FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - CHINDIA

Start cu probleme în Liga 1! Meciul Poli Iași - Chindia poate fi amânat: „Dacă nu intervine ceva, nu se joacă”

Poli Iași- Chindia poate fi amânat
Poli Iași- Chindia poate fi amânat

Articol de GSP - Publicat joi, 20 august 2020 20:09 / Actualizat joi, 20 august 2020 20:55

Liga 1 începe în acest weekend, dar deja există primele semne de întrebare legate de partidele dn prima etapă, iar meciul Poli Iași – Chindia ar putea fi amânat.

Chindia Târgoviște are două cazuri de COVID-19, portarul Marian Aioani (22 de ani) și fundașul Laurențiu Corbu (26 de ani), iar Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a spus că dacă protocolul medical nu se va schimba azi sau mâine, meciul programat duminică, la ora 16:00, nu se va juca.

„Ieri a avut loc o întâlnire între reprezentații FRF, LPF, ministrul Sănătății și ministrul Sportului. Așteptăm din clipă în clipă o modificare la ordinul despre care am vorbit despre atâtea ori, care își propune să fluidizeze organizarea competițiilor sportive.

Ce înseamnă modificarea ordinului? Înseamnă o integrare a principiilor care care stau la baza protocolului UEFA, în sensul în care, cel puțin la nivelul discuțiilor, pentru că încă nu a apărut în Monitorul Oficial. Înseamnă să trasăm o graniță foarte clară între cei testați pozitiv și cei testați negativ. 

Cine e testat pozitivi urmează să fie izolat, iar cei testați negativ își vor continua activitatea,în baza acelui test. Ar putea exista un reprezentat DSP care să se ocupe de competițiile sportive. Și ar fi vorba de integrarea regulii UEFA, potrivit căreia, dacă ai 13 jucători valizi, dintre care cel puțin un portar, poți juca. 

Legat de meciul Poli Iași- Chindia, dacă nu intervine nicio modificare a ordinului în cursul zilei de azi sau cel târziu mâine, este foarte posibil să fie amânată! Trebuie să se respecte regulile în vigoare.

Există şanse foarte mari să nu putem duce competiția la bun sfârșit dacă nu vom clarifica toate lucrurile cu DSP. Meciurile pot fi reprogramate o singură dată (n.r. dupa aceea se declară partida pierdută la „masa verde). Dacă nu vom avea o practică unitară la nivelul DSP-urilor, vom ajunge în situaţia ca intervenția DSP să dezechilibreze competiţia”, a declarat Justin Ștefan la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

DSP și Ministerul Sănătății trebuie să înțeleagă că e vorba de o competiție! Doar la noi sunt cazuri? Sunt în Italia, Spania, Germania, Portugalia... Toată țările merg pe protocolul UEFA 
–Ilie Dumitrescu

VIDEO. Revine Liga 1: totul despre Poli Iași - Chindia

Citește mai mute știri din Liga 1: 

Devine Liga 1 COVID » Ce prevede noul protocol fixat de FRF

Echipele românești, interzise în Europa League cel puțin până în 2023

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
2139093352838056
Valentin David  •  20 August 2020, 22:44
Postat de valahu1950 pe 20 August 2020, 21:07

Nici clona fcsb n-o sa joace, au cazuri garla.

***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  20 August 2020, 22:19

Dar fcsberbecutii de ce joaca daca au 4 infectati?

ranswins
ranswins  •  20 August 2020, 21:13
Postat de valahu1950 pe 20 August 2020, 21:07

Nici clona fcsb n-o sa joace, au cazuri garla.

clona din vitan barzesti a fost salvata de la retrogradare de covid si mafia frf si lpf iar acum crezi ca si alti au. marti s-au facut testele,niciun jucator de la Steaua din liga 1 nu are covid. ramane cum am spus,nu te-ai prezentat la meci,pierzi cu 3-0. vedem la tas si astra nu s-a prezentat la meciul cu Steaua din liga 1 si o sa piarda la tas cu 3-0.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează