FOTBAL  »  LIGA 1  »  POLI TIMISOARA

Prime grase

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 august 2007 00:00

Noul sistem de premiere la Timisoara prevede recompense de 5.000 de dolari la victorie, daca echipa e clasata in primele patru locuri. Seceta de prime de joc din mandatele lui Gica Hagi si Sorin Cirtu la Poli Timisoara a disparut de la instalarea lui Dusan Uhrin pe banca.

Dupa ce Hagi a stabilit pachete de patru partide in valoare de 10.000 de dolari, iar Cirtu s-a luptat pentru ca fiecare punct sa fie platit cu 600 de dolari, noul sistem de premiere e individual, pe fiecare meci. Cuantumul recompenselor e stabilit in functie de pozitia in clasament. O scurta negociere cu capitanul Ganea a stabilit ca victoria le va aduce timisorenilor 5.000 de dolari, iar remiza cite 2.500 de dolari. O victorie cu granzii va fi rasplatita cu 8.000 de dolari, cu conditia ca echipa sa fie clasata in primele patru in clasament. Remiza intr-un astfel de derby va fi recompensata cu jumatate din suma.
Fotbalistii nu vor primi nici un ban daca vor face egal pe teren propriu, existind chiar riscul sa bage mina in buzunar daca vor pierde pe "Dan Paltinisanu". Cind formatia banateana e situata pe locurile 5-8, primele se reduc la jumatate, iar daca se situeaza in afara locului 8, atunci recompensele financiare sint blocate.


Perspective
Daca Poli va reusi un sezon impecabil, fara sa piarda nici macar un meci, fotbalistii timisoreni vor incasa prime mai mari si decit contractele. Astfel, conform noului sistem, fiecare jucator va putea cistiga 194.000 de dolari din prime! Punind la socoteala si rezervele, asta ar insemna ca Marian Iancu ar trebui sa scoata din buzunar 3 milioane de dolari doar pentru primele de joc,  o "investitie" minora fata de bonusul incasat din Liga Campionilor, circa 12 milioane de dolari. ( Adrian Bucur)

"Amintiri neplacute"

Andrei Cristea a recunoscut ca asteapta cu nerabdare primul derby din campionat: "Este primul derby al campionatului si cu siguranta nu va fi usor pentru ca CFR-ul are o echipa foarte puternica. Aparent, ar putea fi un avantaj pentru noi faptul ca joaca cu noi la trei zile dupa ce intilnesc Otelul. Avem amintiri neplacute de la ultima intilnire, dar si noi i-am batut de doua ori. Lucrurile nu se mai pot compara pentru ca este alt campionat si sint alte echipe", a spus Cristea. (Adrian Bucur)

Torje absent
Mijlocasul lui Poli, Gabriel Torje, a absentat si ieri de la antrenament, primind in continuare liber, dupa ce a racit cu o zi inainte de prima etapa campionatului. Altfel, Uhrin a propus ieri un exercitiu inedit, care i-a imprastiat de ris pe jucatori. La semnalul antrenorului, fotbalistii trebuiau sa formeze grupuri de 3, 4, 6 sau 8 jucatori, cei care ramineau pe dinafara erau "pedepsiti" cu o serie de flotari. Mansour a fost preferatul colegilor, el facind zeci de flotari spre amuzamentul lui Ganea. (Adrian Bucur)

Cartierul "Viola" respins
Proiectul propus de Marian Iancu, care dorea sa construiasca la Timisoara un stadion nou, de 50.000 de locuri, marginit de un cartier ultramodern nu a fost aprobat ieri de Consiliul Local. "Asta e! Poli are ogoliul ei, nu sta sa bata la usi care i se inchid in nas, nu facem plecaciuni. Nu am cerut nimic de pomana, nu am cerut pentru mine. Principalul, acum, e sa avem liniste la echipa si sa ajungem unde ne-am propus. Ceea ce am promis, vreau sa duc pina la capat, dupa aceea o sa vedem", a ripostat Iancu. (Dana Surulescu)

Playtech: ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează