FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Pleşan a refuzat toate ofertele şi rămîne în Ghencea!

Mihaita Plesan, Plesan, Steaua
Mihaita Plesan, Plesan, Steaua

Articol de , - Publicat luni, 18 ianuarie 2010 00:00

Deşi are o clauză de 100.000 de euro şi multe oferte, mijlocaşul s-a decis să continue cu Steaua. "Diego" i-a anunţat pe şefii din Ghencea că va face acest gest pentru a-l ajuta pe Stoichiţă, antrenorul care l-a readus de la Steaua II acum 3 luni

În lipsa transferurilor, Stoichiţă a primit o veste bună în chiar prima zi a cantonamentului din Antalya. Unul dintre jucătorii pe care îi consideră de bază, Mihăiţă Pleşan, i-a anunţat şi pe el şi pe cei din conducere că va evolua pînă la vară tot în Ghencea.

"Stoichiţă m-a ajutat la greu, îl ajut şi eu acum"
"Cel puţin pînă în vară voi rămîne la Steaua, pentru că Mihai Stoichiţă m-a ajutat foarte mult în ultima perioadă, iar eu vreau să-i răspund cu evoluţii bune în teren. E un fel de serviciu pe care i-l fac şi eu după ce şi el mi-a întins o mînă la greu", le-a spus Pleşan conducătorilor din Ghencea. Pleşan face trimitere la faptul că Stoichiţă am fost cel care l-a readus în prima echipă în octombrie 2009, după ce în vara anului trecut fusese exilat la Steaua II de Cristiano Bergodi.

A refuzat Franţa, Grecia, Cipru şi China
Mijlocaşul în vîrstă de 26 de ani are o clauză de reziliere de 100.000 de euro, iar în această iarnă a avut mai multe oferte din Grecia, Cipru, China, dar şi de la două grupări din Franţa. Echipa de Ligue 1 Grenoble a insistat mult pentru transferul său, dar Pleşan a decis să refuze şi să rămînă pentru a încerca să cîştige primul trofeu cu Steaua.

"Pleşan este un jucător important şi un băiat inteligent. Ştie că dacă va rămîne şi va cîştiga titlul cu Steaua, altfel ar putea discuta la vară cu echipele care l-ar dori"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

9 meciuri a jucat Pleşan sub comanda lui Stoichiţă în prima jumătate a sezonului

10.000 de euro pe lună e salariul lunar al lui Pleşan, care pînă în toamna anului trecut avea un contract de 15.000 de euro pe lună

6,33 e media notelor GSP ale lui Pleşan în actualul sezon, fiind pe locul 3 în topul steliştilor, după Zapata (6,70) şi Dayro (6,40)

Pariurile lui Stoichiţă
Tehnicianul Stelei a luat în cantonamentul din Antalya şi doi jucători ce au evoluat în tur la Steaua II.  Mijlocaşul de bandă Ionuţ Năstăsie (18 ani) şi mijlocaşul central Florin Bejan (19) sînt jucătorii pe care Mihai Stoichiţă doreşte să-i testeze în acest stagiu de pregătire. "Trebuie să crească şi ei pe lîngă echipa mare", a spus "Lippi".

Ionescu, separat
Andrei Ionescu nu este refăcut din punct de vedere medical, după problemele musculare avute la finalul turului de campionat. Mijlocaşul în vîrstă de 22 de ani face antrenamente separate, alături de preparatorul fizic Horia Codorean. "Micul Balaci" este aşteptat să intre în program normal peste cîteva zile.

S.O.S. Golden-boy!
Steaua se teme că Florentin Matei se pierde. Gazeta de duminică a dezvăluit că puştiul de 17 ani, socotit cel mai mare talent din generaţia lui, a lipsit la un antrenament săptămîna trecută şi i-a îngrijorat pe şefi. "Laudele i-au prins rău! Drept dovadă, deja a început să facă fiţe", cred steliştii. Matei a jucat zilele trecute la Cupa Liceelor, unde e vedeta competiţiei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
 •  18 Ianuarie 2010, 15:45

care oferte ? din gura e usor... plesan pleca in secunda 2 la orice echipa,chiar si in china...uitati ce "meciuri" a avut cu gigi ref salariu...steaua nu mai are decat desculti si asta de ani de zile,nu uitati ca radoi,cel mai "tare " stelist a aluns la camile ,de valoros ce era !

 •  18 Ianuarie 2010, 14:54

Bravo Mihaita, bine faci ca ramai. Te pricepi la fotbal, dar uneori esti cam lenes. Daca muncesti serios, poti ajunge jucator de nationala. Nu mai ai mult timp la dispozitie, ai o varsta, asa ca arata ce poti. Un titlu cu Steaua ti-ar incununa cariera de fotbalist!

 •  18 Ianuarie 2010, 10:37

Plesan,ca si Ovidiu Prtre de altfel,e jucatorul de care are nevoie Steaua pentru ca pustii Onicas,Ionescu si Bicfalvi inca nu fac fata meciurilor oarte tari,vezi meciurile din Europa.cu iei in teren eram in primavara europeana.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează