FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Pleacă după Chipciu? O vedetă a Stelei e în vizorul lui Anderlecht: belgienii oferă șapte milioane de euro!

Nicolae Stanciu, trei ani în roș-albastru, după transferul de 700.000 de euro de la Vaslui
Nicolae Stanciu, trei ani în roș-albastru, după transferul de 700.000 de euro de la Vaslui

Articol de - Publicat sambata, 20 august 2016 00:00

Surse apropiate clubului belgian susțin că, după ce l-a vândut pe mijlocașul ofensiv Dennis Praet la Sampdoria în schimbul a 9 milioane de euro, Anderlecht va plusa un milion pentru stelist: de la 6 la 7 milioane.

Pare tot mai sigur: Nicolae Stanciu va părăsi Steaua în acest final de august! Iar noua destinație a "tricolorului" va fi, cel mai probabil, Anderlecht. Clubul belgian îl curtează de o lună pe jucătorul în vârstă de 23 de ani, dorit de antrenorul Rene Weiler.

"Nu-l vreau doar pe Chipciu. Mi-ar plăcea să-l luăm și pe Stanciu", i-ar fi spus acesta managerului Herman Van Holsbeeck la sfârșitul lui iulie, potrivit unor surse apropiate grupării bruxelleze.

Praet, exact profilul lui Stanciu

Totuși, oferta flamandă, 6 milioane de euro, nu l-a mulțumit pe Becali. "E o mașinărie de bani, aștept mai mult pentru el", a răspuns patronul roș-albaștrilor. Și poate avea mai mult, mai ales după ultima afacere a lui Anderlecht.

Tocmai s-a despărțit de Dennis Praet, 22 de ani, un mijlocaș ofensiv exact de profilul lui Stanciu: numărul 10, mare talent ce apare în toate fazele de atac ale echipei, fin tehnician, excelent pasator și cu șut foarte bun.

Gheata de Aur în ProLeague 2014 (fotbalistul anului în campionat), adus la 16 ani la Academia alb-violeților, va semna pe patru sezoane cu Sampdoria, cu un salariu anual de 1,2 milioane de euro. Suma de transfer? 9 milioane!

"Nu a dispărut nicio clipă din atenția lui Anderlecht"

Ieri, toate ziarele belgiene au scris de viitorul înlocuitor al lui Praet. "Și acum, Stanciu?", s-a întrebat cotidianul Het Nieuwsblad, în timp ce La Derniere Heure a accentuat: "Plecarea lui Praet reactivează rapid pista Stanciu, o țintă care nu a dispărut nicio clipă din atenția lui Anderlecht".

DH a completat: "Negocierile între cele două cluburi avansează bine, iar eliminarea mai mult ca sigură a Stelei din Champions League ar putea fi favorabilă acestei tranzacții".

Zilele trecute, Mihai Stoica a respins varianta Belgia. "Stanciu nu e jucător de Anderlecht, merită o echipă mai puternică. Dacă el s-ar transfera la Bruxelles pe 6 milioane, ar primi un salariu de 600.000 de euro. Dacă s-ar duce la Liverpool pe 15 milioane, ar câștiga anual două milioane de euro", a declarat oficialul stelist la sport.ro.

De zece ori mai mult!

Dar, susțin flamanzii, Anderlecht ar urca oferta pentru Stanciu. Un milion în plus. De la 6 la 7 milioane. De zece ori mai mult decât a plătit Becali în schimbul mijlocașului în 2013, când l-a adus de la Vaslui. Și sunt șanse mari ca transferul să se realizeze după returul cu Man. City, din play-off-ul Ligii. Pe 24 august.

Al doilea transfer all-time

Dacă Stanciu se va despărți de Steaua și va semna cu Anderlecht pentru 7 milioane de euro, transferul său va fi al doilea în topul all-time al jucătorilor români (din Liga 1 în străinătate). Depășit doar de Chiricheș!

  Nume Fost club Club următor An Sumă*
1. Chiricheș Steaua Tottenham 2013 9,5
2. Gardoș Steaua Southampton 2014 6,8
3. Săpunaru Rapid FC Porto 2008 6
4. B. Stancu Steaua Galatasaray 2011 5,7
5. Șt. Radu Dinamo Lazio 2008 5,4

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro

33de goluri a marcat Nicolae Stanciu în 132 de meciuri jucate la Steaua în toate competițiile

7selecții (toate în 2016) a adunat Stanciu la "națională", pentru care a marcat 4 goluri

6trofee a cucerit Stanciu la roș-albaștri: două titluri, două Cupe ale Ligii, o Cupă și o Supercupă a României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
haideusicfr
haideusicfr  •  20 August 2016, 18:17
Postat de vasglo pe 20 August 2016, 12:33

Cum iti explici ca Steaua vinde cu 3, 5, 9 milioane iar altii de la noi daca dau cu 5-6 sute de mii zic merci, iar daca dau cu 1 milion se imbata!..-:) Apropo, Dinamo a vandut ceva in ultimii ani, ori tin jucatorii ca sa faca "performanta"? DOAR DINAMO...NU JOACA IN CHAMPIONS LEAGUE!..-:)

Voi nu *jucati* in Ch League.Mancati bataie crunta in Ch L.Si cam atat.Daca pleaca N Stanciu nu pleaca datorita prezentei sub orice critica in Ch L..Ci datorita prezentei in Nationala.Unde iara n-a facut mare lucru.Si alalaltul ,Chipciu pleaca de la Steaua dupa o *sedere* de vreo 4 ani in care a jucat din rau in mai rau. Si cam asta e *treseul* intr-o tara corupta: joci la Steaua ,joci la Nationala si apoi transfer.Incet ,incet ne-am intors de unde am plecat (pe vremea comunismului.Doar ca atunci jucatorii nu puteau pleca.Dar erau la Nationala ,se mai spalau si ei pe ochi ,le mai dadea cate un aro ,o garsonieara.....pentru ca erau la Steaua. Nu cred ca Steaua mai are pepiniera proprie.

haideusicfr
haideusicfr  •  20 August 2016, 18:12

Daca si cu poate.Dupa mm nu se mai ia nici Becali.

mannecken
mannecken  •  20 August 2016, 15:09

Este scris gresit în articol. Are oferta de la bulgari nu de la belgieni.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close