FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Primarul Mihai Chirica a găsit o chichiță pentru a da bani și o salva pe Poli Iași

Primarul Mihai Chirica
Primarul Mihai Chirica

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2019 20:27

Mihai Chirica, primarul din Iași, studiază posibilitatea de a da bani echipei cu legea 350, care permite finanțarea de la buget a ONG-urilor sau a cluburilor ce reprezintă orașul.

Politehnica are nevoie urgentă de bani. Iar după pasul înapoi făcut de potențialii investitori americani, de fapt doi ieșeni stabiliți în SUA, toată lumea privește acum către Primărie.

Într-o întrevedere avută deunăzi cu președintele executiv Adrian Ambrosie și cu mai mulți jucători reprezentativi, între care Frăsinescu și Mihalache, edilul Mihai Chirica a promis că va încerca să găsească o soluție de finanțare a echipei de la bugetul local, dar care să se înscrie în litera legii.

Cum legea sportului rămâne în continuare ambiguă, cu toate îmbunătățirile aduse, surse autorizate susțin că acesta ia în calcul legea 350. Una potrivit căreia Consiliul Local poate da bani ONG-urilor și cluburilor sportive ce reprezintă orașul, categorie în care Poli Iași s-ar înscrie perfect.

A căzut, în schimb, varianta ca gruparea din Copou să treacă integral în custodia Primăriei. FC Argeș (D2) și CSA Steaua (D4) se află în situația amintită, însă pot fi finanțate doar atâta vreme cât evoluează în diviziile inferioare. În Liga 1 profesionistă, așa ceva nu e posibil. 

1.000.000 €e suma totală la care se ridică datoriile lui Poli la ora actuală

 Citește și:

Șumudică despre Bogdan Andone: „Acum 10 minute m-am întâlnit cu el în curte! A luat din șmecheria mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fiji
fiji  •  05 Iunie 2019, 14:26

Se pare că, totuși, datoriile sunt mai mari de 1 000 000 €, ele urcând undeva spre 1,7 mil. €. Oricum, până una-alta licența pentru sezonul următor este obținută dar, în lipsă de o finanțare decentă, e doar o frecție la un picior de lemn. Viitorul se anunță a fi incert.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează