FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Gică Popescu şi-a prezentat colaboratorii şi principalele obiective » Centre regionale pentru juniori şi o altă organizare la loturi

Articol de GSP - Publicat marti, 14 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2014 15:04

Gică Popescu şi-a prezentat într-o conferinţă de presă echipa cu care va colabora dacă va cîştiga alegerile FRF şi a enunţat principalele obiective ale programului său.

"Baciul" a creat alături de Hagi, Iordănescu şi ceilalţi colaboratori o strategie specială pentru a dezvolta sectorul de copii şi juniori. Programul pentru FRF conţine 90 de pagini, e intitulat "E timpul! Respect, România!" şi e structurat pe 6 capitole.

Programul are o introducere emoţionantă şi e plin de lozinci precum "Ne trebuie o cale, o cale a noastră, a românilor!" sau "Jucătorul nu e un român, e România!"

Echipa de colaboratori:
Anghel Iordănescu
- director tehnic
Gică Hagi
- se va ocupa de implementarea strategiei la nivel naţional
Bogdan Stelea-
antrenor U21
Adalbert Kassai
- secretar general
Dumitru Mihalache-
director dezvoltare
Cristian Bivolaru
- relaţii internaţionale
Paul Prodan
- director financiar
Ilie Dumitrescu
- director al departamentului strategie şi program
Mihai Neguţ
- PR

7 întrebări evitate de Popescu » Gazeta îi adresează public ”Baciului” un chestionar pe temele sensibile din CV-ul său

Centre regionale
"Vom crea cîte un centru regional pe 5 judeţe. În fiecare vom alcătui cîte o selecţionată regională, în care să strîngem vîrfurile din fiecare generaţie. Vim crea o competiţie din aceste selecţionate pentru ca antrenorii echipelor naţionale să poată alege loturile pentru partidele oficiale. Vom avea 42 de scouteri cu obligativitatea de a cunoaşte toţi copiii şi juniorii care sînt în circuit. La nivel naţional vor fi cam 100 de persoane care se vor ocupa de implementarea programului nostru. Interesul meu este să atragem copiii către sport, nu doar la fotbal".

Aceeaşi filozofie la loturile naţionale
"Toţi antrenorii de la loturile naţionale vor colabora între ei. De exemplu, cînd echipa de 15 ani are un meci, toţi antrenorii naţionalei trebuie să fie acolo. Astfel putem crea un grup cu acelaşi mod de a gîndi. Ei vor răspunde în grup în privinţa rezultatelor. Antrenorii de la lot vor fi obligaţi să locuiască în Bucureşti. Trebuie să creăm antrenori capabili să implementeze această strategie, toţi vor avea licenţă UEFA".

Alte obiective:
- "Vrem să dezvoltăm fotbalul feminin şi fotbalul în sală. Vom colabora cu federaţii din străinătate pentru a reuşi".

- "Pînă la vîrsta de 12 ani nu trebuie să existe clasament sau probleme tactice. Trebuie să fie doar plăcerea de a juca. Vom obliga antrenorii să-i înveţe să joace prin schimbarea regulamentului, să nu mai poate da gol de la mijlocul terenului, de exemplu. Doar aşa vom creşte în combativitate şi nu vom mai fi mămăligi în competiţii internaţionale".

- "Vom crea un fond de pensii pentru jucători, un fond de solidaritate şi unul de asigurări obligatorii".

- "În momentul în care juniorii termină junioratul au o mare problemă pentru că unii nu au unde juca. De aceea vom crea o ligă regională sub 23 de ani, în care vor evolua fotbaliştii care n-au loc la divizia C"

Liga a 2-a şi a 3-a: "Dorim vînzarea drepturilor TV prin care să asigurăm cluburilor o importantă sursă de finanţare. Vrem să creăm un sistem astfel încît echipele care promovează jucători sub 19 ani să fie premiate. În funcţie de minutele jucate de juniori, echipele să primească anumite sume de bani".

Deaconu rămîne şef la CCA: "Ion Crăciunescu nu va face parte din echipa mea. Alexandru Deaconu va conduce în continuare CCA".

Alegerile FRF vor avea loc pe 5 martie.

 

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (119)
vlad57
vlad57  •  15 Ianuarie 2014, 08:13

Nu sunt de acord cu unele lucruri propuse dar in ansamblu imi place echipa si ar putea fi ok. Ceea ce insa nu-mi place este: 1) dependenta de mafiotii Becali - dar sper ca Gica odata sarit hopul sa-i dea de o parte ( desi suna ca in cantec " Vise, Vise bat la poarta ...") si 2) ca Putzirica ramane la nationala. cu asta m-a pierdut definitiv. Daca e doar o strategie pana e ales, as mai zice. Dar daca chiar vrea sa tina o nulitate la nationala atunci dinspre mine poate sa nu mai candideze de loc. Un manager destept se inconjoara de oameni mai destepti ca el nu cu nulitati ca actualul selectioner si pomanagiu. Deci, daca il tine dinspre mine Gica poa sa plece. Incepe rau de tot.

bunicu
bunicu  •  15 Ianuarie 2014, 08:01

Pleaca o gasca de mafioti vor alti care stiu mai bine cum e cu mafia in fotbal sint fosti care au vazut multe si au profitat mult.De unde atîtea averi? Sa vina altii fara sa stie cum se fura din fotbal nu gasca Becaloizilor.

icstream
icstream  •  15 Ianuarie 2014, 02:26
Postat de encipi pe 14 Ianuarie 2014, 15:51

Strategii au avut si altii. Ramane de vazut cum vor fi implementate. Degeaba vor fi scouteri in toate judetele, promovarile se vor face pe pile, ca si la selectiile actuale. *Vezi ca e baiatul lui Gigel, Popel si Cordel.* Din ce bani se vor face aceste centre regionale,daca din start 5000 de euro pe luna se vor duce la renta viagera a lui Sandu? Cele mai importante solutii sunt: obligarea cluburilor de liga 1,2 si 3 sa aiba minim 3 echipe de juniori. Obligarea cluburilor sa directioneze 5-10% din drepturile TV catre echipele de juniori.Limitarea numarului de jucatori straini. Cum sa ai nationala puternica cand la Astra si Petrolul, din 22 de jucatori doar 2-3 sunt romani?

au de frica, pentru ca majoritatea jucatorilor romani nu sunt doar impresariati, ci sunt in coproprietate cu impresarii, ceea ce inseamna ca sunt ifluentati de acestia. Si atunci cluburile precum Petrolul, CFR, Astra, etc...reduc riscurile. Ati uitat episodul cu microbuzul care i-a luat pe 6 jucatori de la Dinamo din baza Saftica, doar pentru ca asa a dorit impresarul lor Jeovani Becali? Sau cu Marius Constantin care a trantit meciul Rapid - Poli pentru ca acelasi impresar a vrut sa-l ajute pe varul lui?... si cazuri sunt multe...

Vezi toate comentariile (119)
Comentează