FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO

POLI IAȘI - DINAMO // Mircea Rednic, o nouă reacție savuroasă la conferință: „Nu mor caii când vor câinii” » Ce a provocat reacția „Puriului”

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 martie 2020 15:24

POLI IAȘI - DINAMO // Conferințele de presă ținute de Mircea Rednic (57 de ani) la Poli Iași au devenit adevărate recitaluri ale „Puriului”. 

  • Poli Iași - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Telekom Sport și TV Digi Sport

După ce în urmă cu o lună a venit înarmat la conferință cu un carton pentru a le explica jurnaliștilor o fază de arbitraj, Rednic a provocat râsete și astăzi, când a prefațat duelul de sâmbătă cu fosta echipă.

Amuzat de stemele celor două echipe, care conțin reprezentații grafice ale unor câini și ale unor căluți, Rednic a făcut apel la o vorbă din popor: 

„Nu mor «caii» când vor «câinii». Exact, se potriveşte. Meciul cu Dinamo e mult mai greu decât cel de miercuri (n.r - contra Craiovei, în Cupă, 3-2).

Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare, suntem pe un loc care nu este liniştitor şi nu avem voie să facem paşi greşiţi. Nu e meci special. E meci special pentru Poli Iaşi. Noi trebuie să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Rednic, la conferința de presă de azi.

POLI IAȘI - DINAMO // Mircea Rednic, o nouă reacție savuroasă la conferință: „Nu mor caii când vor câinii” » Ce a provocat reacția „Puriului”

Mircea Rednic la Dinamo: 

  • Rednic rămâne antrenorul care a adus ultimul titlu de campion în Ștefan cel Mare, în 2007, în „era spartanilor”, și-a pregătit Dinamo în 4 mandat
     
  • A dus „haita” ultima oară în primăvara europeană, în urmă cu 13 ani, când a fost eliminată de Benfica
     
  • A strâns 142 de jocuri în Liga 1 ca A1 la Dinamo, dar a încheiat ediția precedentă pe cea mai joasă poziție, locul 9, din istoria grupării. I-a dus ultima oară pe „câini” în finala Cupei României, pierdută la penalty-uri în favoarea CFR-ului (2016). 
     
  • Rednic este antrenorul activ cu cele mai multe partide pe bancă în prima ligă din România, 333 de jocuri (157 victorii - 89 remize – 87 înfrângeri). 
     
  • Mircea a strâns totuși 15 meciuri contra lui Dinamo și are 8 victorii. Plus o remiză și 6 eșecuri. Bonus: a câștigat 3 trofee în finale contra „câinilor”! Cupa României în 2002, Supercupele din 2002 și 2003, toate ca antrenor al Rapidului.

Vezi și: 

POLI IAȘI - DINAMO // Totul despre duelul Mircea Rednic - Dusan Uhrin, protejații fanilor-acționari din PCH

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
creeperno999
creeperno999  •  06 Martie 2020, 23:08

Sa vedem care sunt dulai mai buni: cainii sau caii

kinkonro
kinkonro  •  06 Martie 2020, 19:10

Am zis de când a venit că Rednic ne va duce în Liga 2. Aș fi dorit să mă înșel...Dat din gură și cam atât. Păcat că nu am continuat cu Mihai Teja.

522824158645824
Iulian Isbasoiu  •  06 Martie 2020, 18:00

"Nu mor caii când vor câinii"!. Nu este o vorbă din popor ci sunt vorbele unui mare poet român - Nichita Stănescu. Halal ziarist!.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează