FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Poveștile clandestine ale rebelului de la Dinamo: „Cum să-i spun unui jucător să nu se ducă la femei, să nu bea, când eu am făcut toate astea?”

„Titi Flencea” a făcut o incursiune fără ocolișuri prin cariera sa tumultuoasă / Sursă foto: Libertatea
„Titi Flencea” a făcut o incursiune fără ocolișuri prin cariera sa tumultuoasă / Sursă foto: Libertatea

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2021 12:06 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 13:33

Constantin David „Flencea”, 79 de ani, fosta extremă a lui Dinamo din anii '60, a făcut o incursiune fără ocolișuri prin cariera sa tumultuoasă, scoțând la suprafață amintiri presărate cu aburi de alcool și escapade nocturne.

Invitat marți dimineață la GSP Live, „Titi Flencea” a relatat cum decurgeau petrecerile fotbaliștilor de la Dinamo în anii comunismului și cum îl „fenta”, alături de colegi, pe colonelul Adrian Petroșanu, președintele „câinilor” din acea perioadă. 

„Căutam să evadăm din localitate. Dacă eram la București, căutam să mergem la Măgurele. Evadam, ca să nu ne găsească. Fostul președinte al lui Dinamo, colonelul Petroșanu, plătise portarii de la toate barurile să ne verifice. Noi le dădeam șpagă portarilor, dar ei spuneau conducerii. Veneau și ne scoteau din cârciumă”, a rememorat Constantin David, la GSP Live. 

Fiind mai plimbăreț, am dat de bani și de viață. Unde erau geamurile negre, acolo voiam să intru să văd ce e. Când te duci o dată și îți place, te duci și a doua oară. 
- Constantin David, fost jucător Dinamo 

Constantin David: „Cum să merg să-i spun unui jucător să nu se ducă la femei, să nu bea, când eu am făcut toate astea?”

De ce nu a rămas în fotbal după ce și-a încheiat cariera de fotbalist? Constantin David preferă să fie sincer: „Cum pot să merg să-i spun unui jucător să nu meargă la femei, să nu bea, când eu am făcut toate astea? Cum să fiu lupul moralist? 

De ce să mint? M-aș minți pe mine. De asta nici n-am rămas în fotbal. Ce să-i spun unui jucător? Să facă ce am făcut eu? Să ia cârciumile la rând?”, mai spune David.

Constantin David: „Alții își iau batiste și lumânări, eu mi-am luat mingi, sticle și pahare”

La aproape de 80 de ani, Constantin David spune că și-a făcut „provizii” pentru viața de apoi: „Cel mai mare regret e că nu sunt tânăr din nou. Mi-am luat mingi, să joc și pe lumea cealaltă. Îmi fac pregătirea, mi-am luat echipament, să fiu pregătit. Nu trebuie să ne pregătim? Alții își iau batiste, lumânări, eu mi-am luat mingi, sticle și pahare”.

Flencea a fost porecla mea, dată de Alexandru Vasile. Îmi spunea: «Ce tot plângi, flencănitule? I-ai rupt piciorul ăluia și tot tu plângi?» 
- Constantin David

Constantin David, dublu campion cu Dinamo

Constantin David a fost extremă stânga la Dinamo Bucureşti la începutul anilor '60, după care a jucat şi pentru „sateliţii” cu acelaşi nume din Bacău şi Piteşti. A prins acea generaţie dominatoare pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Dacă mă uit la meciurile lor, îmi stă «ceasul», încep tâmplele să bată!” » Mărturia dureroasă a unui fost campion cu Dinamo: „Ți se face pielea de găină”

Nicolae Badea, tot mai implicat la Dinamo! Cum îi ajută acum pe „câini”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno290
creeperno290  •  09 Februarie 2021, 22:49

Daca joci bine pe teren, restul sunt detalii!

dd_1001
dd_1001  •  09 Februarie 2021, 20:18

Vremuri dinamoviste cu si despre dinamovisti / acum doar rapciuga adusa de borcea si negoita mai pluteste ca un damf pestilential in jurul lui Dinamo....

unnick
unnick  •  09 Februarie 2021, 16:39

Pentru generatia de azi ,Piti Varga era 80 % din Roberto Carlos poate chiar mai tehnic .L-am vazut ca antrenor pe la 40 de ani.Mingea nu avea secrete pentru el .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează