FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB ar putea fi izgonită de pe Arena Națională pe final de an » Ce meciuri ar trebui să dispute pe alt stadion și care este motivul

FCSB a câștigat 4 dintre cele 10 meciuri jucate pe teren propriu în acest sezon
FCSB a câștigat 4 dintre cele 10 meciuri jucate pe teren propriu în acest sezon

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 13:28 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 15:43

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va supune la vot un proiect care presupune organizarea unui eveniment cultural-artistic și sportiv, în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie, pe Arena Națională. Aprobarea acestuia ar însemna ca FCSB să nu poată juca pe cel mai mare stadion al țării meciurile de acasă din decembrie, cu CS Mioveni, CFR Cluj și FC Botoșani.

Pe ordinea de zi suplimentară în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului General al Municipiului București s-a numărat și votul pentru aprobarea unui parteneriat între Municipiul Bucureşti, ARCUB, Proedus şi Societatea Română de Televiziune (SRTv) pentru organizarea unui eveniment cultural-artistic și sportiv pe Arena Națională, între 20 noiembrie și 26 decembrie.

L-a convins pe Gigi Becali după doar două meciuri: „E prieten cu mingea, nu-l trădează! Și e abia la 60% din potențial”
FCSB
L-a convins pe Gigi Becali după doar două meciuri: „E prieten cu mingea, nu-l trădează! Și e abia la 60% din potențial”

În cele din urmă, acesta nu a fost menționat în ședința Consiliului General, și, implicit, nu a intrat pe ordinea de zi. Acest lucru s-ar putea întâmpla la următoarea ședință a CGMB și, în cazul unui aviz pozitiv, ar închide porțile Arenei Naționale pentru FCSB în perioada respectivă.

FCSB ar putea fi forțată să plece de pe Arena Națională pentru trei partide

Între 13 noiembrie și 3 decembrie, Liga 1 va fi oricum întreruptă, în acea perioadă urmând să se desfășoare grupele Cupei Mondiale din Qatar. Ulterior, de la reluarea de pe 3 decembrie până la finalul evenimentului pus la cale de Primărie, FCSB are programate trei meciuri pe teren propriu:

  • Cu CS Mioveni, în etapa 19, în weekendul 2-4 decembrie;
  • Cu CFR Cluj, restanță din etapa 9, pe 15 decembrie;
  • Cu FC Botoșani, în etapa 21, weekendul 16-18 decembrie.

În cazul aprobării proiectului, FCSB va trebui să dispute aceste meciuri pe altă arenă. Rămâne de văzut dacă reprezentanții clubului vor depune o cerere de închiriere pentru altă arenă din București sau dacă vor merge din nou în afara Capitalei. Variante la îndemână sunt Buzău și Giurgiu. 

FCSB, izgonită de pe Arena Națională și în finalul sezonului trecut

FCSB a mai avut o astfel de problemă în mai 2022, când nu a putut juca ultimul meci din sezon, cu CFR Cluj, pe Arena Națională. Cel mai mare stadion al țării era închiriat pentru festivalul muzical Saga, FCSB nu a fost acceptată nici pe noua arenă din Ghencea, astfel că s-a „mutat” la Buzău pentru acel meci.

Potrivit Agerpres, evenimentul programat între 20 noiembrie și 26 decembrie se va desfășura atât pe Arena Națională, cât și în spațiul din jurul stadionului, unde vor fi amplasate un parc de distracții cu târg de Crăciun, un spațiu unde familiile își vor putea petrece timpul liber, plus „o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal”.

În interiorul stadionului vor fi amenajate „spații dedicate tehnologiei și sporturilor pentru interior (de exemplu: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se vor desfăşura competiţii de fotbal pentru copii”.

VIDEO » Aurel Țicleanu, despre înfrângerea celor de la FCSB cu Silkeborg: „Becali învață pe banii lui”

Mai multe știri despre FCSB:

FCSB are două victorii la rând în campionat, dar Gigi Becali strâmbă din nas: „Cum să mă domine pe mine Petrolul? Niciodată n-are voie!”

Incident după Petrolul - FCSB » Omrani s-a prăbușit în fața galeriei, din cauza unei petarde: medicii au intervenit imediat. Billel a încercat apoi să se răzbune

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
Dobermannul
Dobermannul  •  10 Octombrie 2022, 19:08
Postat de flick2020 pe 10 Octombrie 2022, 14:55

Sa vezi, veste buna, cand o juca pe Ghencea. Prostia talpanista nu poate dura la infinit.

O sa tina pana cand vor fi dati in judecata pentru ca un stadion construit pe bani publici nu poate fi proprietatea unei unitati militare.

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Octombrie 2022, 19:06

Singurul proprietar pe bani publici este publicul care a platit, adica toti romanii printre care si cei de la Foresta Falticeni, ... si evident si cei de la FCSB.

vasileroaita
vasileroaita  •  10 Octombrie 2022, 17:23
Postat de freddy pe 10 Octombrie 2022, 14:35

E clar ca Primaria Capitalei nu doi bani pe FCSB. Asta e situatia. E nevoie de un plan B care sa devina planul A. Eu sincer, as pleca de pe Arena de tot si l-as lasa pe Nicusor sa isi organizeze evenimentele acolo. Fara FCSB, incasarile scad cu 80%. Apoi as renegocia de pe pozitii de forta. Cat vreti? 1 milion, ok! 1 milion! Banii inainte. Conditia este ca NICIODATA cand eu am meci, Arena sa nu fie ocupata. Dar pentru asta ai nevoie de un Presedinte de club, de un negociator bun si de planuri pe termen lung. Altfel, pentru orice concert, FCSB va fi data afara oricand. Dar daca te inconjori de yesmani care doar slugaresc, csf?? ncsf!

Primăria nu dă doi bani pe fcsb pentru că nu merită așa mulți bani!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează