FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Le dau frisoane! Ce o sperie pe Dinamo înaintea meciului de azi

Dinamo și-a revenit după două victorii la rând în Liga 1, însă istoricul deplasărilor la Poli Iași îi sperie pe „câinii” care vizează să se salveze de la retrogradare chiar evitând „barajul”.
Dinamo și-a revenit după două victorii la rând în Liga 1, însă istoricul deplasărilor la Poli Iași îi sperie pe „câinii” care vizează să se salveze de la retrogradare chiar evitând „barajul”.

Articol de , - Publicat miercuri, 05 mai 2021 08:00 / Actualizat miercuri, 05 mai 2021 10:02

Dinamo și-a revenit după două victorii la rând în Liga 1, însă istoricul deplasărilor la Poli Iași îi sperie pe „câinii” care vizează să se salveze de la retrogradare chiar evitând „barajul”.

  • Poli Iași și Dinamo se întâlnesc azi, de la ora 16:30, în etapa cu numărul 6 a play-out-ului Ligii 1. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Sport+.

Dinamo forțează o victorie azi în Copou pentru a încerca să se îndepărteze de o candidată la retrogradarea directă. „Câinii" au obținut câte 3 puncte cu Voluntari (2-0) și cu Viitorul (2-1), energizându-se după o serie „istorică" de 13 etape fără victorie, răstimp în care au adunat doar 3 puncte și patru goluri înscrise. 

Dinamo, amintiri neplăcute la Iași

Un eventual succes pe terenul Iașiului ar egala precedenta serie - și singura din acest sezon - când Dinamo a bifat trei victorii consecutive în Liga 1. Totuși, este o deplasare complicată pentru bucureșteni, iar Dusan Uhrin are frisoane:

  • cehul a fost împins să plece de la Dinamo în primul mandat, în martie 2020, fix înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, după un eșec în Copou, scor 0-1, gol Andrei Cristea în minutul 85;
  • cu exact același scor, 0-1, Dinamo a pierdut și precedenta deplasare în Moldova, pe 20 martie 2021, Nicolo Napoli obținând prima victorie la revenirea în Copou după golul lui Djuranovici;
  • de fapt, tehnicianul italian stă mai bine la capitolul întâlnirilor directe cu Uhrin: el are trei victorii, Dusan două;
  • dacă înaintea Paștelui în 2009, dinamoviștii au trecut pe lângă o mare dramă aeronautică în drum spre Iași, meciurile de pe stadionul „Emil Alexandrescu" s-au soldat cu multe eșecuri pentru „câini". Din 10 dueluri, roș-albii au învins doar o dată! Gazdele s-au impus în 7, iar două meciuri s-au încheiat la egalitate.

8 victoriia bifat Dinamo în 20 de dueluri directe cu Poli Iași în campionat, moldovenii impunându-se în 7 meciuri, alte 5 confruntări terminându-se remiză

Dacă nu ne impunem și la Iași, nu dăm valoare punctelor obținute cu Voluntari și cu Viitorul. E presiunea destul de mare pentru toate echipele din acest play-out, 5-6 echipe luptă pentru salvarea de la retrogradare
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

Problemele Iașiului ajută Dinamo

Pentru ieșeni e un meci vital în tentativa de a se salva de la retrogradare, ultima șansă de a mai spera la un loc de baraj. Dacă Uhrin l-a pierdut pe Răuță, problemele moldovenilor sunt mult mai mari. Brănescu a suferit o fractură de piramidă nazală la meciul cu Astra, iar portarul tinde să aibă aceeași situație ca și închizătorul dinamovist, adică sezon încheiat. Platini e suspendat, Răzvan Popa a fost infectat cu coronavirus. Napoli i-a pierdut și pe Andrei Cristea, și pe Calcan, primii doi golgeteri ai Iașiului. 

Teoretic, Cristea, puncherul Ligii 1 în tricoul lui Dinamo în 2010, încă mai este sub contract cu Poli până la finele sezonului. „Consiliul Director al Politehnica Iași s-a întâlnit cu Andrei Cristea, iar în urma discuției purtate cu el a hotărât ca jucătorul să rămână la dispoziția clubului până la expirarea contractului", a anunțat clubul ieșean.

Bărcăuan, mesaj pentru dinamoviști: „Clubul se va salva de la retrogradare împreună cu voi”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Jucătorii lui Dinamo laudă implicarea lui Mario Nicolae: „Rezolvă tot”

Veste proastă din „Ștefan cel Mare”: sezon încheiat pentru un titular al lui Dinamo! Ce probleme are

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
creeperno290
creeperno290  •  05 Mai 2021, 22:43

I-am ciuruit

801397063283691
Valentin Benea  •  05 Mai 2021, 16:18
Postat de trake pe 05 Mai 2021, 11:25

Anul trecut să trăiască Burleanu, anul acesta blaturi......vai de capul vostru!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelconasu
cornelconasu  •  05 Mai 2021, 15:11

Singurii ”speriați” de aici sunt ...Apostol și Manolache !!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează