FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Prima reacție a lui Darko Velkovski după debutul la Dinamo: „Momentan sunt undeva la 60-70%”

Darko Velkovski
FOTO: Cristi Preda (GSP)
Darko Velkovski FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 17:49 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 21:28

Darko Velkovski (28 de ani), singurul transfer al lui Dinamo din această iarnă, a oferit primele declarații după debutul său în tricoul „câinilor”.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superligă.
Zeljko Kopic, ședință cu Andrei Nicolescu pe teren și declarații tari: „Nu e acceptabil așa ceva!”
CHARLEROI - DINAMO
Zeljko Kopic, ședință cu Andrei Nicolescu pe teren și declarații tari: „Nu e acceptabil așa ceva!”

În amicalul pierdut la scor de Dinamo, 2-6 cu Charleroi, fundașul central nord-macedonean Darko Velkovski și-a făcut pentru prima oară apariția împotriva în tricoul „câinilor”. Acesta a jucat ultimele 30 de minute ale partidei și recunoaște că încă nu este 100% pregătit din punct de vedere fizic. 

VIDEO Darko Velkovski: „Sper ca în două săptămâni să fiu la 100%”

„Cred că au fost ok primele 30 de minute pentru mine. Acum mă focusez să fiu gata, pe parte fizică, pentru campionat. Sper că voi fi la 100% cât mai repede. Am terminat meciul în regulă, n-am nicio durere. În ceea ce privește meciul, cred că am jucat bine cu 3 fundași. Cred că a fost greu și din cauza oboselii. Unii jucători au jucat și după prima repriză. 

Per total, cred că a fost un meci bun, în afară de rezultat. Da, încă mă obișnuiesc cu colegii: ce vor, unde vor pasul, pe sus, pe jos. Vorbesc cu toți și încep să-i cunosc mai bine. Îmi place acest stil de joc, rapid, cu ocazii, direct. Totuși, cea mai periculoasă parte pentru noi este contraatacul. 

În aceste două meciuri, am pierdut mingi în ultima treime și este foarte periculos pentru noi. Trebuie să ne îmbunătățim pe partea asta. Am găsit un club bun, cu oameni care au o mentalitate pozitivă. Și jucătorii, și oamenii de lângă club. Sper ca în două săptămâni să fiu la 100%. Momentan sunt undeva la 60-70%”, a declarat Velkovski la finalul partidei

Cum s-a descurcat Darko Velkovski la debutul pentru Dinamo

Velkovski a jucat din talent. Nici nu avea ce să mai demonstreze la 2-6, scorul la care a intrat nord-macedoneanul. A fost prima apariție în tricoul lui Dinamo, ultimul său meci oficial fiind în mai 2023, contra lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită. Velkovski a încercat să rezolve simplu fazele, să nu se expună pe el și pe echipă, a jucat din experiență.

Jucătorul cu numărul 24 a început după câteva minute de acomodare să se implice și vocal, comunicând scurt în engleză cu colegii. Le-a transmis să joace simplu, le-a atras atenția când aveau un adversar în imediata apropiere. Darko are alura unui fotbalist important, cel puțin la nivelul lotului câinilor, se vede din mișcări, cum se poziționează, inclusiv cum aleargă!

Velkovski nu are încă viteza de joc optimă, logic, având în vedere pauza mare competițională. Dar se vede că a făcut ceva antrenamente la Skopje, nu a stat degeaba. Și Kopic dialoghează cu el, îi mai transmite ce să spună echipei. S-a complicat pe final. A pierdut o minge simplă, în fața careului, dar a fost salvat de coechipieri.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Analiza lui Daniel Niculae, după ce Rapid nu a bătut pe nimeni în Antalya: „Suferim la relațiile de joc!”
Rapid
Analiza lui Daniel Niculae, după ce Rapid nu a bătut pe nimeni în Antalya: „Suferim la relațiile de joc!”
FCSB și-a prezentat al treilea transfer al iernii: „Bine ai venit!”
FCSB
FCSB și-a prezentat al treilea transfer al iernii: „Bine ai venit!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  12 Ianuarie 2024, 23:16

E clar maxim 40%

marian0904
marian0904  •  12 Ianuarie 2024, 22:51

Usurel Darko, usurel. Acum 60-70%, iar peste 2 saptamani 100% din 40%, ca omul, acum caine, viseaza la zapezile de alta data (100%). Hau, Hauuuuu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează