FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRUPE

OFICIAL Programul României la Euro 2024 » Când jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 11:02 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 11:37

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024. „Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus Ucraina.

Așteptarea a luat sfârșit. România și-a aflat adversarele pentru primul turneu final la care va lua startul după o pauză de opt ani. Cunoaștem acum și programul României de la EURO 2024. 

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

România va avea parte de un debut împotriva celei mai slab cotate echipe din grupă la EURO 2024 pe 17 iunie. „Tricolorii” vor înfrunta pe Ucraina pe stadionul lui Bayern Munchen.

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Toate grupele de la Euro 2024: 

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia

Cu cine joacă România în cazul în care ajunge în „optimi” la EURO 2024?

În cazul în care prima reprezentativă avansează în „optimi”, există două scenarii. Dacă vom câștiga grupa, vom înfrunta, pe 2 iunie, la Munchen, locul 3 al uneia dintre grupele A, B, C sau D. 

Iar dacă încheiem grupa pe locul secund, vom înfrunta locul 2 din Grupa D pe 1 iulie, la Dusseldorf. Locul 3 din grupa noastră ar putea duce și el în fazele eliminatorii. Am putea înfrunta locul 1 din Grupa B sau Grupa C, la Koln sau Gelsenkirchen. 

Euro 2024 va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie. Este pentru a treia oară când meciuri de la competiția europeană se dispută pe teritoriu german. Prima oară s-a întâmplat în 1988, când Germania de Vest a fost gazda turneului, iar a doua oară a fost la Euro 2020, când 4 partide s-au jucat la München.

VIDEO Edi Iordănescu, declarații despre șansele României la EURO și aflarea ultimei adversare din grupă, Ucraina

Citește și alte știri de actualitate: 

Surpriză! Sau nu? Un singur fotbalist din naționala Georgiei valorează aproape cât toată echipa României și e în spatele performanței colosale a gruzinilor

Sfatul unui fost internațional pentru Florinel Coman: „Băieții ăștia arată altfel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
Hcm27
Hcm27  •  27 Martie 2024, 12:01

Ma scuzați, dar cred ca singura legătură între Gheorghe și Ianis, e cea de sânge.Cu fotbalul mai puțin.Ianis joaca ce joaca toți din națională actuala.Credeti ca Gica, dacă evolua în zilele noaste, mai era cel mai bun fotbalist roman sau regele?Eu cred ca nu, ca nu poți face primăvara cu o floare.Intr-adevar, Gica trăgea echipa după el, dar avea pe cine.Ianis nu are aceasta capacitate și nici nu o va avea.Pe ăștia ii avem, cu ăștia defilam.Avem însă nevoie de un antrenor care sa știe cum sa-i așeze în teren, sa le ceara sa pună în practica o idee de joc și sa scoată maxim de la ei.Maxim din ce pot ei, ca mai mult, de unde, dacă atâta e!

Hcm27
Hcm27  •  27 Martie 2024, 11:46
Postat de grro pe 07 Decembrie 2023, 07:24

Tu faci mișto de mine, nu? Compari Germania, Ungaria,Elveția, Scoția, Portugalia, Turcia și Cehia cu Slovacia ? Ești simpatic, dar plec de la premiza că ai fost ironic. În grupele alea aveam ultimul loc garantat.

Ca în asta în care suntem, nu?

MaxiP
MaxiP  •  07 Decembrie 2023, 15:54
Postat de grro pe 07 Decembrie 2023, 07:24

Tu faci mișto de mine, nu? Compari Germania, Ungaria,Elveția, Scoția, Portugalia, Turcia și Cehia cu Slovacia ? Ești simpatic, dar plec de la premiza că ai fost ironic. În grupele alea aveam ultimul loc garantat.

Da' nu le compar neaparat cu Slovacia, dar daca in grupa noastra intra Ucraina, deja grupa arata altfel. Si da, de ce sa nu compar Scotia cu Slovacia, nu stiu daca e peste. Turcia, Ungaria, se apropie valoric, poate sunt ceva mai breze, dar nu cu mult. Dar sunt sub Ucraina, parerea mea. Si o spun clar si tare, da, Slovacia e peste Cehia, asta e clar, mie Cehia mi se parea cel mai lejer adversar din urna 3, nu mai are echipa, ca dovada si chinul cu care s-a calificat dintr-o grupa aparent banala. I-a ramas numele, la ora actuala Slovacia e peste ea. Sunt grupe comparabile, ideea era ca sunt mai mult grupe echilibrate, cu multe echipe de nivel mediu, nu e ca si cum am fi prins doar noi pe Dumnezeu de mana. Singura care l-a prins pe il de jos de mana e Albania, in rest, sunt echilibrate.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează