FOTBAL  »  Superliga  »  EXODUL LUSITANILOR CĂTRE ROMÂNIA

Portughezii, îngrijoraţi că România "le fură" jucători de valoare! Cum explică lusitanii atracţia Ligii 1

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 decembrie 2012 12:55

CFR Cluj a lansat moda transferurilor din Portugalia către România. Pe un schelet format din jucători lusitani, clujenii au dominat în ultimii ani fotbalul din România. Acest exod al portughezilor din campionatul intern a început să devină îngrijorător pentru fotbalul din ţara lui Cristiano Ronaldo.

Antrenorul celor de la Benfica Jorge Jesus, crede că fotbalul portughez suferă pentru că fotbalişti lusitani de valoare preferă să ajungă în capionate mai slabe, precum cel din România, dar unde sînt mai bine plătiţi.

"Calitatea din următorii ani nu va mai fi aceeaşi şi echipele mai mici vor avea dificultăţi. Dar poporul portughez este foarte inteligent şi va începe să caute fotbalişti pe pieţele unde nimeni nu a mai ajuns.

De multe ori sînt întrebat critic de ce Rui Pedro este în România, de ce cutare e în Cipru sau în Bulgaria. Joacă acolo pentru că aceste ţări plătesc de trei ori mai mulţi bani ca în Portugalia, iar jucătorii portughezi vor merge unde sînt plătiţi mai bine", a spus Jorge Jesus, citat de digisport.ro

Citeşte şi:

Rege în exil » Rui Pedro i-a făcut pe portughezi să se întrebe cum a ajuns un astfel de fotbalist în Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
weedoo
weedoo  •  16 Decembrie 2012, 12:32

Daca stam sa privim, CFR Cluj are o tehnica de a transfera pe care eu de mult o asteptam sa o vad aplicata in Romania, inc aprin 2000 si ceva m-am gandit ca ce prostie e ca in Romania nu se aduc jucatori straini, pe atunci abia vedeai 3-4 jucatori din alte tari in Divizia, gen Duro la Steaua, tehnica despre ca vorbesc este una foarte buna din punct de vedere economica, aducerea de jucatori liberi de contract, in loc sa dai 1 milion sau poate chiar 2 pentru a transfera un jucator de la un alt club, mai bine investesti in jucatorul propriu-zis, ii oferi jucatorului liber de contract un salariu de 200.000 de euro pe 3 ani, jucatorului ii convine, va castiga 600.000 de euro.

plischi
plischi  •  16 Decembrie 2012, 08:45

probabil ca exceptandu-l pe rui pedro, ceilalti portughezi nu sunt atat de bine platiti ca la cluj pentru ca in tara natala nu sunt chiar atat de apreciatzi pentru a primi mai multi bani.

alfio
alfio  •  15 Decembrie 2012, 21:18

Titlul original: “Jogador português vai continuar a sair para ganhar três a quatro vezes mais» - Jorge Jesus (Jucătorii portughezi vor continua să plece pentru a castiga de 3-4 ori mai mult” – Jorge Jesus).Inteleptul nu spune ce stie; prostul nu stie ce spune. Aceste initiale J.J. ma fac sa ma gandesc la un alt prealuminat mioritic.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează