FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB, DUMINICĂ, 20:30, TELEKOM, DIGI, LOOK, GSP

POLI IAȘi - FCSB // Război fără precedent în Liga 1: "Mi se pare nepotrivit înaintea unui joc cu FCSB"

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 21:13

Consiliul director al clubului Poli Iași cere demisia directorului sportiv Tibor Selymes. Finanțatorul Horia Sabo, omul care l-a adus, contraatacă: ”Doar eu îl pot îndepărta. Răbdarea mea s-a terminat!”.

  • Poli Iași - FCSB e duminică, ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Sport. 

E război în toată regula la Iași, chiar înaintea "șocului" cu Steaua, de duminică! Prin vocea președintelui executiv, Adrian Ambrosie, Consiliul Director al lui Poli l-a acuzat din nou pe finanțatorul Horia Sabo.

Că a văzut contractele de sponsorizare semnate de omul de afaceri băimărean, în valoare de 1,2 milioane euro, însă banii intrați în conturi sunt foarte puțini: "Par a fi bani atrași din diverse sponsorizări, mai puţini decât aceia cheltuiţi pentru cei cinci oameni aduși de el în club".

"Nu-i la prima abatere"

Ambrosie a acuzat totodată hotărârea directorului sportiv Tibi Selymes, de a bloca salariile jucătorilor și staff-ului pe luna octombrie, după 2-1 cu Astra: "O decizie extrem de proastă, din punctul meu de vedere, comunicată într-un mod greşit. O decizie luată peste capul preşedintelui şi al directorului general Sabo. Mi se pare nepotrivit înaintea unui joc cu FCSB".

Și, în numele Comitetului Director, i-a cerut fostului internațional demisia de onoare: "Dânsul nu-i la prima abatere. În vară, antrenorul Flavius Stoican a avut acea ieşire la conferinţa de presă pentru că a simţit că directorul sportiv a trecut peste el în ceea ce priveşte transferurile de jucători. Asta deși i se promisese de către directorul general mână liberă la transferuri. Acum, directorul sportiv a recidivat şi a ajuns să ia decizii peste Comitetul Director, care-i forul de conducere al clubului".

"Mincinoșii și uneltitorii vor plăti"

Contactat de GSP, Horia Sabo i-a luat apărarea lui Selymes: "Nu îmi dau seama cum îi poate cere cineva demisia lui Selymes, în afară de mine. Eu i-am dat mână liberă lui Tibi". Și a anunțat că "mincinoșii vor plăti scump pentru toată agitația făcută, la fel cum vor plăti toți uneltitorii. Am asigurat toate condițiile financiare pentru performanță. Cu toate că aceasta n-a venit, am avut răbdare. Răbdarea mea s-a terminat!". 

Ce a declarat Tibor Selymes, director sportiv Poli Iași

  • "Domnul Ambrosie poate e supărat pentru faptul că nu a obținut dublarea salariului, așa cum a cerut, iar eu am considerat că normal e să aibă prioritate la măriri salariale antrenorul și jucătorii"
  • "Recunosc, în vară am trecut peste Stoican. Spre binele echipei! Când am venit, mi s-a spus că Platini și Kizito trebuie dați afară. I-am readus la echipă. Primul e acum titular, pe al doilea am încasat bani. Peste capul lui Stoican l-am readus și pe Qaka și i-am transferat pe Flores, despre care se scrie Marca, și Sanoh, despre care Ambrosie a spus că e sub nivelul Ligii 1!"
  • "În ceea ce privește blocarea salariilor, eu mi-am exprimat punctul de vedere, am propus această măsură, nu am aplicat decizia, așa că nu mi-am depășit atribuțiile"

Ce a declarat Horia Sabo, finanțator Poli Iași

  • "Esența acestui club e să facă fotbal. Pentru asta există niște costuri. Când am venit la Iași am făcut un cash flow pentru a asigura financiar clubul. Am asigurat bugetul pentru întregul sezon, contractele de sponsorizare sunt în derulare"
  • "Acest club n-a avut niciodată în conducere un nume atât de important ca Selymes. Am încredere că judecata lui în materie de sport este cea a Generației de Aur"
  • "Pentru mine, cel puțin, autoritatea unui om ca Selymes în materie de fotbal este fabuloasă. Iar discernământul este pe măsura performanțelor realizate pe gazon"

533.722 €e, potrivit finanțatorului Horia Sabo, diferența dintre datoria pe care a găsit-o el la club (1.410.083 euro) și cea care i-a fost declarată la venirea sa, în iunie (876.361 euro)

799.150e datoria actuală a lui Poli Iași, conform omului de afaceri băimărean

386.000 €e suma pe care Sabo susține că a adus-o în club și restul până la 1,2 milioane sunt din contracte cu partenerii săi

4.500.000 €e bugetul lui Poli pentru sezonul 2018-2019, conform finanțatorului Horia Sabo

"Simion să returneze banii"

Ambrosie l-a atacat și pe managerul de PR al clubului, Aurelian Simion, adus în club de Sabo, că a încasat în avans salariul pe mai multe luni, respectiv 46.000 lei, în octombrie. "Legal, nu poţi să iei salarii în avans, pentru că nu îţi garantează nimeni postul. Eu cred că-i vorba de un împrumut, iar Poli nu e bancă de creditare cu dobândă zero.

Îi transmit lui Simion să returneze urgent banii şi să plătească chiria jucătorilor Frăsinescu, Panţâru, Zaharia, Denis Rusu şi a celorlalţi care riscă să fie evacuaţi din apartamentele în care stau cu chirie! Dacă se confirmă că au fost luaţi aceşti bani, cel care a încasat şi cel care a aprobat ar trebui să părăsească de urgenţă clubul", a declarat Ambrosie la Radio HIT. 

"Chiria la apartamentul în care locuiesc o plătesc personal, din salariu. Nu știu de ceilalți coechipieri. Depinde cum s-a înțeles fiecare cu clubul"
Ionuț Panțâru, jucător Poli Iași

Vezi și: Tensiuni înainte de Poli Iași - FCSB: jucătorii au rămas neplătiți! » "Are careva tupeu să mă ia la întrebări?!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
davveroirl
davveroirl  •  23 Noiembrie 2018, 09:11
Postat de hitman222 pe 23 Noiembrie 2018, 04:41

Care steaua ma invelitorilor de peste? Nesimtiti!

*** frustratule...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

444146372671758
Nicoara Vioara Viorel  •  23 Noiembrie 2018, 08:43
Postat de cris4co pe 23 Noiembrie 2018, 06:53

da fotografia este elocventa...cam asa joaca fotbal cea mai cea din Romania...si nu e fault,e fotbalul care ar trebuii sa ne califice la Euro,la Mondial si-n Champions Lig....

Iti plac pozele, sunt colorate?:) A, stai...scriu degeaba inseamna. Daca iti citeste cineva, sa stii ca s-a dat fault la faza respectiva.

1039281596148354
Cristian Gutui  •  23 Noiembrie 2018, 07:42

Tu esti un ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează