FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Povestea transferului lui Ilie Stan la Steaua: „Bumbescu mi-a dat botezul în saună. La fundul gol cu apă rece și șlapii”

Ilie Stan a rememorat momentul când a semnat cu Steaua
Ilie Stan a rememorat momentul când a semnat cu Steaua

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iunie 2020 11:50 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 11:56

Fostul fotbalist Ilie Stan (52 de ani) a fost invitat la GSP Live și a rememorat momentul sosirii sale la Steaua București. Fostul mijlocaș își aduce aminte perfect când a ajuns în Ghencea și când a semnat, pe 4 ianuarie 1988. 

Stan și-a început cariera de fotbalist la Gloria Buzău, iar apoi a plecat în București ca să semneze cu Steaua. În Ghencea, fotbalistul a avut parte de cea mai prolifică perioadă din cariera sa. A evoluat în tricoul roș-albastru din ‘88 până în ‘95. 

VIDEO Ilie Stan povestește momentul sosirii sale la Steaua București

„Am semnat pe 4 ianuarie 1988. Îmi aduc aminte că am intrat în birou la Ghencea și erau Valentin Ceaușescu, Florentin Marinescu, Anghel Iordănescu, Ioan Alexandrescu și Tică Dănilescu. Două-trei zile nici nu am mai dormit. Am avut emoții incredibile când am intrat în vestiar. M-a întrebat Valentin cum sunt cu școala, că trebuia să-mi dea grad, și eram la seral. Mi-a spus «Bine, trebuie să termini seralul și să-ți dăm grad». 

În primă fază am primit gradul de sergent, iar în 1989 locotenent. N-am folosit niciodată uniforma de locotenent. M-a întrebat și dacă vreau mașină. Puteam să dăm comanda, culoarea ne-o alegeam noi. Prima mea mașină, o Dacia CN, a avut culoarea gri-șobolan. Am avut șansă că i-a plăcut lui Pițurcă de mine și m-a luat cu el în cameră. Bumbescu m-a botezat în saună. M-a bătut la fundul gol cu apă rece și cu șlapii. El era cu caterinca în vestiar”. 

57 de goluriÎn 174 de meciuri are Ilie Stan la Steaua

12 trofeeA cucerit Ilie Stan în Ghencea

PORNEȘTE-ȚI NOTIFICĂRILE PENTRU A URMĂRI ÎN DIRECT EMISIUNEA GSP LIVE

  • Pasul 1: Intră pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor
  • Pasul 2: Click pe secțiunea ”Clipuri Video”
  • Pasul 3: Accesează orice clip disponibil
  • Pasul 4: Apasă pe cele trei puncte din colțul din dreapta al ferestrei
  • Pasul 5: Apasă pe butonul „Pornește notificările despre clipuri video în direct”

Citește și alte știri de la GSP Live:

Ilie Stan explică haosul de la FCSB: „Nu îl critic pe Vintilă, dar e ceva care nu-i normal. Pregătirea nu a fost bună”

A intrat Duckadam în PSD? Fostul mare portar lămurește situația: „Mă onorează! Unii m-au făcut deja varză pe Facebook”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează