FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Podium sau exod

Articol de GSP - Publicat joi, 11 octombrie 2007 00:00

Dinamovistii vor accepta sa renunte la citiva jucatori daca echipa nu va fi pe locurile 1-3 la finalul turului. A trecut un sezon si jumatate de cind Dinamo nu a mai imprastiat jucatori prin Europa, asa cum obisnuia din 1990 incoace. Sosirea lui Rednic si cistigarea campionatului au fost factorii hotaritori in mentinerea intacta a lotului.

Acum, dupa ratarea calificarii in grupele Champions League si cele ale Cupei UEFA, mai multi dintre elevii lui Walter Zenga si-ar dori sa-si incerce norocul in Occident. Surse autorizate sustin ca, in urma sedintei de marti seara, oficialii dinamovisti au hotarit ca in iarna sa le elibereze drumul jucatorilor catre alte echipe doar in cazul in care nu vor termina turul pe podium. Chiar si asa, daca vor exista oferte consistente pentru fotbalisti precum Bogdan Lobont si stefan Radu, acestia vor fi lasati sa plece.

CE OFERTE AU DINAMOVIsTII
Jucator Club Pretul cerut de Dinamo
Bogdan Lobont Lazio, Benfica, Werder Bremen, Aston Villa 5.000.000
stefan Radu Genoa, AS Roma, Palermo 3.500.000
Adrian Cristea Leverkusen 2.500.000
Cristi Pulhac Espanol, Lens 2.000.000
Cosmin Moti Levski Sofia 1.500.000
Claudiu Niculescu Al Jazeera, Al Hilal 1.000.000
Ionel Danciulescu Poli Timisoara, Al Hilal 800.000
Catalin Munteanu Olympiakos 800.000

* sumele sint exprimate in euro

Prinde Zicu finalul turului?

Ianis Zicu face in continuare tratament la clinica din Bologna, unde va mai sta inca doua saptamini. Fotbalistul de 24 de ani, care s-a operat la ligamentele genunchiului drept, va reveni in tara, unde va reincepe antrenamentele usoare si, daca totul va merge bine, el ar putea evolua in finalul turului. Flavius Stoican, care sufera de pubalgie, va intra si el de azi la antrenamente, la fel si Claudiu Niculescu, revenit dupa o leziune fibrilara la coapsa dreapta.

Moti a ratat "nationala"

Fundasul Cosmin Moti era in planurile selectionerului Victor Piturca pentru partidele contra Olandei si Luxemburgului, insa durerile de la piciorul drept care au aparut in meciul cu Otelul (6-1) l-au scos din calcule. Doctorul "nationalei", Pompiliu Popescu, s-a interesat de situatia aparatorului de 23 de ani si a hotarit impreuna cu dinamovistii ca este mai bine sa nu riste o noua fisurare a metatarsianului 5, cel la care a avut probleme in urma cu doua luni.

Zenga avertizeaza

Walter Zenga ii da sfaturi Fiorentinei, care va evolua in grupele Cupei UEFA contra lui Elfsborg, echipa ce a scos-o pe Dinamo din Europa. "Faptul ca meciul se joaca in Suedia nu e un lucru bun, nu atit din cauza climei, cit a suprafetei de joc. Terenul e sintetic si il uda foarte mult inainte de joc. Meciurile seamana cu unele de hochei. Sint organizati, joaca in 4-5-1 si au doi jucatori foarte buni, Anders Svensson si Ishizaki", i-a sfatuit Zenga pe italieni.

Buget schimbator
In urma sedintei care a avut loc marti seara, actionarii dinamovisti au discutat si despre buget. La inceputul campionatului, ros-albii hotarisera sa aloce 10 milioane de dolari pentru cheltuielile din acest an si sa majoreze capitalul in cazul in care Dinamo se califica in grupele Champions League. Acum, dupa ce "ciinii" au parasit Europa, sefii au hotarit ca bugetul sa fie suplimentat doar daca Zenga va dori sa mai faca transferuri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează