FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pleacă 3 titulari! » Cum a reușit Becali să alunge trei jucători importanți ai echipei: jignirile au umplut paharul

Muniru, Pintilii și Tamaș sunt pe picior de plecare
Muniru, Pintilii și Tamaș sunt pe picior de plecare

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2017 00:00

Pintilii, Tamaș și Muniru vor dispărea de la Steaua după ultimele patru meciuri din play-off. Primul a avut cel mai bun randament, dar nu vrea să continue fiindcă l-au afectat jignirile lui Becali.

Becali a anunțat că vrea să aducă zece jucători noi în vară, un plan care nu se referă doar la întărirea echipei prin recrutarea unor fotbaliști mai buni decât cei existenți. E vorba și despre completarea unor locuri care se vor elibera. Tamaș și Muniru, ambii în dizgrație, sunt pe lista cu jucători care trebuie să-și găsească echipe noi.

S-a simțit umilit

Al treilea care va pleca e unul dintre oamenii cei mai importanți din acest sezon: Mihai Pintilii. Mijlocașul e afectat de comentariile pe care le-a făcut Becali și de degradarea statutului pe care-l avea și nu e interesat să mai continue printre roș-albaștri, în ciuda relației bune pe care o are cu antrenorul Reghecampf și cu managerul Mihai Stoica.

Gigi l-a deposedat pe Pintilii de banderolă, pe care i-a atribuit-o lui Alibec. N-a fost cea mai dură pedeapsă. L-a umilit pe Mihai când a cerut trecerea lui pe bancă pentru a-l titulariza pe noul favorit: "Îi voi spune lui Reghe să-l folosească pe Ovidiu Popescu la mijloc. Are 22 de ani, trebuie să joace, ce rost mai are să-l folosești pe Pintilii, de 32 de ani? Îi mulțumesc lui Pintilii pentru ce a făcut, dar gata, nu mai poate!".

Mijlocașul defensiv a și ajuns rezervă pentru o vreme, până când staff-ul a realizat că are nevoie din nou de el. Mihai, revenit la Steaua la începutul anului trecut de la Hapoel Tel Aviv, speră să găsească un nou contract în străinătate și să scape de problemele pe care le-a avut în ultima vreme.

"Ce dacă i-a zis că e maimuță?"

Tamaș și Muniru sunt cazuri diferite. Gabi a produs mai multe scandaluri din cauza comportamentului din afara terenului, iar în ultima vreme și-a pierdut și locul din echipă. După ce a luat un "roșu" în eșecul cu Viitorul, 1-3, ex-dinamovistul a devenit rezervă pentru cuplul Bălașa-Moke, stoperii titulari.

Ghanezul cumpărat de la CFR cu 500.000 de euro și-a șubrezit locul din cauza unui conflict cu Florin Tănase. Supărat că atacantul l-a strigat "maimuță", africanul l-a lovit și a fost exclus din echipă.

Becali e hotărât să-l dea afară în vară: "Muniru e singurul vinovat! Dacă Tănase i-a zis de treizeci de ori "maimuță" și el a acceptat, de ce s-a supărat când s-a repetat asta? Ce, eu mă supăr dacă-mi ziceți voi că sunt oier?".

Fără ghanez, lui Reghecampf îi trebuie neapărat Pintilii, de aceea Gigi a căutat să dreagă discursul despre mijlocașul român.

E cel mai bun de la Steaua

Pintilii plătește fiindcă el nu mai poate reprezenta o afacere, din cauza vârstei. La 32 de ani nu are cum să mai fie vândut, spre deosebire de Ovidiu Popescu, mai tânăr cu zece ani și urmărit deja de cluburi din Marea Britanie.

Randamentul lui Pintilii nu justifică, în niciun caz, criticile lui Becali și deposedarea de banderolă. El a avut o contribuție importantă la clasarea FCSB pe primul loc și e de așteptat să fie un om important și în derby-ul cu Viitorul, de luni.

Capitolele la care e Pintilii cel mai bun din campionat:

  • Acțiuni: 133 în medie pe meci / 107 bune
  • Deposedări: 4/meci în medie de-a lungul sezonului

La ce mai excelează favoritele la titlu

FCSB

  • Are cea mai mare viteză a paselor precise: jucătorii lui Reghecampf schimbă 15 pase pe minut în momentele de posesie.
  • Boldrin e fotbalistul din campionat pe care colegii îl joacă cel mai mult. Brazilianul primește balonul, în medie, de 61 de ori pe meci.

Viitorul

  • Expediază cele mai multe șuturi dintre toate echipele, 15 pe meci în medie, dintre care 6 prind spațiul porții.
  • Lui Aurelian Chițu îi ies cele mai multe driblinguri, 4 în fiecare joc, la egalitate cu adversarul de luni, Alibec.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
mvradulescu
mvradulescu  •  23 Aprilie 2017, 10:59

Plecarea lui Muniru va fi un câștig în consolidarea echipei, dar nu sunt de acord sub nici un pretext cu exprimarea lui Tănase. Dacă în locul lui Tamaș (în ciuda păcatelor sale), ar pleca Moke, ar fi iar o favoare făcută consolidării echipei. Cert este că doar amestecul brutal al finanțatorului în organizarea și exprimarea echipei face ca la această oră, Steaua să nu fie matematic noua campioană ! Se străduiește prea mult să arate că domnia sa e „buricul pământului”, ceea ce anulează efectul faptelor bune (umanitare) pe care nu contestă nimeni că le face destul de des ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1870548609837950
Cornel Mandi  •  22 Aprilie 2017, 17:15

Make are dreptate cand spune ca el e cioban ,dar muniru in niciun caz nu e *** .creier de *** are tanase ca vorbeste in felul asta ,si make ca ii permite si chiar il incurajeaza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

loko1
loko1  •  22 Aprilie 2017, 16:50
Postat de gicab pe 22 Aprilie 2017, 12:43

Așa cum sunt vedetele revistelor pentru Adulți așa și el e vedeta gsp

Cine Ciobanul ? Vedeta ? Cred ca-l scoate la tabla sa vedem ce calitați are.FCSB la ce jucatori are trebuia sa fi câștgat de mult campionatul.Dar prin declarațiile ciobanului ,chiar și Mesi sa fii te dezarmează.A contribuit si Reghe care a titularizat jucatorri impresariați de doamna Reghe.De altfel obiectivul principal e profitul din vânzarea jucătorilor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează