FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Ioanițoaia nu l-a menajat pe Iancu: „La Timișoara s-au făcut blaturi?”. Răspunsul a șocat: „Țin minte un meci cu Piatra Neamț...”

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 13:00 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 14:41

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, a spus la „Prietenii lui Ovidiu” că „Timișoara nu a existat în Cooperativă” ♦ În cei șase ani pe care i-a petrecut ca principal finanțator al echipei de pe Bega, Iancu susține că „niciodată Timișoara n-a participat la niciun blat” ♦ Dar a recunoscut că la un moment dat echipa a cedat un meci jucat la Piatra Neamț, în urma unui mesaj clar transmis chiar de el

- Pe vremuri, se mai făceau și blaturi. La Timișoara s-au făcut blaturi?
- Timișoara nu a existat în Cooperativă pentru că aveam obiectiv an de an să câștigăm campionatul și să dăm goluri. La noi nu exista egal sau meci pierdut. Mie antrenorii îmi cereau fundași și portari și eu aduceam atacanți. Aveam mereu șapte, opt atacanți în echipă. Noi trebuia să dăm gol! Nu exista să ne apărăm la mine. Să luăm două goluri, dar să dăm trei!

- Excludeți ferm implicarea într-un meci trucat?
- Niciodată Timișoara n-a participat la niciun blat! Țin minte și acum un meci cu Piatra Neamț care era la retrogradare, noi eram deja vicecampioni. Era penultima etapă. Pinalti se văita că ce face... „Vorbește și tu!”. „Cum să vorbesc eu dacă n-am intrat niciodată în vestiar?!”. Nici acum nu știu cum arată vestiarul echipei de la Timișoara. Era Ganea căpitan de echipă, cum puteam să-i spun eu lui Ganea ceva?

- Și ce s-a întâmplat?
- I-am spus lui Ștefan: „Uite, ies public și spun că noi ne-am atins obiectivul. Începem să ne gândim la ce facem din vară. Că nu vreau accidentări și că le dau primele de obiective”. Era tot ce puteam să fac ca să-i deconectez. Am pierdut 1-2. Asta e tot ce-am făcut pentru el. Apropo, Pinalti când venea la Rahova stătea mereu cu mine în celulă.

Blat, dezvăluit în paginile Gazetei Sporturilor în 2008

Meciul la care face referire Marian Iancu s-a jucat în sezonul 2007-2008, pe 04 mai 2008, în fața a 1.500 de spectatori. Partida a fost condusă de Sorin Corpodean, iar primele goluri ale meciului au aparținut gazdelor. Doicaru (18) și Rusmir (59) au marcat pentru Ceahlăul. În minutul 75, Milhazes a redus din handicap pentru oaspeți.

Ioanițoaia nu l-a menajat pe Iancu: „La Timișoara s-au făcut blaturi?”. Răspunsul a șocat: „Țin minte un meci cu Piatra Neamț...”

Gazeta Sporturilor de atunci anunța cu câteva zile de meciul direct intenția lui Iancu ca echipa sa să cedeze meciul. „Nu pătați blazonul!”, a fost titlul paginii 1 de pe 4 mai, chiar în ziua confruntării. Fanii viola cerându-le jucătorilor să-și apare corect șansele cu Ceahlăul pentru viitorul curat al Timișoarei.

Ioanițoaia nu l-a menajat pe Iancu: „La Timișoara s-au făcut blaturi?”. Răspunsul a șocat: „Țin minte un meci cu Piatra Neamț...”

Suspiciunile unei înțelegeri a venit și în urma deciziei schimbării datei de disputare a meciului. De vineri, pe duminică și netelevizarea partidei de sub Pietricica! Marian Iancu spunând atunci: „Nu mă interesează rezultatul de la Piatra Neamț. Politica clubului este că se asigure că joacă într-un campionat curat și corect. Dacă vom învinge e OK, dacă vom pierde e la fel de bine”.

Nu știu nimic despre o înțelegere și nu m-am întâlnit niciodată cu așa ceva, în cariera mea. Mi-e totuna cine retrogradează, nu am preferințe. Nici nu știu unde se află Piatra Neamț
Dusan Uhrin, antrenorul de atunci al lui Poli

Victoria cu 2-1 în fața Timișoarei n-a ajutat-o pe Ceahlăul să nu pice în B. În ultima etapă, echipa lui Gheorghe Ștefan a pierdut 3-2 cu U Craiova și a retrogradat de pe primul loc care ducea la „matineu”, cu 36 de puncte, unul mai puțin decât Gloria Buzău care s-a salvat. În L2 au mai mers la finele acelui sezon, CS Mioveni, UTA Arad și Universitatea Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Mihai Mironică, 3 povești frapante din spatele ușilor închise » Cum încercau cluburile să cumpere bunăvoința jurnaliștilor: „«Haideți la un salam de urs, vă așteaptă și domnu' primar»”
PROFU' DE SPORT
Mihai Mironică, 3 povești frapante din spatele ușilor închise » Cum încercau cluburile să cumpere bunăvoința jurnaliștilor: „«Haideți la un salam de urs, vă așteaptă și domnu' primar»”
Cum se făceau blaturile în Liga 1 pe vremea „Cooperativei”: „Domn' președinte, eu vreau să câștig mâine, la retur vin la plimbare”
BLAT
Cum se făceau blaturile în Liga 1 pe vremea „Cooperativei”: „Domn' președinte, eu vreau să câștig mâine, la retur vin la plimbare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  20 Februarie 2023, 08:49

pai asta intra clar la noncombat nene Iancule, adica blat.

danglumetu
danglumetu  •  19 Februarie 2023, 13:01
Postat de 22cea pe 17 Februarie 2023, 15:23

Da' meciul cu Urziceanca ce a fost nea Iancule ?

cu intrebarea asta (nu)il menajeaza data viitoare!

danglumetu
danglumetu  •  19 Februarie 2023, 12:56
Postat de dobrin pe 18 Februarie 2023, 19:17

Iti inchipui ca dupa 8 ani puscaria e ca a doua lui casa...

nimeni pina acum nu a patruns acolo ca sa scrie cum si in ce conditii fac potentatii puscarie, inclusiv gradul de coruptie de acolo!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close