FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA #14

POLI IAȘI - CLINCENI 0-0. Spectacol fără goluri » Ilfovenii ajung la 7 meciuri fără înfrângere! Clasamentul

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Articol de - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 00:01 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 17:24

Poli Iași și Academica Clinceni au remizat, scor 0-0, în etapa #14 a Ligii 1.

Vezi AICI programul complet al etapei #14

Poli Iași - Clinceni 0-0. Cronică de Vlad Nedelea: „Greu de ucis 10”

Academica Clinceni a rezistat la Iași, unde Poli a dominat mare parte din joc. A scos un 0-0, ajunge la al 10-lea meci fără gol primit în Liga 1 și la a 7-a partidă consecutivă fără eșec. Trupa lui Poenaru va ierna pe loc de play-off, fiind revelația acestui sezon.

Nimic, dar absolut nimic nu era de partea Politehnicii în balanță cu adversara din Clinceni: palmares direct, formă de moment, statistică. Glumind, doar la nivel de bancă era un echilibru, asta pentru că Pancu și Poenaru erau la prima întâlnire ca antrenori. Cum s-a întâmplat și cu Dinamo, în „Groapă", moldovenii au fost cei mai activi în start: doar cu câteva acțiuni răzlețe, insuficiente pentru a le da traspirații oaspeților. Ce-i drept, la 3 grade câte erau afară, parcă ar fi fost nevoie de mai multă trudă.

Specializați în momente comice

Aproape 20 de minute i-a luat Clinceniului să-și dea seama că are în față o defensivă obișnuită să primească cel puțin 3 goluri pe meci. Dacă nu cumva 4: Cordea, șut la colțul lung din 14 metri, ușor pentru Axinte, internațional U21. Decanul de meciuri și goluri din lotul Iașiului, Andrei Cristea a fost și autorul a două sclipiri ale Iașiului: 1. șut pe jos de la 20 de metri, Vâlceanu a „patinat" în plonjon prin noroiul și a reținut. 2. șut cu șpițul din unghi, din nou pe portar. Plonjonul lui Vâlceanu în noroiul "proaspăt" a fost o imagine amuzantă, Iașiul a oferit însă o scenă întreagă, cu actori unde altundeva dacă nu în defensiva gazdă. O minge aruncată în fața porții Iașiului a fost ratată pe rând de Axinte și Frăsinescu, Dumitriu a avut poarta goală în față, gata să înscrie. 

S-a gândit atât de mult încât veteranul de 36 de ani din centrul celei mai slabe defensive din Liga 1 a revenit, a întins un picior și l-a blocat. La fel de mare și șansa lui Vanzo, din finalul primei părți: servit de Passaglia, „ciupește" mingea, o trimite în trasversală, apoi cade pe linia porții. Pancu râde amar pe bancă, parcă nimic nu i se leagă. Nici măcar norocul!

Iașiul mai viu, dar degeaba

Și după pauză tot Iașiul a fost echipa mai prezentă, mai capabilă să ia totul din acest meci. Obosită și parcă ușor lipsită de creativitate și idei, Clinceniul s-a mulțumit să „stea la ciupeală". Ce-i drept, aveau și motve. E recunoscut faptul că Iașiul se clatină ușor în defensivă și că din punct de vedere fizic nu stă grozav. N-a venit greșeala însă, n-a venit nici golul și nici victoria de care avea mai multă nevoie Iașiul decât Clinceniul. 

Măcar oaspeții sunt siguri că vor ierna pe loc de play-off, idiferent de rezultatul cu Dinamo. Iașiul în schimb, fără o victorie la Sibiu, va avea parte de sârbâtori agitate, cu multe gânduri și neliniște pentru Pancu, obligat să reclădească echipa într-un timp record: 3 săpămâni.

10 meciurifără gol primit are Academica Clinceni în acest sezon, lider la acest capitol

7 meciurifără înfrângere are Clinceni, cinci victorii și două remize

Două absențe cu Dinamo

Academica Clinceni o întâlnește, în ultimul meci din 2020, pe Dinamo. Partida dintre cele două se va juca duminică, la Călărași, de la ora 21:00. Ilie Poenaru nu se va putea baza la acest meci pe Andrei Cordea și Florin Gardoș, ambii suspendați după cartonașele galbene primite în minutele 35 și 47 în meciul de la Iași. Jutric și Andronic vor fi probabil jucătorii care le vor lua locul duminică.

Iașiul a cerut penalty pe final

Poli Iași a solicitat penalty în minutul 85, după o fază în care au fost implicați Andrei Cristea și Florin Gardoș. Căpitanul gazdelor a tras, mingea l-a lovit în piept pe stoperul de la Clinceni, după care i-a ricoșat în braț și a ieșit din teren. „Centralul" Bogdan Dumitrache, bine poziționat, a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor venite de pe banca gazdelor.

FINAL » Poli Iași - Clinceni 0-0

Clasament Liga 1:

VIDEO. Derby-ul etapei #14, U Craiova - FCSB

Citește mai multe știri din Liga 1:

Atacantul din Liga 1 vânat de Gigi Becali și-a anunțat plecarea în iarnă: „Clubul ştie dorinţa mea”

Detalii de ultimă oră despre titularii Craiovei accidentați la duelul cu UTA. Ce şanse sunt să joace în derby-ul cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
regalistul
regalistul  •  18 Decembrie 2020, 14:41

Măi să fie ! Dacă erai Moş Crăciun, nu te-aş fi înjurat, aşa...... în gând !

1900655643521007
Cristian Dragomir  •  18 Decembrie 2020, 14:02

Articol vădit părtinitor. Domnule Nedelea, nu-ţi place Politehnica Iaşi şi îi iubeşti într-atâta pe ilfoveni *** ? Ori ai văzut alt meci, ori eşti de rea credinţă. Alo redacţia: asemenea jurnalişti n-au ce căuta la GSP (care se pretinde un ziar serios; oricum aţi făcut un progres dezvăluind numele autorilor articolelor despre Poli care erau anonime până acum; după stil era tot acest Nedelea ).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10209899427152560
Popa Lucian  •  16 Decembrie 2020, 18:09

Nu ciudat. Cu tema. Favorabil celor de la clinceni pe intreaga durata a meciului.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close