FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Probleme financiare în Liga 1. Cine plătește testările de COVID-19? » Ce spune Răzvan Burleanu

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 14:56

Prezent la GSP Live, Ciprian Paraschiv - președintele lui Poli Iași - a vorbit despre problemele financiare de care s-a lovit clubul său din cauza testelor pentru COVID-19.  

Paraschiv a explicat că până acum s-au cheltuit deja 10.000 de euro pentru testarea, urmând ca după reluarea campionatului să se mai efectueze câteva seturi de teste. Acesta aproximează că suma se va ridica la un total de 30.000 de euro. Problema cluburilor din Liga 1 este că ele trebuie să achite integral aceste teste, pentru că FRF nu vrea să intervină financiar. 

„Aș vrea ca Federația să vină cu soluții și să ajute cluburile. Acum vreo trei săptămâni am avut o ședință comună FRF – LPF, prin care colegii mei de la Liga 1 au cerut Federației să ne sprijine cu contravaloarea testării. Sunt destul de scumpe, la a treia testare am ajuns undeva la 10-11 mii de euro. 

Burleanu a spus foarte clar că atât timp cât voi, cluburile din Liga 1, nu ați vrut să dați 5% către cluburile din Ligile 2 și 3, atunci nici aceste eșaloane nu vor vrea să vă dea din banii lor. Probabil se va folosi acea rezervă de bani pentru testarea echipelor din eșaloanele secunde.  

Conform graficului fixat de forurile noastre, vor continua testările. Practic vor fi testări cu 2-3 de zile înaintea meciurile, după care din 14 în 14 zile. Eu zic că vor mai fi cel puțin 6 testări, încă 20.000 de euro”. 

„Trebuie să avem în vedere că un club din Liga 1 are cheltuieli mult mai mari decât unul din Liga 3. Noi trebuie să avem 5 grupe de copii și juniori, o academie bine structurată. Există plusuri și minusuri. Liga 1 are bani mai mulți din drepturile TV, dar și cheltuieli mai multe și nu poate atrage bani din fonduri publice, cum pot atrage ligile inferioare” -Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

VIDEO Paraschiv vorbește despre sumele pe care le-a achitat Iașiul pentru testele de COVID-19

Citește și alte știri de la GSP Live:

Președintele lui Poli Iași răspunde criticilor dure ale lui Ovidiu Ioanițoaia: „Am văzut că e anti-Paraschiv”

Ce riscă jucătorii din Liga 1 dacă ies la o terasă sau primesc musafiri acasă: „Amenda este extrem de drastică” +regula bizară cu scuipatul pe gazon

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează