FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

S-a anunțat demararea unui proiect pentru un stadion nou în România » Investiție de 80 de milioane de euro + Cât va dura construcția

Proiecția stadionului Politehnicii Iași / Foto: GSP
Proiecția stadionului Politehnicii Iași / Foto: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 18:31 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 18:57

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat astăzi, într-o ședință a Consiliului Local Iași, că va propune în acest an contractarea unui împrumut de 100 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro) de către municipalitate, pentru demararea construcției unui stadion în Iași.

Arena ar urma să coste aproximativ 80 de milioane de euro și ar trebui să fie ridicată în următorii patru ani.

Opoziția a taxat anunțul lui Chirica, care a mai vehiculat des în anii trecuți, în spațiul public, posibilitatea construirii unui stadion. Conform machetelor prezentate, arena ar urma să aibă forma coroanei Regelui Ferdinand. „Lumea strigă „Vrem stadion!” de când Iașul a promovat în Liga I. Până să înceapă campania electorală nu v-am auzit discutând despre acest lucru”, a spus consilierul Ionuț Anastasiei.

Ioan Varga, patronul lui CFR Cluj, și-a deschis academie în afara României: „Un proiect cum nu s-a mai văzut niciodată!”
CFR Cluj
Ioan Varga, patronul lui CFR Cluj, și-a deschis academie în afara României: „Un proiect cum nu s-a mai văzut niciodată!”

La ora actuală, Poli joacă meciurile de acasă pe arena „Emil Alexandrescu”, din Copou, ridicată în 1960.

Sală de 96 de milioane de euro

Noul stadion al Iașului se dorește a fi construit în zona Moara de Vânt, lângă o sală polivalentă, care ar urma să fie ridicată în următorii trei ani. Arena, ce va fi numită „Regina Maria”, va costa 96 de milioane de euro, va avea o capacitate de 9.623 de locuri și ar urma să fie finanțată de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții.

Guvernul României a aprobat investiția în sala ieșeană, însă până la demararea lucrărilor mai sunt mulți pași de făcut.

Actuala Sală Polivalentă din Iași este construită la începutul anilor 1970.

În momentul de față, Politehnica Iași are emoții serioase în lupta pentru evitarea retrogradării din Superligă. Trupa pregătită de Leo Grozavu se află pe locul 13 de baraj pentru menținerea în primul eșalon, cu 31 de puncte, la egalitate cu FCU Craiova, clasată pe poziția salvatoare a 12-a, cu care a remizat joi, scor 1-1.

CCA a publicat înregistrarea audio » Dialogul dintre Bîrsan și Feșnic la golul anulat de VAR

Echipa de implementare VAR a venit cu precizări referitoare la decizia de a le anula un gol celor de la Poli Iași în meciul cu FCU Craiova, 1-1, hotărâre care a părut a fi eronată pe transmisiunea live a meciului.

Marți, în deschiderea etapei 28 din Superligă, FCU Craiova și Poli Iași au remizat în Bănie, 1-1. În minutul 56, moldovenii au punctat prin Kabran, însă reușita a fost anulată la aproximativ 5 minute distanță, la intervenția arbitrilor din camera VAR, Marcel Bîrsan și Iulian Dima.

Aceștia au considerat că Martac, autorul pasei decisive, se afla în afara jocului, însă la câteva minute după anularea golului, pe transmisiunea TV a fost prezentată o imagine din care reieșea că Mascarenhas îl ținea în joc pe fotbalistul oaspeților.

S-a anunțat demararea unui proiect pentru un stadion nou în România » Investiție de 80 de milioane de euro + Cât va dura construcția
În imaginea prezentată pe transmisiunea meciului, Kabran pare ținut în joc de Mascarenhas

În această dimineață, CCA a venit cu precizări, publicând discuția dintre arbitrul VAR, Marcel Bîrsan, și „centralul” Horațiu Feșnic.

VIDEO Dialogul din camera VAR dintre Horațiu Feșnic și Marcel Bârsan, de la FCU Craiova - Poli Iași

„Analiza echipei din camera VAR a fost corectă, toți pașii necesari pentru analizarea unei situații de ofsaid fiind parcurși în mod corect.

Confuzia a fost generată de faptul că imaginea folosită pentru publicul spectator nu a fost din unghiul utilizat pentru analiza acestei situații”, a transmis echipa de implementare VAR. Practic, decizie corectă, dar „dovadă” aleasă greșit.

Pe înregistrarea audio, se aude cum Bîrsan spune:

„Verificăm posibil ofsaid. Hai să facem triangulație pe călcâiul ăla (n.r. - al lui Mascarenhas, cea mai apropiată parte a corpului de linia porții). Ăla e, da. Acum vreau la jucătorul în verde (n.r. - Martac), tot triangulație pe călcâi. Ofsaid. Salvăm imaginea asta și o dăm”.

Ulterior, arbitrul VAR i se adresează „centralului”: „Horațiu, arată semnul de VAR, anulează golul, ofsaid. Se reia jocul de la 3 metri de linia de poartă”.

S-a anunțat demararea unui proiect pentru un stadion nou în România » Investiție de 80 de milioane de euro + Cât va dura construcția
Imaginea care demonstrează că Martac era în ofsaid: călcâiul lui, marcat cu linie roșie, este mai aproape de poartă decât al lui Mascarenhas, marcat cu albastru

Nu s-a mai înscris până la final și golul lui Sidibe a fost anulat de VAR. Rezultatul a rămas 1-1, iar Poli a ratat șansa de a-i depăși pe olteni în clasament.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Dinamovistul care se aventurează să le promită suporterilor: „Sunt sigur că o să reușim!” +  „Abia atunci ne vor interesa și calculele”
DINAMO
Dinamovistul care se aventurează să le promită suporterilor: „Sunt sigur că o să reușim!” + „Abia atunci ne vor interesa și calculele”
Marius Croitoru este antrenorul ales de Adrian Mititelu pentru banca lui FCU Craiova
FCU Craiova
Marius Croitoru este antrenorul ales de Adrian Mititelu pentru banca lui FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
RaduDor
RaduDor  •  28 Februarie 2024, 20:48

Nu se va face nimic! A început campania electorală de basme a lui Chirica! La Iași se fac doar hârtii, proiecte, tot rămâne la acest stadiu. Nu va avea Iași stadion nou cel puțin încă 30 de ani!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează