FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 1-0

Poli Iași - Dinamo 1-0 » N-a venit „SMURD-ul” în Copou! „Câinii” s-au făcut de râs și în fața „lanternei roșii”

Poli Iași a obținut prima victorie în Liga 1 după 3 luni, 1-0 cu Dinamo, care rămâne fără succes în ultimele 8 etape. „Câinii” nu și-au schimbat norocul nici după revenirea lui Gigi Mulțescu pe bancă.
Poli Iași a obținut prima victorie în Liga 1 după 3 luni, 1-0 cu Dinamo, care rămâne fără succes în ultimele 8 etape. „Câinii” nu și-au schimbat norocul nici după revenirea lui Gigi Mulțescu pe bancă.

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 martie 2021 23:26 / Actualizat sambata, 20 martie 2021 23:30

Poli Iași a obținut prima victorie în Liga 1 după 3 luni, 1-0 cu Dinamo, care rămâne fără succes în ultimele 8 etape. Gigi Mulțescu nu a revenit cu noroc pe banca oaspeților.

Programul + rezultatele rundei #28 din Liga 1

Dinamo a ratat prima șansă a partidei. Blejdea, reintrat în echipă după 11 etape, a tăiat din stângă în centru evitând câțiva adversari, a șutat la firul ierbii, modest, iar Brănescu a respins în corner, cu piciorul ('17).

Poli a replicat la jumătatea primului act. Djuranovic a scăpat singur spre Eșanu ('34), dar portarul roș-albilor a rămas calm și a reușit să pareze șutul muntenegreanului plasat la colțul lung. 

Până la pauză, ieșenii ar fi trebuit să beneficieze de un penalty ('38). Lovitura liberă executată de Andreas Calcan din preajma careului l-a lovit în antebraț pe Blejdea, aflat în zid. Pe imagini se observă cum fotbalistul oaspeților îndreaptă mână către balon (FOTO, AICI). Deși este o fază statică, iar „centralul” meciului din Copou, Viorel Flueran, a fost plasat perfect, acesta a luat o decizie de neînțeles. A dictat corner pentru Poli, spre disperarea elevilor lui Napoli, care au protestat vehement.

Poli Iași, victorie la limită în fața lui Dinamo

Poli Iași a spart gheața în actul secund. Platini l-a servit excelent pe Calcan în adâncime, mijlocașul lui Poli a avansat, nu s-a pierdut cu firea, și i-a pasat excelent lui Djuranovic, aflat în fața porții goale ('62). Atacantul alb-albaștrilor a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Pe un teren greoi, Dinamo nu a fost capabilă de replică, iar Mulțescu se vede învins la primul meci de la revenirea în funcția de „principal” al roș-albilor.

20 decembrie 2020este data la care Iași a câștigat ultima dată în Liga 1, 1-0 vs. Hermannstadt. Pe teren propriu, moldovenii nu s-au mai impus în campionat din 27 septembrie, 5-2 cu FCSB

31 ianuariea fost ziua în care Dinamo a câștigat ultima dată în campionat, 1-0 vs. UTA. De-atunci, „câinii” au înregistrat 6 înfrângeri și două remize în L1

Clasament Liga 1: Poli Iași și Dinamo, la retrogradare

Poli Iași - Dinamo 1-0

Live+Statistici

Poli Iași - Dinamo: echipe de start

POLI IAȘI: Brănescu - Onea, R. Popa, Baxevanos, Bușu - De Iriondo, Passaglia - Almada Soares, Vanzo, M. Stan - Djuranovic
REZERVE: Axinte, Calcan, Gaitan, Cabral, Alvarez, F. Cristea, Acosta, Flores, Cană
ANTRENOR: Nicolo Napoli

DINAMO: Eșanu - R. Grigore, Puljic, Ehmann - Sorescu, P. Anton, V. Achim, A. Radu - Fabbrini - Blejdea, Moldoveanu
REZERVE: Kongshavn, G. Crețu, Nepomuceno, Mihaiu, Morsay, Stan, Bani, Stere, Bordușanu
ANTRENOR: Gheorghe Mulțescu

Stadion: „Emil Alexandrescu" (Iași)
Arbitru: Viorel Flueran / A1: Adrian Popescu; A2: Valentin Dumitru

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cortacero nu renunță la războiul cu Dinamo! Un nou proces în acestă lună, meciul 2

Alexandru Chipciu a ieșit în față, după eșecul cu FCSB: „Ce concluzii? Le-am spus-o și în vestiar”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (302)
cata23
cata23  •  21 Martie 2021, 08:24
Postat de Costel Chelaru pe 21 Martie 2021, 08:09

Nu locul in clasament ingrijoreaza ci jocul...din ce am vazut la echipele de jos Dinamo pare cea mai slaba alaturi de Iasi. Pentru ce aduci Blejdea, Stere si altii care nu aduc nici un plus...

Pentru ca alții nu vin... Cei din România știu ce se întâmpla iar jucătorii de afara dau un simplu search si văd o insolventa si pericol de insolventa faliment... Posibil ca Anton sa mai fi avut oferte, in rest toți cei care au venit nu erau căutați... Cortacero este cum este dar si Contra a făcut la început un lot...

cata23
cata23  •  21 Martie 2021, 08:17

Smurd-ul a apărut la Iași doar ca i-a scos din criza pe Iași

171875491077582
Costel Chelaru  •  21 Martie 2021, 08:09

Nu locul in clasament ingrijoreaza ci jocul...din ce am vazut la echipele de jos Dinamo pare cea mai slaba alaturi de Iasi. Pentru ce aduci Blejdea, Stere si altii care nu aduc nici un plus...

Vezi toate comentariile (302)
Comentează