FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Probleme la Dinamo » Tripleta de forță a lui Bratu n-are rezerve

Hanca (central) și Nistor (dreapta) se înțeleg foarte bine pe teren Foto: sportpictures.eu
Hanca (central) și Nistor (dreapta) se înțeleg foarte bine pe teren Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 09:00

”Câinii” mizează la mijloc pe o tripletă de forță Hanca - Mahlangu - Nistor, dar dacă unul dintre aceștia lipsește, Bratu nu are variante, soluțiile fiind puști reprofilați care n-au confirmat unde au fost împrumutați.

Dinamo nu a pierdut niciun meci în cantonamentul din Polonia, dar nu rezultatele sunt problema majoră a lui Florin Bratu! Linia de mijloc a "câinilor" este formată din Sergiu Hanca, 26 de ani, May Mahlangu, 29 de ani, și Dan Nistor, 30 de ani. Toți trei jucători cu experiență, cu performanțe notabile în Ștefan cel Mare. Greutățile apar în momentul în care unul dintre cei de mai sus este indisponibil! Dinamo nu are în acest moment un jucător de rezervă care să se poată ridica la nivelul titularilor din această zonă.

Teste fără rezultat

Forțat de problemele musculare ale lui Mahlangu, care a jucat doar în primul amical, cu Olimpia Elblag, Bratu a improvizat cu Alin Dudea, 21 de ani, și cu Ricardo Grigore, 19 ani. Ambii sunt de meserie fundași centrali. Celelalte variante, care sunt mijlocași de meserie, sunt Andrei Târcoveanu, 21 de ani, revenit după împrumutul de la Gaz Metan, unde a prins rar echipa, și Ionuț Șerban, 22 de ani, jucătorul problemă de care Dinamo se chinuie să scape de ani de zile, dar nu poate din cauza clauzei de un milion de euro din contract.

"Încă nu am cristalizat un prim "11", mai avem două jocuri amicale. Dar, după aceste două meciuri, dând şanse tuturor, o să îmi fac o idee despre cum vom aborda prima etapă"
Florin Bratu, antrenor Dinamo, la TV Telekom Sport

2 goluri
au marcat fiecare în amicale Hanca, Nistor și D. Popa

1.250.000 €este cota pe care o au Salomao și Hanca, cei doi fiind cei mai scumpi jucători din lotul dinamovist

Și în bandă sunt probleme!

Dinamoviștii sunt descoperiți și în flancul drept al apărării, unde singurul fundaș dreapta este Laurențiu Corbu, 24 de ani. În stânga, sezonul trecut a jucat Vlad Olteanu, un mijlocaș de bandă reprofilat care a avut mari probleme pe partea defensivă. Acestuia i-a fost adus concurent în această vară Sergiu Popovici. Asemenea lui Olteanu, Popovici poate juca și mijlocaș, și fundaș în banda stângă, dar momentan nu a impresionat în cantonamentul din Polonia.

Azi dau testul adevărat!

"Câinii" vor juca azi, la ora 17:00, cu Jagiellonia cel mai dificil test din această vară. Echipa e cel mai puternic adversar al lui Dinamo, fiind vicecampioana Poloniei. Jagiellonia are un lot cotat la 14,2 milioane €, în condițiile în care Dinamo valorează 12,2 milioane €. Mâine mai este programat un meci, pentru jucătorii care au prins mai puține minute, împotriva celor de la Chojniczanka Chojnice, echipă din eșalonul secund polonez. Întoarcerea în țară a fost stabilită pentru 12 iulie.

Rezultatele lui Dinamo în "amicalele" din Polonia

Olimpia Elblag (Polonia III) - Dinamo 0-4
Marcatori: Sorescu (16), Hanca (30), D. Popa (74), I. Șerban (81)

Arka Gdynia (Polonia I) - Dinamo 0-3
Marcatori: Nistor (20), Hanca (50), D. Popa (56)

Zaglebie Lubin (Polonia I) - Dinamo 1-1
Marcator: Nistor (50)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
luputu
luputu  •  10 Iulie 2018, 16:44

Cu un start prost de sezon retrogradarea bate la usa. Oarecum, ne meritam soarta. Cand te lupti an de an cu buget de supravietuire, inevitabilul se produce.

lobbyone
lobbyone  •  10 Iulie 2018, 15:31

Asa e cand renunti ca un *** la Palici aproape de sfarsitul pregatirii . Era clar ca nu o sa avem mijloc , daca joaca cei 3 avem echipa buna spre foarte buna . In momentul in care lipseste unul insa (nistor sau mahlangu in principiu) , urmeaza dezastrul . Dudea nu e fundas central de meserie , cel putin nu mai e de cativa ani de cand a venit la Dinamo (andone l-a bagat la inchidere prima oara) . Ca sa ne dam seama cat de informat este asta care a scris articolul , Dinamo ii mai are si pe cei doi Gheoghe , Liviu si Ion la mijloc , dar la fel ca si ceilalti jucatori acestia nu sunt o varianta in acest moment . Bratu e putin sarit de pe fix , isi pune ambitia ca poate sa reuseasca . Adevarul este ca Dinamo a jucat foarte bine in playout . Daca am avea aceleasi rezultate tur retur am fi 100% in playoff . (anul trecut te bateau botosani si timisoara in primele 5 etape , multumim gurita) . In rest , popovici nu mi s-a parut sa se miste asa rau , in ciuda faptului ca voi il criticati . Corbu nu-mi da absolut nicio speranta , o sa fie bulevard cu el acolo in meciurile cu echipa tari (poate primim si noi o explicatie de ce a fost indepartat Romera in momentul in care a venit bratu ? fundas peste media campionatului) . Portar de rezerva nu avem , fundas dreapta nu avem , la inchidere nu e nimeni . Dezastru . 2 jucatori ? Trebuie adusi minim 5 .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ffdp
ffdp  •  10 Iulie 2018, 11:14

Locul 9 este al nostru anul acesta ...negoita trebuie trimis la studii ..gen poarta alba

Vezi toate comentariile (4)
Comentează