FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Povestea dramatică a lui Habib Habibou la Iași » Interzis la antrenamente, fără vreun ban primit și dat afară din hotel: „Mi-a zis că trebuie să eliberez camera”

Povestea dramatică a lui Habib Habibou la Iași
Povestea dramatică a lui Habib Habibou la Iași

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 19:03 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 19:49

Habib Habibou (32 de ani), atacantul din Republica Centrafricană, spune că tratamentul pe care îl primește la Iași este unul degradant. 

Habibou, cunoscut fanilor fotbalului din România datorită perioadei petrecute la FCSB, a revenit în Liga 1 în luna februarie. Mircea Rednic îl aducea la Iași și îi promitea că va deveni un om de bază. Lucrurile s-au schimbat radical între timp, iar fotbalistul și-a spus povestea dramatică. 

„Când a fost să vin la Iași, fiica antrenorului, Luana, m-a contactat și mi-a zis că formația tatălui ei mă vrea, iar tatăl ei va miza pe mine. Mi-a spus că voi juca. Pentru că am avut o accidentare și am decis să vin, pentru că Mircea Rednic e o persoană pe care o apreciez. În ciuda situației de acum, tot îl apreciez, ăsta e fotbalul, am acceptat să vin aici, am făcut sacrificii financiare să vin aici, pentru că pasiunea mea e fotbalul”, își începe Habibou povestea, pentru siteul sportro.

Habibou, neplătit la Iași

„Am jucat în primul meci, am jucat 45 de minute cu Sepsi, fără ritm, dar a fost important pentru mine. Apoi am jucat doar 10 minute, 7 minute și a venit pandemia de Covid-19. Am rămas aici, la Iași, deși am vrut să merg acasă. Mi s-a spus că e totul e închis, desi coechipierii mei din Olanda au plecat acasa. Eu am rămas aici, in Iasi. Am rămas singur, în apartamentul unui coleg, Șerban, care m-a lăsat să stau aici pentru că plecase acasă. Am semnat prelungirea până pe 1 august. Când am venit, nu le-am cerut banii, i-am păsuit pentru ca știu că toată lumea are probleme cu pandemia, dar.... februarie, martie, mai, iunie, iulie... nu am primit niciun ban. Le-am spus că nu voi mai juca gratis, am și eu o familie, am făcut sacrificii, e dificil pentru club, dar e dificil și pentru jucători", a continuat atacantul.

Povestea dramatică a lui Habib Habibou la Iași » Interzis la antrenamente, fără vreun ban primit și dat afară din hotel: „Mi-a zis că trebuie să eliberez camera”
Habibou a jucat la FCSB în 2008

Dat afară de la antrenament

După ce și-a cerut salariile restante, Habibou a fost interzis la antrenamente: „Mi s-a spus ca nu pot să mă antrenez, iar când am venit la bază lucrurile mele, echipamentul meu, nu mai erau acolo. Jucătorii mă întrebau ce se întâmplă, erau și ei mirați de lucrurile astea. Când am mers la antrenament, Toni (n.r. Heleșteanu), directorul clubului, mi-a spus că nu am ce căuta la antrenament”.

Calvarul continuă

„În continuare, nu pot să mă antrenez. Mi s-a dat o cheie, mi s-a spus ca nu pot sa îi văd pe jucători, iar asta m-a făcut să râd pentru că nu e moral. Acum mă duc în sala de forță și mă antrenez singur. Când termin, vestiarul meu este vestiarul unde se face controlul doping. Mă spăl, mă aranjez, iar Toni vine și mă duce la hotel. Cineva din club mi-a transmis un mesaj: «Habib, s-a terminat vacanța, trebuie sa eliberezi camera de hotel». I-am spus sa faca o hârtie oficială, pentru că încă sunt sub contract. Doamna de la recepție, care e soția lui Toni, a venit și mi-a zis că domnul Paraschiv i-a spus că trebuie să eliberez camera. Dacă avocatul meu confirmă asta, voi pleca”.

„Se spune ca Habibou are mulți bani, dar aici nu e vorba de bani, e vorba de muncă. Trebuie respectat omul, fotbalul, iar ce se întâmplă aici cu alți jucători nu e normal, pentru că e un club profesionist, care tratează așa jucătorii. E inacceptabil! Jucătorii vin și dispar... antrenorul ba e aici, ba nu e. Rednic e un om pe care îl admir și îl respect, dar el e omul care m-a chemat aici și mi-a promis că o să joc, iar apoi nu și-a respectat promisiunea”
- Habib Habibou

VIDEO.  Mircea Rednic: „Ne batem joc de campionatul ăsta, dar şi de celălalt campionat”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Comisia de Recurs a dat decizia în „cazul Andrei Vlad” » Ce urmează pentru Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
rise
rise  •  22 Iulie 2020, 10:54
Postat de eterna.terra.nova pe 22 Iulie 2020, 03:06

Pe cine intereseaza? Sper sa il.trateze.asa din adins si nu doar din amatorism.

oltean...nu se asteapta nimeni de la tine sa fii simtit.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  22 Iulie 2020, 07:57

Paraschiv (Tandala) Rednic (strambul) si Luana reteta ideala de nesimtire amatorism si japca mare pacat de Iasi cu ei daca nu retrogradeaza anul acesta la anul intra in B si faliment .

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  22 Iulie 2020, 03:06

Pe cine intereseaza? Sper sa il.trateze.asa din adins si nu doar din amatorism.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează