FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

EXCLUSIV Poenaru, dezamăgit de tinerii jucători din Liga 1: „Am cunoscut doar 3 care au vrut să muncească în plus! Acum sunt la FCSB, ceilalți pe telefoane”

Un antrenor important din Liga 1, despre tinerii jucători români: „Mă rugam de ei să se pregătească”
Un antrenor important din Liga 1, despre tinerii jucători români: „Mă rugam de ei să se pregătească”

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 17:26 / Actualizat joi, 03 martie 2022 17:26

Ilie Poenaru, fost antrenor la Gaz Metan și Academica Clinceni, a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a vorbit despre atitudinea tinerilor jucători din România.

Tehnicianul spune că juniorii nu sunt dedicați 100% și nu sunt dispuși să se pregătească în plus. Poenaru a oferit însă și 3 exemple pozitive: Adrian Șut, Andrei Cordea și Robert Ion. Primii doi au semnat deja cu FCSB, în timp ce al treilea evolua deja pentru formația lui Becali.

Poenaru, gata să lucreze cu Gigi Becali » Cum l-ar convinge pe patronul FCSB să nu se implice la echipă
FCSB
Poenaru, gata să lucreze cu Gigi Becali » Cum l-ar convinge pe patronul FCSB să nu se implice la echipă

Ilie Poenaru: „Mă rugam de ei să se pregătească”

„Problema noastră este mentalitatea față de jucătorii străini. Toată lumea întreabă de ce aducem jucători străini. Păi să vă spun eu de ce, că m-am lovit de această problemă. Jucătorii noștri, mai ales copiii, exceptând academiile FCSB și Farul care sunt foarte bine pus la punct, nu mai au nicio preocupare pentru fotbal.

Și la Mediaș, și la Clinceni, mă rugam de jucătorii tineri să se pregătească, în sensul că trebuiau să progreseze. M-am dus acolo, le-am spus modul meu de lucru: «Staff-ul meu stă la dispoziția voastră, noi venim cu două ore înainte și plecăm cu două-trei ore după antrenament. 

Aveți nevoie să vă ajutăm, aveți o șansă foarte mare, mai ales acum cu regula Under 21. Este șansa voastră, pe care Federația va oferit-o. Profitați de noi și puneți mâna și munciți». Singurii care au venit și mi-au spus că vor să ajungă la un anumit nivel și care vor să muncească sunt cei de la FCSB, Adi Șut, Cordea și Robert Ion”, a spus Poenaru la GSP Live.

Cordea, dacă nu în fiecare zi, dar măcar o zi da, una nu, mă oprea pe teren. La Mediaș nu a fost un jucător care să vină să-mi spună : «Ce trebuie să mai lucrez ca să evoluez?». La Mediaș aveam mic dejun obligatoriu, toți eram la masă. Mergeam apoi la vestiar și ce crezi că făceau? Pe telefoane toți.
Ilie Poenaru

Am ajuns să cred că își doresc mai mult părinții decât copiii să devină fotbaliști. Am jucători de 32-33 de ani care se duc în sală după antrenament, iar copiii mei se duceau imediat la masă. Și le ziceam «Ce faceți băi, unde vă duceți? Stați băi în sală. Ce faceți voi acasă de la ora 13:00? Stați aici. Mai aveți 1-2 ani de juniorat. Dacă nu explodați, ce faceți? Ajungeți la Liga 2, Liga 3, sau vânzători la McDonald's sau șoferi de taxi»
Ilie Poenaru

Citește și:

Constantin Budescu nu le dă nicio șansă foștilor colegi de la FCSB în lupta pentru titlu: „CFR o să câștige campionatul și anul ăsta”

Dinamo e KO în apărare! 3 titulari au șanse mici să joace cu CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează