FOTBAL  »  LIGA 1  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV „Cutremur” în Liga 1: 6 echipe nu mai vor să joace play-out-ul! Cerere OFICIALĂ către LPF

Echipele din play-out nu mai vor să-și dispute meciurile
Echipele din play-out nu mai vor să-și dispute meciurile

Articol de , - Publicat vineri, 15 mai 2020 13:20

Liga 1 de fotbal ar putea merge mai departe doar cu meciurile din play-off! La iniţiativa președintelui Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, 6 dintre formaţiile din play-out au solicitat LPF îngheţarea grupei a doua valorice.

Bazându-se pe precedentele create la Liga 2 și Liga 3, echipele din elită aflate în cursa pentru menţinerea în Liga 1 vor ca nimeni să nu mai retrogradeze în acest an. Semnatarele propunerii sunt Viitorul, Hermannstdt, Poli Iași, Clinceni, Chindia și Voluntari!

Argumentele celor 6 echipe care vor anularea play-out-ului

În afară de exemplele date de eșaloanele inferioare, cluburile din play-out aduc și alte argumente pentru stoparea competiţiei în care sunt implicate: costurile foarte ridicate de pregătire, problemele majore de respectare a măsurilor de securitate medicală extrem de severe cerute de autorităţi, programarea unui număr foarte mare de meciuri în timp scurt. 

De plidă, Poli Iași și Sepsi, care sunt calificate în semifinalele Cupei, ar fi în situaţia de a juca 14 sau 15 partide oficiale într-o lună și jumătate!

Astfel, pentru gruparea de pe locul 12 ar putea apărea și o diferenţă uriașă de prospeţime la meciul de baraj cu echipa de pe locul 3 din Liga 2, care va mai disputa doar cinci meciuri în acest sezon.

Iată adresa pe care cluburile din play-out-ul Ligii I au trimis-o către LPF:

„Stimate domnule Secretar General,

În urma evoluției contextului configurat de consecințele pandemiei asupra fotbalului românesc, deplin responsabili de misiunea coordonării activității în cluburile pe care le reprezentăm și de stabilirea competiției la care contribuim direct în acest sezon 2019/2020, vă solicităm să depuneți toate demersurile necesare pentru a promova următoarea soluție pentru play-out-ul Ligii I, ediția 2019/2020.

Am dezbătut, împreună cu toți reprezentanții cluburilor din play-out, contextul specific pe care îl avem pentru această parte a competiției. Astfel, 7 dintre 8 cluburi angrenate în play-out (nu avem poziția fermă a clubului Dinamo) am decis:

  • Imposibilitatea disputării partidelor programate pentru restul sezonului în play-out și, pe cale de consecință, nu putem susține decât înghețarea clasamentului, fără retrogradare în acest sezon; 
  • Cu posibilitatea cluburilor din play-off de a decide pe teren, în măsura în care acestea pot și sunt de acord, configurația finală a play-off-ului și reprezentantele României în cupele europene;
  • Cu eventuala posibilitate a cluburilor care promovează din Liga 2 să completeze sezonul viitor de Liga 1. 

Principalele argumente care fundamentează decizia noastră:

  • Imposibilitatea reală de a respecta normele prevăzute în protocolul pentru reluarea antrenamentelor și perspectiva foarte probabilă a aceleiași imposibilități reale și pentru normele care vor viza reluarea competiției, dacă aceasta va fi permisă; 
  • Răspunderea penală care rezidă din aceste norme și pe care nu putem să ne-o asumăm, date fiind realitățile de infrastructură și financiare, atât generale cât și specifice fiecăruia dintre cluburile pe care le reprezentăm; 
  • Riscul de accidentări la care am supune jucătorii noștri în varianta unui program extrem de încărcat și în continuarea unei perioade de pregătire total nesatisfăcătoare; 
  • Perspectiva foarte probabilă, în cazul reluării competiției, ca partidele să se dispute fără spectatori. Această perspectivă reprezintă un scenariu de neacceptat pentru suporterii cluburilor noastre;
  • Identificarea unor variante de lucru identice aplicate deja la Liga 2 și Liga 3, competiții din care nu se mai dispută partide pentru echipele aflate în partea inferioară a clasamentului. Această decizie considerăm că nu aduce atingere nicidecum fotbalului profesionist, ci reprezintă tocmai o măsură de protecție a caracterului acestuia în contextul perioadei pe care o parcurgem.

Meritul sportiv rămâne intact prin posibilitatea cluburilor din play-off de a decide titlul de campioană, un alt argument fiind implementarea de soluții similare și în alte campionate din fotbalul european.

Nu în ultimul rând, pentru credibilitatea competiției, condiția primordială este sinceritatea. Cu noi înșine, cu jucătorii și spectatorii pe care îi reprezentăm. Ori analiza realistă a situației nu ne poate duce decât la alte concluzii decât cele de mai sus și considerăm că este un demers călăuzit de transparență și democratic, valori pe care știu că le împărtășiți.

Vă solicităm, așadar, să depuneți toate demersurile necesare din poziția de reprezentare pentru care sunteți mandatat în vederea aplicării acesteia și vă rugăm să ne informați cu promptitudinea și transparența cu care ne-ați obișnuit despre evoluția acestui demers.

Cu mulțumiri anticipate pentru eforturile susținute, 

Reprezentanții cluburilor din play-out-ul Ligii I sezonul 2019/2020”.

Citește mai multe știri de actualitate:

O echipă din Ligue 1 și alta din La Liga, pe urmele lui Billel Omrani! Suma cerută de ardeleni

Răzbunarea lui Carlo Ancelotti! Fostul antenor îi insultă de pe transformator! + măsură genială la TV: fanii se aud pe fundalul meciurilor

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre divorțul dintre Alexandra Dinu și Adrian Mutu. De ce s-au despărțit, de fapt


Comentarii (64)
gago747
gago747  •  16 Mai 2020, 22:52
Postat de alenb pe 15 Mai 2020, 23:06

Singurul *** esti tu, si gasit ca exemplu tocmai Belarusu, toti fac prost in lume doar Belarusu face bine :)

Ai citi cum e cu numărul de cazuri în Belarus? pare OK, nu? de Suedia ce ne poți spune tefelistule?

961552927198346
Ticu Ursache  •  16 Mai 2020, 10:07

E jenant. In toata europa se joaca din 3 in 3 zile iar in romania fotbalistii sunt obositi chiar inainte de a incepe sa joace. Pregatiti copiii FIZIC de mici si atunci nu va mai fi nevoie de pregatirea fizica la fotbalisti care isi incep cariera, in Romania, la 20 de ani. Promovati fotbalisti din cluburile romanesti si nu mai veniti cu ciurucuri. Eu propun ca in play off toate echipele sa aibe la inceput 0 puncte. Ciupeala punctelor din campionat bazate pe cumetrii si fraternitati sa dispara. Vrei campioana? Super - declarati campioana dupa jocul celor 14 echipe. Dar in cupele europe pa participe echipele dupa SUPER LIGA (actualmente play off). Si asa se vede ce slabe sunt echipele romanesti in europa. Super liga sa aibe contract separat de transmitere TV. Schimbati regulile si nu mai legati play off-ul de campionatul initial. Astfel se va incheia cu vociferarile. Cel mai bun din cei buni sa castige. ASTA SOCOT CA E SOLUTIA interminabilelor contestatii. Vreti meciuri mai putine? Atunci si banii vor veni dupa efort. Nimeni nu plateste antrenamente. Si sa nu uitam in fotbal sunt printre cele mai mari salarii din Romania! NU trebuie justificate? Terminati cu plansul continuu ca ***. Dl. Hagi esti economist socoteste mai mult cum poti scoate bani si mai putin nr de meciuri. SUCCES!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alenb
alenb  •  15 Mai 2020, 23:11
Postat de Calin Radulescu pe 15 Mai 2020, 19:12

Asta e decizia corecta... SA OPRIM TZURCA cu minge pana in 2021... Ce fotbal ne trebuie in plina pandemie mondiala...

Si toata lumea imlicata in femomen in somaj? Nu sunt doar jucatorii sunt angajatii cluburilor, televiziunile care transmit, ziaristi etc, este o activitate economica ca oricare alta care daca se inchide moare.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează