FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Primul club din Liga 1 care o spune răspicat: „90% nu vom putea relua campionatul”

Șefii celor de la FC Voluntari nu cred că Liga 1 se va mai relua +49   FOTO
Șefii celor de la FC Voluntari nu cred că Liga 1 se va mai relua

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 12:46

Directorul executiv de la FC Voluntari, Robert Gherghe, e primul conducător din fotbalul românesc care nu crede că se poate termina acest sezon din Liga 1, suspendat din cauza coronavirusului.

Oficialul ilfovenilor își susține ideea cu un exemplu: „Cine își asumă dacă vor ajunge să se infecteze jucătorii?". Mai mult, Gherghe e convins și că Starea de Urgență se va prelungi până spre jumătatea lui iunie.

„Vă dați seama că noi suntem în poziția în care vrem să jucăm. Suntem convinși că putem urca în clasament și cred că asta o poate spune orice om de fotbal dacă este sincer. Din păcate, nu avem niciun argument care să ne facă să credem că putem relua campionatul. Văd că se înaintează date, e normal, e logic. Însă, vă spun că în proporție de 90% Starea de Urgență se va prelungi până la jumătatea lui iunie. Așteptăm și noi să vedem ce vor decide cei de la FRF, LPF, care au puterea asta, dar sincer nu văd cum se va relua totul", a zis Robert Gherghe.

VIDEO. Klaus Iohannis critică acordul MAI- Patriarhie

„Nu ne e teamă de fotbal"

Ilfovenii sunt pe ultimul loc în Liga 1, însă Gherghe e convins că FC Voluntari ar fi ajuns să fie printre primele în play-out, dat fiind parcursul excelent din 2020. Înaintea un scenariu de speriat, cazul în care ar ajunge să fie depistați pozitiv jucători.

„Haideți să vă dau un scenariu. Reluăm antrenamentele, ajungem la meciuri și apar 2-3 jucători infectați. Cine își asumă chestia asta? Cine trage vina asupra sa? Și n-o spun pentru că suntem pe ultimul loc, nouă nu ne e teamă să jucăm fotbal. Noi, la ora actuală suntem revelația lui 2020. Sunt convins că am fi putut termina pe locurile 8-10. Așa am fi echilibrat și balanța financiară pentru că noi am făcut eforturi mari să putem ajunge în postura de a nu avea teama retrogradării. Dar sunt sub 10% șanse să se joace. Nimeni nu-și va asuma îmbolnăvirea unui jucător", a mai zis directorul executiv al clubului. 

„Cel puțin jumătate dintre jucătorii noștri au contracte până la finalul lui iunie, dar sunt convins că vor semna acte adiționale pentru prelungiri. N-am emoții în privința asta""La Voluntari se câștigă bine, nu-s datorii. Însă în privința asta Mihai Teja decide tot, el e punct fix în proiectul nostru și ia decizia pe care o vrea"
Robert Gherghe, director executiv FC Voluntari

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Claudiu Florică a dat bani la Dinamo! Cu ce sumă a ajutat clubul pentru a obține licența

EXCLUSIV Gigi Becali riscă pușcăria din cauza suspendării contractelor: „Fals în înscrisuri, e ilegală decizia!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  15 Aprilie 2020, 20:23

Cazuri de imbolnaviri pot sa apara in toate zonele sociale dupa incetarea starii de urgenta imoprtanta va fi reactia sistemului sanitar care rapid trebuie sa le identifice sa le izoleze si sa le trateze eficient astfel ca acestea sa nu se mai transforme in focare cu grad de risc de explozie pandemic.

dora
dora  •  15 Aprilie 2020, 15:51

Cine e gigel asta...nu vor sa reia campionatul, nu au decat sa nu se prezinte la meciuri, pierd cu 0 - 3 si nu este nicio paguba!

manutd.steaua
manutd.steaua  •  15 Aprilie 2020, 15:06
Postat de gido pe 15 Aprilie 2020, 14:28

dar jijel ,daca i se imbolnaveste o vedeta , ce face ? se retrage din campionat?

Cere ajutor si finantare de la stat,cum cere si csa pentru echipa de amatori!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează