FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Primele explicații după decizia lui Gică Hagi: „A avut prea mult stres, vrea să se odihnească”

Gheorghe Hagi a anunțat că renunță la funcția de antrenor principal
Gheorghe Hagi a anunțat că renunță la funcția de antrenor principal

Articol de , , - Publicat duminica, 02 august 2020 20:19 / Actualizat duminica, 02 august 2020 22:38

Gheorghe Hagi (55 de ani) a anunțat că renunță la funcția de antrenor principal, fără a-și explica decizia, în vreme ce Gică Popescu (52) susține că „după 10 ani de muncă și stres are nevoie să facă un pas în spate".

„Am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori a Viitorului". Anunțul îi aparține lui Gică Hagi și a fost publicat ieri după-amiază pe site-ul clubului. Nu a fost însoțit de nicio explicație, doar de o completare în care fostul mare fotbalist susține că „voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori".

Demisia lui Hagi vine la aproape 6 ani de la momentul în care a decis să coboare din postura de patron și să fie antrenor principal la clubul său. În octombrie 2014, după demisia lui Bogdan Stelea, Hagi a ales să devină A1, iar de atunci, rezultatele Viitorului au depășit și cele mai optimiste previziuni: a câștigat titlul, dar și Supercupa și Cupa României.

În finalul comunicatului, Hagi susține că în acord cu Gică Popescu va alege un nou antrenor: „Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1".

Gică Popescu, președinte Viitorul: „A avut prea mult stres, vrea să se odinească"

Gică Popescu, președintele Viitorului, vine cu explicații pentru acest gest al lui Hagi și susține că nu se ascunde nimic dubios în spatele decizie și nici măcar o eventuală plecare la un club din străinătate. „I-au ajuns 10 ani de stres, de muncă, de implicare sută la sută. Vrea liniște, vrea să facă pauză fiindcă i-a ajuns. Chiar nu trebuie să privească nimeni într-un alt mod acest lucru, ci pur și simplu fiindcă vrea să se liniștească. Atât și nimic mai mult", spune Popescu. Hagi ar fi acuzat și anumite probleme de sănătate, care chiar dacă n-au fost serioase, l-au determinat și ele să decidă să ia o pauză.

Președintele clubului continuă explicațiile: „Un alt argument pe care l-a avut a fost că poate e bine și pentru echipă o astfel de schimbare. Dar primul lucru care l-a determinat a fost că îi trebuie un timp de respiro. Gândiți-vă că până acum 2 ani, când am ajuns eu în club, Gică se ocupa inclusiv de bugete, de chestiunile financiare, nu doar de Academie, de antrenamentele primei echipe și de conceptul după care se conduce totul aici. A fost un volum de muncă fantastic și a ajuns într-un punct în care a simțit că trebuie să facă un pas în spate. Și l-a făcut"

Gică Hagi va rămâne și se va ocupa de conceptul tehnic al Academiei. Nu va pleca în străinătate, nu acesta a fost motivul pentru care a renunțat, ci pentru a face un pas în spate, pentru a se odihni

Gheorghe Popescu, președinte Viitorul

Când se va decide noul antrenor al Viitorului

Gică Popescu anunță momentul în care se va face anunțul privind înlocuitorul. „Evident că știam ce va face Gică, astfel că ne-am pregătit din timp inclusiv în privința noului antrenor. Deocamdată, nu luăm nicio decizie fiindcă nu știm când se va termina actualul sezon. E un Comitet Executiv luni și există, teoretic, inclusiv varianta de a încheia mai devreme campionatul. Dacă nu, atunci mai există un meci din actualul campionat. Discutăm în momentul în care sezonul 2019-2020 se încheie oficial", a spus Popescu.

Primul lucru pe care l-am spus jucătorilor când am intrat în vestiar, după ce am preluat postul de antrenor principal, a fost: „Aici, antrenorul dă afară jucătorii, nu invers!”

Gheorghe Hagi

Topul longevității în actuala Liga 1

ANTRENORECHIPĂDE CÂND E ÎN FUNCȚIE
HagiViitorul6 ani fără două luni
I. PoenaruClinceni2 ani și 8 luni
D. PetrescuCFR1 an și 6 luni
CroitoruBotoșani1 an și două luni

A luat echipa de la retrogradare și a făcut-o campioană

În momentul în care Hagi s-a decis să devină A1, situația Viitorului era extrem de delicată. Se salvase in extremis de la retrogradare în precedenții 2 ani, iar în debutul sezonului 2014-2015 era abia pe locul 14. Hagi a repus echipa pe picioare, iar în vara lui 2017 a bifat o performanță colosală: a câștigat titlul!

Clasările Viitorului cu Hagi antrenor

SEZONLOC
2014-201511
2015-20165
2016-20171
2017-20184
2018-20193
2019-20207

Viitorul cu Hagi pe bancă

LIGA 1

  • 207 meciuri 
  • 94 victorii 
  • 50 remize 
  • 63 înfrângeri

EUROPA

  • 10 meciuri 
  • 3 victorii 
  • 3 remize 
  • 4 înfrângeri

Cel mai bun „11" al Viitorului cu Hagi antrenor

  • Căbuz - R. Benzar, Țâru, Boli, Cr. Ganea - R. Marin, T. Băluță, Cicâldău - I. Hagi - Fl. Tănase, Fl. Coman

3 trofeea câștigat Viitorul cu Hagi antrenor: titlul în 2017, Cupa și Supercupa în 2019

2 trofeede cel mai bun antrenor al anului a câștigat Hagi în Ancheta Gazetei Sporturilor: 2015 și 2017

Citește mai multe știri din Liga 1:

Emil Săndoi, primele declarații după ce a retrogradat cu Chindia: „Mă simt frustrat”

Ultimele detalii înainte de finala campionatului: oltenii nu s-au mai testat din 24 iulie + campioana pregătește o plângere penală!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
sexilianul
sexilianul  •  03 August 2020, 08:57
Postat de cornelconasu pe 02 August 2020, 23:28

Cine i-a aprobat demisia ?! Acum e un fel de Becali !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  03 August 2020, 08:24
Postat de chimia pe 03 August 2020, 07:40

Stres? Cred ca glumiți! A primit exact ceea ce a cerut: teren de la primărie sa construiască stadionul, bani publici sa facă echipa, a primit arbitraje pro sa promoveze imediat, a primit ajutor sa nu retrogradeze, i sa oferit o Cupa un Campionat o Super cupa! A fost primit in Europa League unde a fost penibil. Deci intr o balanța mai mult a primit decât a oferit! Probabil de la anul regulile se schimba iar omul nu mai are loc printre echipele fruntașe și sa hotărât sa încerce sa își spele renumele de antrenor după experiențele eșuate la Galata, Bursaspor, Naționala României. Nu este nici o pierdere pentru Liga 1!

Serios? Păi dacă-i aşa de simplu şi lipsit de stres de ce n-ai obținut tu aprobările alea ca sa faci tu lucruri mărețe?

883758598355956
Adrian Fulgos  •  03 August 2020, 08:16
Postat de Nikolas Coman pe 02 August 2020, 22:28

Mai, cata rautate poate sa zaca-n voi...Sa fi luat Hagi Champions League si tot ati fi grohait ca nustiu ce si nustiu cum...mi-e lehamite de voi, haters...

Ai dreptate. Şi cum răutatea merge mînă in mînă cu prostia poți sa-ți dai seama de ce Ro bate constant la porțile lumii a 3-a. România de azi nu mai merită un Hagi, Petrescu, Patzaichin, Comăneci. Ce nevoie avem de glorii cind iluştrii necunoscuți îi terfelesc? Numele mari de azi se numesc Moruțan Tănase, Cicâldău, Golofca. Vai lume.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează