FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Portretul lui Ștefan Târnovanu, noul pariu de la FCSB » A înţeles de ce are nevoie în acel mediu: „Am o mare calitate. Nu-mi pasă ce zice lumea”

Ștefan Târnovanu, eroul FCSB-ului la Sfântu Gheorghe / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +26   FOTO
Ștefan Târnovanu, eroul FCSB-ului la Sfântu Gheorghe / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 20 decembrie 2021 15:48 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 16:03

FCSB a ratat victoria la Sfântu Gheorghe (0-0), dar l-a câștigat pe Ștefan Târnovanu, portarul de 21 de ani care a prins o seară de excepție duminică seara. Roș-albaștrii au obținut un punct chinuit cu Sepsi, venit din mănușile portarului adus anul trecut de la Poli Iași.

Profitând de problemele întâmpinate de club cu regula U21, cel de-al treilea portar al roș-albaștrilor a devenit, peste noapte, MVP-ul celor de la FCSB. Târnovanu a fost imbatabil la Sfântu Gheorghe, intervenind salvator la ocaziile pe bandă rulantă avute de gazde.

Goalkeeper-ul a oferit un moment emoționant la finalul disputei de pe Sepsi Arena, mărturisind că îi dedică victoria tatălui său, care a încetat din viață la începutul lui 2021.

FCSB a câștigat un fotbalist » Titular de conjunctură, Târnovanu a salvat-o pe FCSB de la înfrângere
SEPSI - FCSB 0-0
FCSB a câștigat un fotbalist » Titular de conjunctură, Târnovanu a salvat-o pe FCSB de la înfrângere

Portretul lui Ștefan Târnovanu: „Îți dai seama că îți trebuie puțină nebunie să faci 200 de plonjoane la un antrenament”

În mai 2020, la puțin timp după ce transferul său la FCSB a devenit o certitudine, Ștefan Târnovanu a răspuns întrebărilor primite din partea reporterului GSP.ro Vlad Nedelea

Fotbalistul și-a făcut portretul, a dezvăluit care sunt calitățile sale, dar și că iubea clubul roș-albastru încă din fragedă copilărie.

Târnovanu despre...

...asemănările cu Andrei Vlad: „Amândoi suntem portari cu talie, tineri. Nu pot spune mai multe despre Andrei, l-am cunoscut la lot și e un băiat foarte ok. Sigur ne vom înțelege bine. Consider că eu sunt un portar sigur, cred că atuul meu ar fi concentrarea. Ca o concluzie, cred că ne asemănăm într-o oarecare măsură”.

...marile sale ambiții din fotbal: „Abia aștept cupele europene. Mereu mi-am dorit, visam de copil la asta. Să văd stadionul plin, 50.000 de oameni, cred că e cel mai frumos sentiment. Uite, și acum visez cu ochii deschiși la momentele astea”.

...concurența aprigă de la FCSB: „Eu în general nu-s genul speriat și iau totul ca atare. Caut să mă ambiționez din fiecare provocare și am învățat că așa pot progresa. Mi-am dorit un astfel de club, unul cu pretenții, care să se bată la titlu. Mă motivează concurența, ideea că pot juca în Champions League. Că echipa la care am ajuns e FCSB, atunci e și mai bine. Înseamnă că am făcut lucrurile bine până acum”.

...cum înfruntă criticile primite la TV: „Sunt puternic de fel și am o mare calitate. Nu-mi pasă ce zice lumea, fiecare să-și țină părerile pentru ei. Dacă le vor spune la TV, e dreptul lor, sunt acolo să analizeze. Oricum știu să trec ușor peste critici, răutăți. Toată lumea își dă cu părerea, e cel mai ușor să scoți pe cineva vinovat. De fel sunt foarte pozitiv și optimist”.

...comportamentul specific al portarilor: „Sunt și eu plecat de acasă. Le am pe ale mele, o mai iau pe arătură. Mai vorbesc singur, când alții nu se mai înțeleg cu mine trebuie să ies să mă plimb să mă liniștesc. Îți dai seama că îți trebuie puțină nebunie să faci 200 de plonjoane la un antrenament. 

Și noi n-avem peste tot iarbă. Mai sărim și pe ciment. Ieșim mereu juliți. Ce avem noi, portarii, prin genunchi... După antrenamente le mai zic colegilor în glumă, gata, v-ați antrenat? Ați dat și voi două ture și vă plângeți.

...iubirea sinceră pentru FCSB: „Am mai zis ceva de genul și am fost așa criticat. Că acum mă dau mare stelist. Păi hai să ne gândim. Acum 12-13 ani când am început eu să realizez ce e ăla fotbal, adică 2007-2008, cu cine ar fi fost cel mai ușor să țin? Că tot m-au criticat unii. 

Păi Steaua bătea atunci Dinamo Kiev, știu meciul ăla pe de rost. A fost primul pe care l-am conștientizat. Păi visam golul lui Dică. Cu cine puteam să țin când am prins anii ăștia de superperformanțe?

3 partideoficiale are Târnovanu la prima echipă a celor de la FCSB

Mi-aș dori să-i apăr un penalty lui Cristiano Ronaldo. Îmi place mult de el de când era la United. Poate dacă joacă până la 40-42 de ani, îl prind și eu. Sau cine știe? În Champions League cu FCSB.

- Ștefan Târnovanu, goalkeeper FCSB

Când aveam 8-9 ani traversam tot orașul să merg la antrenament. Aveam un metru și puțin și mergeam singur. Nici nu ajungeam să mă țin de bară în autobuz. Dar acum îmi dau seama că a meritat totul.

Primii bani din câștigați din fotbal au fost 300 de lei. Țin minte că era ziua mea și am ieșit cu băieții în oraș să fac cinste. I-am consumat într-o zi.

- Ștefan Târnovanu, goalkeeper FCSB

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în partida Sepsi - FCSB 0-0

Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
+22 FOTO

VIDEO Ștefan Târnovanu, erou pentru FCSB în remiza cu Sepsi: „Nu sunt pe deplin mulțumit, voiam să luăm cele 3 puncte”

Citește și alte știri despre FCSB:

Gigi aruncă prosopul! Becali recunoaște că nu poate rivaliza cu CFR Cluj: „Nu-mi permit, n-am curaj să fac asta”

De la 4 la 9 » Notele GSP după remiza de la Sf. Gheorghe: el a fost peste toți!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  20 Decembrie 2021, 17:49

Hai cu nationala!

danbinci
danbinci  •  20 Decembrie 2021, 17:26

Felicitari baiete. Succes.

talpaiadului
talpaiadului  •  20 Decembrie 2021, 17:11

Baiatul a facut un meci foarte bun, bravo lui. Parca a dat mai multa siguranta apararii decat o face Vlad de obicei. Insa cu o floare nu se face primavara, ar fi bine sa ramana cu picioarele pe pamant si sa munceasca si mai mult in continuare.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează