FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Profită Dinamo? A spus răspicat cea mai mare slăbiciune de la FCSB: „Au cam gafat în ultimul timp”

Dinamo speră să răstoarne calculele hârtiei în derby-ul cu FCSB / Sursă foto: Gazeta Sporturilor +23   FOTO
Dinamo speră să răstoarne calculele hârtiei în derby-ul cu FCSB / Sursă foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 13:43 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 17:23

FCSB e în continuare pe primul loc în Superligă, chiar dacă jocul etalat în ultimele runde n-a fost neapărat cel mai convingător. Într-un clasament al ultimelor cinci etape, roș-albaștrii ocupă poziția a șasea, o perioadă care a coincis și cu o exprimare sub parametri a defensivei.

E fix detaliul pe care dinamoviștii și-ar dori să-l exploateze în Derby de România, programat duminică seara pe Arena Națională.

Fără prea multe atuuri, surclasați de rivali la toate capitolele importante și într-o vizibilă criză de rezultate, „câinii” speră să se înscrie și ei pe lista echipelor care perforează poarta lui Târnovanu.

Gata cu fantezia! Legenda lui Dinamo, mesaj direct pentru Burcă: „Învață să faci asta! Dacă va continua așa, vor retrograda!”
DINAMO - FCSB
Gata cu fantezia! Legenda lui Dinamo, mesaj direct pentru Burcă: „Învață să faci asta! Dacă va continua așa, vor retrograda!”

Profită Dinamo de slăbiciunile defensive de la FCSB?

Dacă apărarea vicecampioanei s-a comportat ireproșabil în partea incipientă a campionatului, lucrurile s-au schimbat începând cu jumătatea lunii septembrie, când FCSB a început să încaseze goluri cu mai multă lejeritate decât o făcea de obicei. Inclusiv câte două per partidă, în mod normal o raritate la roș-albaștri! 

Și mai îngrijorător, au existat partide în care FCSB a fost în avantaj pe tabelă, însă n-a reușit să managerieze avantajul. 

Formația lui Charalambous și Pintilii a primit câte două goluri de la Hermannstadt (pe care a condus-o până la eliminarea lui Dawa), de la Sepsi (ce-i drept, într-o victorie cu 5-2), de la U Cluj (care a revenit în două rânduri), de la Petrolul (doar egal de la 2-0), dar și de la Rapid, în înfrângerea suferită în derby-ul de la începutul lunii, 1-2.

Evident, slăbiciunile FCSB-ului s-au manifestat în fața unor formații net superioare lui Dinamo, însă asta nu împiedică „haita” să spere la o desfășurare favorabilă în derby. 

Ioan Andone: „Problema lor? Fundașii centrali”

De altfel, Ioan Andone, fostul mare fotbalist și antrenor al roș-albilor, vorbea într-un interviu acordat Gazetei despre problemele identificate la rivală:

„FCSB arată bine anul acesta, începutul a fost foarte bun, cu șapte victorii la rând. O văd favorită la câștigarea campionatului. Sper să nu câștige acum, cu Dinamo. Problema lor? Fundașii centrali.

(...) Dinamo trebuie să intre la bătaie, mai ales cu fundașii centrali de la FCSB, care au cam gafat în ultimul timp”, a afirmat „Fălcosul”. 

16 goluria încasat FCSB în acest sezon, la fel ca Universitatea Craiova sau Hermannstadt

Marele impediment al lui Dinamo vine, însă, dintr-o realitate îngrozitoare prezentată de clasamentul la zi din Liga 1. Elevii lui Burcă au cea mai slabă ofensivă din campionat doar nouă goluri marcate în primele 16 etape!

+19 FOTO

La momentul promovării toți m-au întrebat obiectivul. Am cerut 6 luni, perioada s-a cam epuizat. E momentul să pun presiune pe jucători, o presiune pe care trebuie să o ducă. Lumea nu prea mai are răbdare. 

Îi simt, totuși, destul de bine. Grupul are multă forță. Sunt mult mai legați unul de celălalt. E un moment în care pot întoarce situația. Sunt un antrenor exigent, presiunea o pui atunci când ei pot să o ducă. Cred că acum pot duce presiunea lui Dinamo. Îi simt pregătiți. Nu știu dacă ne-am mulțumi cu un egal. Noi vrem să câștigăm.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Cine câștigă Derby de România?

Dinamo
Egal
FCSB

VIDEO Mesaj clar transmis de Burcă: „N-am vrut să am nicio discuție legată de jucători!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Gata cu fantezia! Legenda lui Dinamo, mesaj direct pentru Burcă: „Învață să faci asta! Dacă va continua așa, vor retrograda!”

EXCLUSIV „Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB!” » Ioan Andone îi dă un sfat esențial lui Ovidiu Burcă, înainte de Derby de România

Burcă a schimbat macazul înainte de Dinamo - FCSB: „A venit timpul să pun presiune, lumea nu mai are răbdare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
supereduardo10
supereduardo10  •  26 Noiembrie 2023, 14:31

Dinamo din pacate nu are valoare de liga 1 . Pare un amator nimerit pe un teren de fotbal profesionist. Sper totusi sa faca cateva achizitii inspirate in iarna si sa se salveze. Cat despre meciul de diseara sunt sigur ca va fi echilibrat si poate dinamovistii sparg buboiul unflat de figuri FCSB ist care stand cu nasul prea pe sus s-ar putea sa-si juleasca barna slavita de nea Jiji si presa.

finchjack
finchjack  •  25 Noiembrie 2023, 17:21
Postat de lefter_popescu pe 25 Noiembrie 2023, 16:54

Domnule Remus Dinu, de ce folosești sau te exprimi ***, ori ti-a" scapat" programul avut. Pe de-o parte nu s-a comportat cum spui, iar pe de alta parte, în acele etape a jucat cu cele mai slabe echipe din liga . Când au apărut meciurile cu echipele mai bune , fcsbeii si-au arătat limitele.

mihaila cel mai slab jucator din istoria romaniei. Steaua a jucat in primele etape cu echipele clasate in primele 6 dins ezonul trecut si le-a batut pe toate. cat de prost sa fii? hai ca iti si desenez ca sa iti spun cat esti de prost si sa demonstrez stintific: kfr ,mai buna decat u cluj. am batut pe kfr si am facut egal cu u cluj. farul mai buna decat sibiul. am batut farul si am facut egal cu sibiul. sepsi mai buna decat voluntari si am batut sepsi si am facut egal cu voluntari. clona csu mai buna decat petrolu si am batut clona csu si am facut egal cu petrolu. qed ca esti prost. noi am fost furati de arbitri in meciurile respective. a fost penalty clar cu voluntari,acum sa vedem ce spui?penalty pentru Steaua din liga1. qed ca esti rpost.

John.Wick
John.Wick  •  25 Noiembrie 2023, 17:19

Dinamo sub 1.5 șuturi pe poattă, bani pe jos

Vezi toate comentariile (5)
Comentează