FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova, despre decizia privind palmaresul Științei: „Nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, însă o respectăm și o vom pune în aplicare”

Adrian Mititelu, finanțatorul de la FCU Craiova
Adrian Mititelu, finanțatorul de la FCU Craiova

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 13:07 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 13:44

FCU Craiova a publicat pe pagina de Facebook a clubului un comunicat în urma deciziei publicate azi de Curtea de Apel Timișoara privind palmaresul istoric al Universității Craiova.

Decizia este una IMENSĂ: conform instanței, CS Universitatea Craiova, rivala lui FCU Craiova, deține dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și a tuturor derivatelor acestuia, precum și dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale și sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și toate derivatele acestuia. Decizia mai poate fi atacată cu apel la ÎCCJ în termen de 30 de zile. 

Mihai Rotaru, prima reacție, după ce clubul său a primit palmaresul Științei: „Puzzle-ul e complet! Ei trebuie să schimbe sigla de azi”
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru, prima reacție, după ce clubul său a primit palmaresul Științei: „Puzzle-ul e complet! Ei trebuie să schimbe sigla de azi”

FCU Craiova, comunicat oficial după decizia Curții de Apel: „Respectăm decizia. Vom face apel”

„Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:

  • 5.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;
  • 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica”, a transmis FCU Craiova pe Facebook.

FCU Craiova trebuie să își schimbe sigla 

Mihai Rotaru, finanțatorul de la CSU Craiova, echipa pentru care decizia Curții de Apel este favorabilă, a declarat pentru GSP.ro că FCU Craiova trebuie acum să își schimbe sigla: „Vizavi de decizie, e aproape imposibil să se mai schimbe ceva, 0,01% șanse, pentru că toate citațiile s-au facut corect, iar decizia e executorie. Ce înseamnă asta? 

Că acea echipă (n.r. - FCU) trebuie să schimbe sigla, care e copiată după cea pe care noi o avem, sunt elemente care seamănă izbitor. Înteleg însă că au un plan B, cu altă siglă, mă refer la cea cu U”.

FCU Craiova, despre decizia privind palmaresul Științei: „Nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, însă o respectăm și o vom pune în aplicare”
În stânga, sigla lui FCU Craiova. În dreapta, sigla lui CS Universitatea Craiova

Cazul la zi, pe scurt:

  • CS Universitatea Craiova, clubul lui Mihai Rotaru, a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în 1991.
  • În 2018, după mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis că "nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate" (citat din motivare)”
  • CSU Craiova a formulat recurs, iar acesta a fost admis de Înalta Curte în 2021. Completul de 3 judecători a decis, scor 2-1 în favoarea CSU, rejudecarea cazului "pentru vicii de procedură"
  • Cazul a ajuns din nou pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel,, care au deliberat de această dată în favoarea Craiovei deținute de Mihai Rotaru. Echipa lui Mititelu mai poate face recurs în termen de 30 de zile, iar ÎCCJ va trebui să dea o decizie definitivă.
  • Practic, în urma deciziei de astăzi, 10 iulie, CSU Craiova primește palmaresul din perioada 1948 (anul înființării Științei) – 1991 (momentul în care a avut loc privatizarea clubului). În această perioadă s-au câștigat toate cele 4 titluri.
  • FCU Craiova revendică acum palmaresul din 1991 până în prezent, bazându-se pe faptul că FIFA a considerat-o continuatoarea echipei dezafiliate când a judecat litigiile cu jucătorii străini care au fost legitimați la defuncta FC Universitatea Craiova.

Citește și:

CSU Craiova, postare triumfătoare: „Palmaresul este ACASĂ” + Cum au comentat suporterii: „Mititeii să se spele pe cap cu SRL-ul lor!”
CSU CRAIOVA
CSU Craiova, postare triumfătoare: „Palmaresul este ACASĂ” + Cum au comentat suporterii: „Mititeii să se spele pe cap cu SRL-ul lor!”
Verdict IMENS: Curtea de Apel Timișoara a decis că CS Universitatea Craiova deține palmaresul Științei! Hotărârea mai poate fi atacată cu recurs
FCU Craiova
Verdict IMENS: Curtea de Apel Timișoara a decis că CS Universitatea Craiova deține palmaresul Științei! Hotărârea mai poate fi atacată cu recurs

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (40)
vichart
vichart  •  14 Iulie 2023, 15:13
Postat de eterrna.terrra.nova pe 10 Iulie 2023, 19:59

Nu am nici o clona prostule clona e echipa ta 10sbu. Anul asta Steaua promoveaza si inca nu o sa mai rada nimeni.de tine cand vb de steaua din liga 1 :)))

faliemnt clona csu. a plecat rotaru.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  11 Iulie 2023, 05:19

FCU Craiova revendică acum palmaresul din 1991 până în prezent, bazându-se pe faptul că FIFA a considerat-o continuatoarea echipei dezafiliate când a judecat litigiile cu jucătorii străini care au fost legitimați la defuncta FC Universitatea Craiova. Acum mititelu revendica cupele câștigate de Stiinta dupa 2013!!! Chiar nu va dati seama ca omul asta nu e sanatos???

blue_lion
blue_lion  •  11 Iulie 2023, 02:52
Postat de Alin1948 pe 10 Iulie 2023, 17:33

Palmaresul la primit clubul sportiv care activează încă din 1948 fără întrerupere. Ambele societăți, atât a lui mititelu cât și a lui rotaru nu existau atunci, doar ca una este asociata cu clubul sportiv și are drept de folosire, alta nu. Este simplu

Ai dreptate, exista o asociere. Dar una intre nevertebrate gen badita si rotaru. Badita ar putea avea asociat si pe jiji becali si ar fi in stare sa spuna ca aia sunt univ craiova :)))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează