s-a aflat în Iași și a întocmit nu doar planuri pe termen scurt, ci și pe termen lung", a dezvăluit Paraschiv.

Poli Iași, 4 planuri pentru salvare

 În afara păstrării lui Rednic pe bancă, moldovenii și-au mai propus: 

  • reducerea bugetului de salarii cu 30% și, în consecință, renegocierea în jos a contractelor. 
  • asigurarea celor 3 milioane de lei (620.000 euro) de la Primărie pentru proiectul Academiei și înființarea echipei a doua, care va deveni o sursă importantă de jucători pentru prima formație. 
  •  atragerea comunității lângă echipă: 40% din capacitatea stadionului să fie acoperită prin abonamente. Acum este sub 10%. 
  • - atragerea unui sponsor strategic, cel puțin unul!, după ridicarea restricțiilor și deblocarea mediului de business.

650.000 de euro,, aproximativ, ar încasa Poli din drepturi TV la vară, dacă se îngheață acest sezon și rămâne pe poziția a 5-a în play-out

1,8 milioane de euroe suma totală a datoriilor pe care le au moldovenii în momentul de față. Ei și-au luat însă licența pentru sezonul viitor

VIDEO. Antrenamente pe BLAT în Liga 1! Deși e interzis în stare de urgență, mai multe echipe au reluat pregătirile » Doar FCSB plătește!

Citește și alte știri de actualitate:

Cine e fostul ministru din Cabinetul Ponta care e membru „Elite DDB”: „Mă așteptam la mai mult de la foști acționari sau glorii dinamoviste”

Secretul lui Ștefan Târnovanu, noul portar cumpărat de Gigi Becali: „Degeaba ai talent, dacă nu ai așa ceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  03 Mai 2020, 16:26

Parasschiv si Rednic echipa ideala ptr faliment ! Sa intalnit hotul cu ..........

Vezi toate comentariile (1)
Comentează