LIGA 1  ·  DINAMO

Prețul lui Budescu: un sfert din bugetul lui Dinamo! Ce sumă cere Ioan Niculae

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2020 15:20 / Actualizat marti, 18 august 2020 09:33

Dacă nu sunt foarte bogați, spaniolii lui Dinamo nu au nici o șansă pentru achiziționarea vedetei Budescu de la Astra. Doar suma transferului și salariul minim al atacantului ar însuma o cheltuială de un milion și jumătate de euro în trei ani. 

Cortacero și oamenii lui ar trebui să găsească vreo comoară ca să-și permită să-l cumpere pe Constantin Budescu și să mai completeze lotul și cu alți fotbaliști. Mulțescu estimase, cu două zile înainte să fie demis de noii acționari, că echipei i-ar mai trebui adăugați încă șase jucători, minimum.

Știrea despre interesul lui Dinamo pentru achiziționarea lui Budescu a circulat imediat după ce spaniolii au preluat controlul asupra clubului. Interesul nu rezolvă, însă, transferul. Ar fi nevoie de bani mulți pentru ca Budi să devină "câine". Președintele Astrei, Dani Coman, a vorbit despre existența unei clauze de transfer în contractul jucătorului. "Cine achită prețul poate să negocieze cu Budescu", a spus fostul internațional. 

Suma: 800.000 de euro, un sfert din bugetul de care a beneficiat Dinamo în sezonul încheiat recent

Cheltuielile mari cu Costică ar continua și după achitarea prețului pentru transfer. El e plătit la Astra cu 20.000 de euro lunar și nu ar accepta, în nici un caz, un salariu mai mic la Dinamo. Într-un contract de trei ani, "câinii" ar mai codinsuma 720.000 de euro cu salariul fotbalistului și ar ajunge la un cost total de un milion și jumătate de euro doar cu Budescu!

Chiar dacă șansele să ajungă la Dinamo sunt mici, Budi speră să se transfere în vara aceasta, așa cum speră și colegul lui din atacul Astrei, Alibec. Clubul este, de asemenea, interesat să negocieze cu posibilii clienți, fiindcă are nevoie de bani. 

La Astra, salariile nu au fost achitate de patru luni. Coman și antrenorul Bogdan Andone au convins echipa să joace serios în playoff, deși giurgiuvenilor le fusese refuzată licența europeană din pricina datoriilor, și alb-negrii au încheiat sezonul pe poziția a treia. Ca să calmeze lotul, Coman a promis că nimeni nu va fi păcălit: „Vă puteți interesa și o să vedeți că nici un jucător nu a plecat de la Astra, în anii aceștia, fără să fi fost plătit. A luat banii cu întârziere, dar i-a luat pe toți".

3.5 milioane euroa fost bugetul lui Dinamo în acest sezon

6 goluria marcat Budescu, 31 de ani, în 19 partide disputate pentru Astra în sezonul trecut din Liga 1. La națională a adunat 12 selecții și 5 goluri

Citește și alte știri despre Dinamo:Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în același apartament. Cele cinci cupluri au făcut „Turul Franței” și femeile câștigau și câte 7.000 € pe lună
Libertatea
Comentarii (22)
creeperno  •  15 August 2020, 22:50

Daca are restante salariale de 4 luni atunci sa depuna memoriu si putem negocia

zorrozabal  •  15 August 2020, 20:13

A zis vreodata vreun oficial de la Dinamo ca i-ar interesa Budescu?Fiindca e clar ca e o gogoasa marca GSP!

aurel64  •  15 August 2020, 19:57

Presa asta de doi bani deja face lista de transferuri, stabilește prețuri, numește antrenori. A auzit cineva din gura vreunui oficial de la Dinamo că Budescu este dorit la echipă?

Vezi toate comentariile (22 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Adelaide
Digi 2, Telekom 2
17:00 Fotbal, Liga 2
Gloria Buzău - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League
Arsenal - Benfica
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League
Rangers - Antwerp
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League
Napoli - Granada
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League
AC Milan - Steaua Roșie Belgrad
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League
Club Brugge - Dinamo Kiev
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League
Leicester - Slavia Praga
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet
Liga 1