FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 2-0

POLI IAȘI - DINAMO 2-0 // VIDEO+FOTO Râșii de pluș » „Câinii” ajung într-o situație dezastruoasă, ieșenii stabilesc un nou record!

Foto: Sportpictures.eu +10   FOTO
Foto: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2019 22:59

Poli Iași a învins-o pe Dinamo, 2-0 (Breeveld '22, Horșia '31), într-un meci din etapa a 5-a și a urcat pe locul 1 în Liga 1, stabilind un nou record în istoria echipei.

Ieșenii s-au distrat cu epigonii lui Dinamo. Roș-albii au intrat iar în zona retrogradării pe noul hit al verii, ”B-ul, B-ul!”.

Două idei. Dinamo e o echipă mediocră, ce va avea uriașe probleme de a-și menține echilibrul în actuala ediție, practic, se joacă de-a v-ați ascunselea cu zona retrogradării! Mihai Teja este antrenor, meseriaș, A1, poftim, ca să fim mai clari, dar trebuie lăsat să lucreze în liniște. Nu-l prinde presiunea existentă la așa-zișii granzi ai României, FCSB, Dinamo, ajunse niște cluburi cu poleială care se mototolesc pe zi ce trece.

Poli Iași - Dinamo FOTO: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial +11 FOTO

Bătaia de joc a lui Breeveld și Cristea

Șlagărul "B-ul, B-ul!" începe a prinde glas pe stadioanele țării, iar "cățeii" n-arată că vor să scape de hainele rușinii. Or simți ceva, dezgust sau apăsare, frică sau nepăsare, când ajung mai devreme la reluarea reprizei secunde și sunt batjocoriți de șapte mii de oameni? OK, Poli are un start fulminant, nu întâmplător este pe 1. Nicandro e sosia lui Pirlo sau Gerrard, Cristea e întinerit ca atunci când era golgeterul campionatului în tricoul lui Dinamo, Horșia e wonderboy care o să intre în atenția lui Gigi Becali.

"Cățeii" sunt de râs, apărarea vraiște, se clatină la orice atac temerar. Au scăpat la bara lui Cristea, de un autogol caraghios, dar Breeveld (22) și Horșia (31) au punctat logic. Sin, Klimavicius, Moura, flancurile, tot compartimentul defensiv - găuri uriașe, negre, neputință, jaloane de carton.

Dușmanii fotbalului și ambiției

Cristea a fost meseriaș, a desenat trasee, două s-au transformat în goluri, la a treia Platini, culmea!, mai greoi și decât adversarii, fiind deposedat kamikaze de către Sin. La câteva sute de metri de Teiul lui Eminescu, epigonii dinamoviști iar au venit cu lecția neînvățată. S-au prins târziu că banda stângă e mai eficientă pe atac, că Mihaiu e mai viu decât trei sferturi din echipă. Dacă Popa a fost singurul care s-a zbătut și-a mai încercat ceva...

Dușmanii fotbalului! Ambiție zero! Râși, cu totul respectul pentru respectivele animale sălbatice. Vorba unui hâtru din tribune: "Să se numească Binamo", că tot le doresc toți liga secundă roș-albilor. Uitasem de eroii pozitivi: ieșenii, cel mai bun start din istoria grupării. Depășindu-l pe cel din 2015/2016, când s-au obținut 10 puncte din primele 5 etape.

Vezi AICI clasamentul actualizat

Vezi AICI programul etapei #5!

2goluri și un assist a reușit Horșia (18 ani) în primele 5 etape, fiind cel mai tânăr marcator din acest sezon

"Nici n-am ajuns la poarta lor, cred că n-am tras pe poartă! Tot spunem că trebuie să ne revenim, dar dacă vom continua așa..."
Andrei Sin, fundaș Dinamo

"Îmi vine să plâng, nici nu știu ce să mai spun. Am avut și mulți absenți, însă asta nu trebuie să fie o scuză"
Cătălin Straton, portar Dinamo

"Iașiul nu ne-a surprins cu nimic, noi am greșit foarte mult. N-am câștigat niciun duel «unu la unu», din păcate nici atitudine n-am avut"
Sebastian Moga, antrenor Dinamo

  • O singură dată în istoria lui Dinamo s-a mai întâmplat ca bucureştenii să piardă 4 din primele 5 meciuri din campionat, în 1965/1966 (victorie în prima etapă, înfrîngeri în rundele 2,3,4, 6 / etapa a 5-a a fost restanţă şi s-a jucat în decembrie). De asemenea, Dinamo nu a pierdut niciodată 4 meciuri în etapele 1-5

7.000de spectatori au asistat la meci

Poli Iași - Dinamo 2-0

  • Au marcat: Breeveld '22, Horșia '31

Vezi AICI statisticile meciului

Vezi VIDEO de la meci!

Poli Iași: Rusu - Gallego, C. Frăsinescu, Diallo, A. Radu - Breeveld, Loshaj - Hațiegan, Passaglia, Horșia - A. Cristea
Rezerve: Cobrea, A. Bălan, Danale, Teixeira, Soares, Chelaru, Albis
Antrenor: Mihai Teja
Absenți: Mihalache (incert), Bădic (accidentat)

Dinamo: Straton - Moura, Klimavicius, Ciobotariu, Sin - Sorescu, Răuță, Bru, Mihaiu - D. Popa, Montini
Rezerve: Piscitelli, R. Grigore, M. Popescu, I. Șerban, Moldoveanu, G. Crețu, Lazăr
Antrenor: Sebastian Moga
Absenți: D. Nistor, Brito (accidentați), I. Filip (incert)

Stadion: „Emil Alexandrescu”
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Ciprian Danșa, Alexandru Cerei

Fanii dinamoviști au înjurat conducerea încă din primele minute, luându-l la țintă pe patronul Ionuț Negoiță, iar suporterii locali i-au ironizat, scandând „B-ul, B-ul!”.

 

Vezi și: 

VIDEO Mihai Teja vrea să îl ajute pe Gigi Becali! Îi oferă două nume pentru postul de fundaș central

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (234)
bogdany8
bogdany8  •  11 August 2019, 05:29

Doamne, asta e cel mai slab lot din istorie, cu acest lot sunt mai convins ca niciodata ca vom retrograda de pe ultimu loc ( sau hai penultimu sa zicem). Nustiu cum de am batut Clinceniu etapa trecuta, normal trebuia sa se termine egal 2-2. E clar, nu avem jucatori, antrenori, conducere, acest club nu mai are nimic, doar galeria a mai ramas alaturi dar oare cat vor mai suporta si aia care se mai duc ?? Negoita incompetentule, lasa clubu asta cat mai rapid, tergiverseaza urgent negocierile cu Florica si lasa-l sa si faca treaba, sper ca odata cu venirea lui Florica sa il aduca pe Rednic si sa-l zboare pe incompetentu de Prunea si pe saracu Neagoe. Domnule Neagoe, cand dvs ati avut probleme cu inima v-am lasat, acum si noi avem probleme cu inima si va rugam sa ne lasati, aceasta echipa ati stricat-o impreuna cu Prunea, tot ce construise Rednic ati reusit sa distrugeti. Imi aduc aminte cum zicea *** ala de Prunea ca Rednic e varza si ca sa vedeti ce jucatori de valoare aduce el, tocmai ce vedem jucatori dar valoarea unde este ??? aaaa da, ne asteapta la anu in B.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  10 August 2019, 10:22

Va meritati toate ironiile si toate jignirile, sunteti niste oameni fara caracter, niste oameni care o sa intrati in istoria lui Dinamo drept fiind groparii lui Dinamo, nu aveti rusine, nu aveti caracter, nu aveti bun simt. Va plangeti dupa fiecare esec ca nu ati jucat nimic, pai si ce va opreste ca in urmatorul meci sa jucati bine? dar de ce sa faceti asta? salariul va intra lunar in cont fie ca jucati bine fie ca nu, pai cum sa nu va convina? Altii muncesc de rup pentru 10% din banii pe care ii luati voi, si daca nu o fac bine, sunt dati afara, voi daca nu jucati bine, stati pe banca de rezerve si sunteti si platiti pt asta..

demolarii
demolarii  •  10 August 2019, 10:13
Postat de demolarii pe 10 August 2019, 10:12

Pentru tineri, acei născuți în timpul sau dupa președinția lui Dinu la CS Dinamo, Viitorul e echipă de top. Steaua sau Dinamo sunt doar echipe de scandal. Prima face reclama unui personaj dubios, G Becali, care sub mantia unei credințe mult prea afisate, are relații mult prea dubioase. A doua, golită de valoare printr-un sir de decizii proaste început prin 1996, de președintele C Dinu, nu reușește să mai găsească echilibru între performanta decizionale și pasiunea provocată. Performanta sportivă a Fc Dinamo reflectă bajbaiala managerială , si da apa unor jurnaliști sportivi, fani ai altor echipe, sa acrediteze ideea că imaginea Dinamo e similară cu imaginea pleostita a Fc Dinamo 2017-2019.....fals, pentru ca nu va putea sterge din memoria unor generatii meciuri ca și cele cu Hamburg, Internaționale, Steaua anilor 1980, Panathinaicos, Liverpool, Sampdoria etc. În plus Dinamo nu inseamna doar fotbal. Inseamna și handbal, scrima, polo și alte sporturi......iar în încheiere, regimul comunist a dorit o imagine puternică pentru Steaua și Dinamo, având în vedere ministerele pe care le reprezintă. Privatizarea lor a creat 2 efecte negative: 1. Cei care au preluat echipele nu au avut forța si capacitatea manageriala a cluburilor departamentale. 2. Imaginea cluburilor a afectat și imaginea celor două instituții in societatea romaneasca. Dacă, cat de cat MAPN a dat o urma de neacceptarea a asimilării imaginii sale cu G Becali, imaginea angajaților MI este asimilată cu Borges, Badea et

Erata: In loc de Borges, este Borcea.

Vezi toate comentariile (234)
Comentează