FOTBAL  »  Superliga  »  

Primii paşi » Denis Paşcovici, copilul care a trecut prin 13 intervenţii pe creier, în urma unei tumori şi a unui atac cerebral, reuşeşte, sprijinit de părinţi, să păşească iar

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2017 00:00

Denis, băieţelul de 12 ani al fostului fotbalist Denis Paşcovici, se recuperează aproape incredibil.

Copilul care, după depistarea unei tumori, a suferit 13 intervenţii pe creier, plus numeroase cure de chimioterapie şi radioterapie, a reînceput să înveţe să păşească iar! La 9 luni de când familia, sătulă de mizeria din Spitalul Judeţean Constanţa, unde luase şi trei infecţii nosocomiale, s-a decis să-l ia acasă.

"Leşin dacă îmi mai spune «Ionela!»"

Mama, Ionela, ee încântată de progresele puştiului care, deşi nu mai are decât 20 la sută din creier, continuă să lupte: "Denis al meu s-a îngrăşat 10 kilograme de când am plecat din spital. Atunci respira singur doar 10 minute pe zi. Acum a ajuns la 4 ore! E tot mai prezent, se apucă de bara patului şi stă în şezut. Îşi ţine capul drept, spatele la fel. Cu ajutorul nostru, a început să meargă iar! Facem exerciţii, acum păşeşte şi cu piciorul drept, unde a avut o semipareză. Greu, dar se mişcă! Încă nu vorbeşte, dar, la cum progresează, totul e posibil. Cred că aş leşina dacă mi-ar spune într-o zi «Ionela», cum făcea înainte de accidentul vascular din aprilie 2016. Cosmin mă ajută, e şi el mândru de Denis. Uneori ne jucăm toţi, împreună cu micuţa Ema. Denis mai are şi zile mai proaste, dar e un luptător şi noi sperăm că va fi şi mai bine".

"Sunt tare mândru de Denis. Deocamdată suntem în faza de recuperare şi facem progrese. Asta e cel mai important"
Cosmin Paşcovici, fost fotbalist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează