FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Povești neștiute despre Obinna: a fentat moartea şi a cunoscut gloria! Cum a scăpat dintr-un accident auto grav

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2017 00:00

Obinna s-a ales doar cu o mare sperietură după un accident de maşină acum 10 ani. Și-a revenit şi a câştigat argintul la Olimpiada din 2008, doar Messi, Aguero şi Di Maria învingându-l.

Nigerianul are CV de superstar. A fost căpitanul "supervulturilor" care au făcut istorie la JO din 2008 de la Beijing, a marcat goluri cruciale pentru ţara sa, chiar şi într-un amical de poveste pentru nigerieni, 4-1 contra Argentinei, în 2011.

Victor a driblat moartea în octombrie 2007, când s-a răsturnat cu maşina personală de trei ori după un antrenament la Verona. Cu un an înainte, aproximativ în aceeaşi zonă, un fost coechipier al său, Jason Mayele, a murit într-un accident rutier.

  • A fost căpitanul echipei ce a câştigat argintul la JO din 2008. "Am marcat multe goluri şi am oferit pase decisive, era o responsabilitate imensă să fiu căpitanul, mai ales că eu sunt un tip modest şi ruşinos. A durut să pierdem finala cu Argentina lui Messi, Aguero şi Di Maria".
  • A marcat golul cu numărul 100 pentru Nigeria la Cupa Africii.
  • A marcat golul decisiv cu Mozambic ce-a dus Nigeria la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud. "Să înscriu acel punct în minutele de final a fost un dar de la Dumnezeu, cel mai de suflet gol al meu la naţională. A fost glorios să merg la Mondial".
  • Educaţie. "Sunt mândru să provin dintr-o familie smerită, care mi-a oferit o educaţie pozitivă. Cred în puterea lui Dumnezeu şi a lui Iisus Hristos, fără umilinţă nu realizezi nimic în viaţă".
  • Şcoală şi afaceri. "Vreau să obţin şi o diplomă în Ştiinţe Economice, mă poate ajuta pentru viitor, după fotbal, când va trebui să-mi întreţin familia. Împreună cu nişte prieteni avem o companie de vânzări online în Nigeria, lucrăm direct cu cei ce produc bunurile".
  • Mama. "E acea persoană unică din viaţa mea. Mi-a zis că încă din burtica ei încercam să lovesc mingea, că eram pasionat de fotbal de atunci. Am convins-o, ulterior, că fotbalul este ceea ce vreau să fac, m-a susţinut în viziunea mea. Ea este prima persoană din viaţa mea, am un tatuaj dedicat ei, merită tot ceea ce e mai bun".
  • Bani. "Orice tânăr fotbalist care ajunge în Serie A vrea să joace, nu se gândeşte la bani. Primul an la Chievo am jucat gratis, serios, pe bani de alune! Nu mă gândeam la bani, voiam doar să joc fotbal".
  • Accident. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că trăiesc, puteam să fiu mort. Era o curbă pe care o ştiam pe de rost, când eram la Verona, dar o maşină mică de pe celălalt sens a trecut linia şi venea fix spre mine. Am tras dreapta să evit coliziunea frontală, am zburat de-a dreptul şi m-am învârtit de trei ori până am căzut într-o groapă. Am fost norocos că aveam centură şi nu aveam viteză mare. M-am ales cu o imensă sperietură şi cu nişte zgârieturi".
  • Mourinho. "Tocmai mă întorceam de la Olimpiada din 2008, când am revenit la Inter cu Jose Mourinho antrenor. Pe postul meu erau Ibrahimovici, Adriano, Crespo, Cruz şi Balotelli, plus câţiva tineri de viitor. Dar Mou mi-a dat încredere. Cu el am făcut cele mai tari, cele mai bune antrenamente din viaţă".

"Am început să iubesc fotbalul urmărind Mondialul din 1994 la un televizor alb-negru şi mi-am spus că vreau să fiu şi eu precum marii fotbalişti ai Nigeriei de la acea competiţie"
Victor Obinna

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close