FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Povestea golgeterului căruia „Tata Puiu” i-a cerut scuze peste ani: „Eram jucător de bază la Mondial, aveam golul în sânge. Unu' are trei goluri și îl iei?”

Ilie Lazăr (dreapta) este al doilea marcator din istoria Gloriei Bistrița
Ilie Lazăr (dreapta) este al doilea marcator din istoria Gloriei Bistrița

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 06:34

Ilie Lazăr este profesor de educație fizică și sport la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca și antrenor de copii și juniori la CFR Cluj, însă în 1996 se lupta cu Batistuta și marca într-un Gloria Bistrița - Fiorentina (1-1). Are peste 150 de meciuri în Divizia A și peste 50 de goluri, clasându-se de mai multe ori în top 5 marcatori. 

Ilie Lazăr, 54 de ani, - al doilea marcator din istoria Gloriei Bistrița - se autodescrie ca fiind „lupul singuratic”, pentru că a jucat mereu „pe bune” și nu a luat parte la meciuri aranjate. 

„Eu mă pregăteam să dau goluri în echipa mea, sigur că aveam și surprize, unde din păcate, vedeam că se întâmplă ceva. Vedeam faze de genul: colegul meu putea să îmi paseze, dar a mai făcut un dribling. Mai era o tactică unde aveam 2-3 adversari pe mine. Eram supărat de multe ori că nu îmi pasează colegii. 

Eram supărat pe aceste lucruri și nu le agream deloc, nea Jean știa asta. Trebuie să subliniez că Bistrița nu era mai coruptă ca alții. Tot a crezut că o să trec și eu cu vederea. Pentru chestia asta s-a răzbunat un pic, nu m-a lăsat să plec nici la Dinamo, nici la Rapid”.  

VIDEO Ilie Lazăr vorbește despre ofertele de la Dinamo și Rapid

Lazăr mărturisește în direct la GSP Live că marele său regret este că nu a reușit să evolueze în tricoul naționalei României și e de părere că un transfer la echipele din București i-ar fi asigurat un loc. 

„Nea Jean nu s-a putut dispensa de mine, deși de alții a făcut-o. Eu, dacă mergeam în București, eram jucător de bază la Mondial. Știam să dau goluri. Aveam golul în sânge. Aveam spirit de luptă, fără teamă, curaj, eram om de echipă. Am rămas în continuare la Bistrița. 

Nu vreau să mă laud, dar primii 5 ani la Bistrița am jucat la cel mai înalt nivel. Eu tot voiam să merg mai sus, am fost de două ori selecționat la naționala a doua. Am tot sperat să ajung și la naționala mare, am spus că va veni un moment, dar uite că nu a mai venit”. 

Lazăr: „Unde e dreptatea, unde e sportivitatea?”

În sezonul ‘93-94, Lazăr a marcat 16 goluri și s-a clasat pe locul 3 în topul marcatorilor din Divizia A. Doar că nu a fost suficient pentru o prezență la Mondialul din SUA, Anghel Iordănescu l-a preferat pe Marian Ivan de la FC Brașov. Tot 16 goluri marcase și acesta. 

„Mă așteptam. Se mai scria prin diferite ziare și vedeam că nu e nimic despre mine. Atunci îmi dădeam seama că Iordănescu nu mă bagă în seamă... eram prea departe de București. Nu voiam neapărat în America, voiam să joc la naționala mare. Mereu speram că o se merg mai departe.

Știam că și nea Jean are o obligație să „mă ajute”. «Dacă eu sunt golgheter 5 ani la rând, Iordănescu nici nu mă bagă în seamă? Unu are trei goluri și îl iei la națională? Unde e dreptate, unde e sportivitatea?» Anii au trecut, iar eu eram un tânăr-bătrân”. 

Întâlnirea de peste ani, cu Anghel Iordănescu

Tot la GSP Live, Ilie Lazăr a vorbit și despre o întâlnire cu „Tata Puiu”, după ce se lăsase deja de fotbal. 

„Am avut chiar două întâlniri cu Anghel Iordănescu, am mers odată în biroul lui și acolo mi-a spus «Domnule Lazăr, îmi pare rău. Având în vedere că așa erau atunci percepțiile, nu am putut să te duc în America. Stâlpul sistemului corupt era nea Jean și...». I-am spus «Da, dar eu munceam pe cinstite. Dădeam goluri pe cinstite». Apoi mi-a spus că degeaba, acum e tardiv”.  

Citește mai multe știri de la GSP LIVE:

Poveste dură de viață! În anii '90 teroriza defensivele Diviziei A, acum e profesor la Teologie: „Am muncit în mină, la lopată”

Mărturisiri din vremea Cooperativei » Cum a scăpat golgeterul Bistriței: „Aveam un carnet în care-mi notam tot, datorită lui am reușit să plec. Nea Jean m-a pus să-l rup!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
1651152618487237
Aurel Stanciu  •  15 Mai 2020, 19:35

Asta zice ca a fost un fel de Messi? El a fost doar un blatist ordinar in cea mai urata echipa din fotbalul romanesc. Daca ar fi avut un minim de bun simt,i-ar fi rusine sa ridice capul din pamant. A dat si el goluri la niste blaturi? Pai daca juca la Bistrita dadea si soacra-mea. Vrea sa se dea valoare, ba a prins curaj, acum se da si smardoi, ca l-ar fi lovit pe Didi Prodan. Ce nesimtit, nici macar pe Didi nu-l respecta! Ce putea sa caute asta in America? Sa va fie rusine ca promovati asa ceva. Sunt o gramada de sportivi care au realizat performante, au avut caracter si nu ati scris un cuvant despre ei. Promovati blatistii lui Padureanu sa le spalati imaginea, mai intai Campeanu, acum Lazar, cine urmeaza?

archibald
archibald  •  15 Mai 2020, 16:55
Postat de Nick Rasu pe 15 Mai 2020, 13:20

Acum ca nu se mai joaca fotbal...au inceput astia de la GSP sa scrie de toti prosti

Esti mic ..............foarte mic si neinsemnat! Ia anuarele fotbalului ca sa afli mai multe dar poate nu-ti sunt dragi cartile si te rezumi doar la presa online! Ilie Lazar chiar a fost un fotbalist complet!

859779594095355
Nick Rasu  •  15 Mai 2020, 13:20

Acum ca nu se mai joaca fotbal...au inceput astia de la GSP sa scrie de toti prosti

Vezi toate comentariile (7)
Comentează