FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV VIDEO Povestea incredibilă a primului portar care a câştigat trofeul de cel mai bun fotbalist român » „M-au trimis la depozitul de carburanți! Luam soldați să-mi tragă la poartă”

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 09:00

Narcis Coman a fost primul portar care a câştigat trofeul de cel mai bun fotbalist român al anului, în 1978. Atunci, l-a învins pe bunul său prieten, Nicolae Dobrin, cel care și-a adjudecat primul trofeu din istoria tradiționalei anchete, organizată și în prezent de Gazeta Sporturilor.

Coman s-a născut la Giurgiu, pe 5 noiembrie 1946. La 13 ani, face pentru prima dată cunoştinţă cu mingea. Primul post, cel de portar, pe care care s-a consacrat și unde a jucat inclusiv la echipa națională a României. Dar povestea din spatele trofeului câștigat, de cel mai bun fotbalist român al anului, are o poveste specială.

- Domnule Coman, ați fost primul portar desemnat Cel mai bun fotbalist român al anului, în 1978.
- Peste Dobrin, Costică Ștefănescu și Cornel Dinu. Dar, hai să vă povestesc ceva.

- Vă rog!
- Eu cu un an înainte eram în Divizia B, când m-a luat Târgoviștea de la Steaua. Am jucat doar patru jocuri, după am făcut o criză de coloană. Aveam coloana deplasată 3 milimetri. Nicolae Proca mi-a zis că nu vreau să joc.

- Adică îi mințeați cu problemele medicale?
- Da. Și așa m-au suspendat un an de zile și m-au trimis la un regiment mecanizat la depozitul de carburanți. Dragostea asta de fotbal a rămas și rămâne, inclusiv astăzi aș intra în poartă să mai cad o dată pe minge. Atunci luam soldați care să-mi tragă la poartă, aveam o minge ascunsă. Un an de zile m-am pregătit la regiment.

- Dar v-ați enervat că ați fost acuzat pe nedrept?
- Da. Într-o discuție cu tata, el mi-a zis: „Oprește-te, bă, cu prostiile! Nu mai fi încăpățânat cum ești... Ai tu talentul tău, dar fă ca ei”. „Tată, îți promit că voi ieși cel mai bun fotbalist al anului și voi fi chemat în echipa națională”. „Hai, mă, lasă-mă în pace! Cu echipa națională și cu cel mai bun fotbalist al anului, portar”. „Foarte bine, ai să vezi!”.

+2 FOTO

- Și v-a ieșit!
- M-am pregătit la sânge! Nu credea nimeni. La antrenamente, dacă ieșeam pe o centrare și aveam o mică ezitare, a doua zi munceam de cinci, șase ori mai mult. Antrenament de 80-85 de minute!

UEFA a stabilit urnele pentru Liga Națiunilor 2024/2025 » Putem înfrunta chiar una dintre adversarele de la EURO! Grupa accesibilă și grupa dificilă
LIGA NAȚIUNILOR
UEFA a stabilit urnele pentru Liga Națiunilor 2024/2025 » Putem înfrunta chiar una dintre adversarele de la EURO! Grupa accesibilă și grupa dificilă
Programul României la Euro 2024 » Când jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”
GRUPE
Programul României la Euro 2024 » Când jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
zica
zica  •  04 Decembrie 2023, 20:46

D-le Coman eram soldat la um 1656 Măgurele cana ați fost la noi îmi aduc aminte când v-a prezentat cdt reg col Brediceanu ,ca a venit cpt Coman ,eram mândri ca un mare fotbalist ne baga și pe noi în seama

Vezi toate comentariile (1)
Comentează